Hallinnointi (Corporate governance)

Etusivu > Tietoa meistä > Vastuullisuus > Hallinnointi (Corporate governance)

Esperin toiminnan keskipisteessä on asukkaiden, henkilökunnan, ympäröivän yhteiskunnan sekä ympäristön hyvinvointi. Hyvä hallinnointitapa varmistaa, että toimimme meille ulkoisesti ja sisäisesti asetettujen suuntaviivojen ja määräysten mukaisesti ja että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää, selkeästi strukturoitua ja vastuullista. Hallinnointijärjestelmämme määrittää roolit ja vastuut yrityksen johdossa ja muodostaa kehyksen, jonka puitteissa Esperin toimintaa ohjataan.

Esperin hallintorakenne


Johtoryhmä

Stefan Wentjärvi

toimitusjohtaja
VTM
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2019

Stefanilla on vahvaa kokemusta laadun ja henkilöstön kautta johtamisesta useista eri palvelualan yrityksistä. Hän on toiminut muun muassa terveyspalveluyritys Doctagonin toimitusjohtajana sekä lentoyhtiö Blue1:n toimitusjohtajana. Ennen Esperille siirtymistään Stefan toimi Pihlajalinnan myyntijohtajana.

Antti Eestilä

varatoimitusjohtaja, talousjohtaja
KTM
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2012

Antilla on kokemusta lähes 20 vuotta talouden ja rahoituksen parissa ja hän on työskennellyt Esperillä vuodesta 2012. Ennen tätä Antti toimi mm. Suomen liiketoimintojen talousjohtajana Citycon Oyj:llä.

Tomi Rosqvist

kiinteistöjohtaja
DI
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2012

Tomi on toiminut kiinteistöjen ja rakennuttamisen parissa yli 15 vuotta. Hänellä on laaja kokemus uusien hoivakotihankkeiden ja –konseptien toteuttamisesta sekä eri yhteistyökumppanien ja kuntien/hyvinvointialueiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Esperillä Tomi on vastuussa uusista yksiköistä, kiinteistöjen ylläpidosta, kuntaulkoistuksista sekä yrityskaupoista.

Eeva Ketola

laatujohtaja
LT, eMBA
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2020

Eevalla on useiden vuosien kokemus laadun kehittämisestä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Aikaisemmin hän on toiminut Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksella ja vastannut sosiaali- ja terveydenhuollon tietojohtamisen kehityshankkeesta sekä ollut mukana mm. kansallisen laaturekisterityön käynnistämisessä.  

Turo Turja

henkilöstöjohtaja
DI, KTM
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2024

Turolla on pitkä ura erilaisissa henkilöstöhallinnon ja -johtamisen tehtävissä muun muassa työmarkkinajärjestössä sekä teräs- ja rakennusteollisuudessa. Hän aloitti Esperi-konsernin henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä helmikuussa 2024. Turo siirtyi tehtävään Consti-konsernista, jossa hän toimi vastaavissa tehtävissä vuodesta 2018.  

Pia Panhelainen

liiketoimintajohtaja, erityisryhmien palvelut
VTM, eMBA 
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2017

Pia on toiminut Esperillä aluejohtajana vuodesta 2017, jolloin hän siirtyi yritykseen Helsingin kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajan tehtävästä. Pialla on yli 10 vuoden kokemus sosiaali- ja terveysalan johtamistehtävistä ja monipuolinen asiantuntemus erityisesti julkisen sektorin toiminnasta.

Arne Köhler

liiketoimintajohtaja, ikäihmisten palvelut
DI
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2019

Ennen Esperiin siirtymistä alkuvuodesta 2019 Arne työskenteli liikkeenjohdon konsultointiyritys The Boston Consulting Group:illa, jossa hän johti Pohjoismaiden Terveyspalvelujen liiketoiminta-aluetta. Arnella on kokemusta laajalti sekä muutosjohtamisesta että strategisesta ja operatiivisesta toiminnasta terveydenhuollossa.

Jani Nurisalo

myynti- ja markkinointijohtaja
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2020

Ennen Esperiä Jani on vastannut kansainvälisen lääkeyhtiön Janssen Cilagin myynnin kehittämisestä sekä syöpälääkkeiden liiketoiminnan johtamisesta​. Lisäksi Jani on toiminut myös myynti- ja markkinointijohtajana Doctagonissa ja Pihlajalinnan julkisten palveluiden myyntijohtajana. 

Jussi Lehtonen

liiketoimintajohtaja, Saga Care Finland Oy
MBA
Esperin johtoryhmässä vuodesta 2020

Esperin omistus

Esperi-konsernin emoyritys on Irepse Oy, jonka enemmistöosakas on sijoitusyhtiö Triton. Danske Bank, SEB ja Ilmarinen ovat yhtiön vähemmistöosakkaina.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä