Esperi Hoitokoti Järventaus, Keminmaa

Järventaustantie 33, 94400 Keminmaa
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Keminmaa > Esperi Hoitokoti Järventaus, Keminmaa
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Keminmaan Esperi Koti Järventaus tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista 15 työikäisille mielenterveyskuntoutujille, mukaan lukien kaksoisdiagnoosiasiakkaat, joiden riippuvuus ei ole akuutissa vaiheessa. Järventauksen tavoitteena on edistää asukkaiden kuntoutumista kohti parempaa elämää, turvallisessa ja esteettömässä ympäristössä.

Toiminnallinen arki

Toiminnallinen arki perustuu toipumisorjentaatio- ja yhteisöhoitomalliin. Jokaisella asukkaalla on kaksi nimettyä omahoitajaa, joiden kanssa yksilöllinen toipuminen saa syvemmän ulottuvuuden viikoittain toteutuvalla kahdenkeskisellä ajalla.  Osallistuminen kodin ulkopuolisiin toimintoihin, kuten matalankynnyksen palveluihin, opiskeluun tai työtoimintaan, räätälöidään yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Viikko-ohjelma on jaettu teemoihin, kuten mielenhallinta, ympäristönhallinta, arjenhallinta ja sosiaalinen kuntoutuminen. Jokainen päivä tarjoaa konkreettisia askelia kohti toipumista ja hyvinvointia. Sunnuntaisin toteutetaan myös asukaskokous, jossa suunnitellaan yhteisiä linjoja ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä.

 • Maanantai: Mielenhallinta  
  Ohjataan ja tuketaan purkamaan ei-toivottuja käyttäytymis- ja ajatusmalleja sekä rakentamaan toipumista edistävää mielenhallintaa.  
 • Tiistai: Ympäristönhallinta
  Oivallutetaan ympäristön vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Ryhmässä etsitään keinoja, miten voimme itse vaikuttaa omaan paikkaan, tapoihin ja toipumiseen.
 • Keskiviikko: Arjenhallinta
  Hahmottamaan omaa arkea, sen hyviä ja huonoja puolia. Tutut rutiinit lisäävät turvallisuutta ja hallinnan tunnetta, vahvistaen samalla itsetuntoa.
 • Torstai: GreenCare  
  Tarjotaan luonnon elvyttävä kokemus, kuten puutarhanhoito, marjastus ja luontoretket. Opimme, kuinka luonto ja maaseutuympäristö vaikuttavat hyvinvointiin.  
 • Perjantai: Sosiaalinen kuntoutuminen  
  Vahvistetaan sosiaalista toimintakykyä ja torjutaan syrjäytymistä. Ryhmässä passiivisuus vaihtuu aktiiviseen toimintaan, edistäen osallisuutta ja uusia toimintamalleja.
 • Lauantai: Voimaantuminen  
  Tuetaan jokaisen yksilöllistä sisäistä prosessia, löytäen omia voimavaroja ja vahvuuksia.  
 • Sunnuntai: Yhteisöllisyys
  Myötävaikutus terapeuttisen yhteisön syntymiseen, jossa vertaistuki ja osallisuus ovat keskiössä.

Tavoitteellista asumista

Tavoitteellisen asumisen periaatteena on kunnioittaa asukkaan yksilöllisiä tarpeita ja tavoitteita. Tuva-toimintakykyarvio tehdään ensimmäisen asumiskuukauden aikana, ja yhdessä asukkaan ja lähettävän tahon kanssa laaditaan palveluntoteuttamissuunnitelma. Toipumisen tavoitteet ja menetelmät kirjataan asukkaan huoneen taululle, joka toimii sisäisenä motivaationa ja ohjaa henkilökuntaa yhtenäisesti.

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on oma esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä käytössä avarat yhteistilat oleskeluun, ruokailuun, saunomiseen ja pyykkihuoltoon. Kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen ovat sisustusratkaisujen lähtökohtia.  

Kodin viihtyisä piha-alue tarjoaa viihtyisää oleskelua ja aktiviteetteja kauniissa metsämaisemassa. Pihalla on kota, joka on aktiivisessa käytössä. Kallijärven uimaranta, hiihtokeskus ja kunnan tarjoamat palvelut ovat kodin läheisyydessä. Noin kilometrin säteeltä löytyy mm. kirjasto, kauppa, kuntoilukeskus ja perusterveydenhuollonpalvelut.  

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönpäällikkö

Satu Kristo
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 300 0687
satu.kristo@esperi.fi

Tiimivastaava

Tanja Mykkänen
050 496 4517
tanja.mykkanen@esperi.fi

Ohjaajat

050 430 1497

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä