Miksi kumppaniksi Esperi?

Etusivu > Tietoa meistä > Miksi kumppaniksi Esperi?

Tarjoamme asukkaillemme turvallisen kodin ja autamme heitä elämään onnellista elämää omilla ehdoillaan. Tuotamme palveluita maanlaajuisesti sekä aina laadukkaasti, asukaslähtöisesti, kustannustehokkaasti ja joustavasti. Yhteistyössä kanssamme kunta varmistaa palveluiden ja työpaikkojen säilymisen alueella.

Tarjoamme palveluita useille eri asiakasryhmille ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Toimintamme tavoitteena on tarjota asiakkaillemme parasta hoivaa. Tämä tarkoittaa hyvää asiakaskokemusta, toiminnan turvallisuutta, tasalaatuisuutta ja vaikuttavaa, hyvää hoitoa ja palvelua. Palvelun laadun on oltava korkea ja sen eteen teemme määrätietoista ja jatkuvaa kehittämistyötä ja seurantaa. Meillä on mm. ISO 9001:2015:n mukainen laatujärjestelmä, joka auditoidaan ulkoisen ta­hon toimesta säännöllisesti sekä yksiköissämme että konsernissamme. Lue lisää laatutyöstämme.

Toimintamme ja investointimme ovat jakautuneet kuntiin ympäri Suomea, myös pienille paikkakunnille. Meillä on asumispalvelyksiköitä yhteensä noin 200. Tarjoamme tilaajille ja asiakkaille toimivia ratkaisuja paikkakunnasta riippumatta. Asiakkaan hoidon tarpeen, muun elämäntilanteen tai vaikkapa asuinpaikkakunnan muuttuessa pystymme tarjoamaan palvelulle jatkumon.

Organisaatiollamme on yhtenäiset toimintatavat. Meillä on keskitetyt tukitoiminnot- ja palvelut, mikä mahdollistaa asumispalveluyksiköiden keskittymisen ydintoimintaansa. Meillä on valtakunnallisia kumppaneita, oman alansa ammattilaisia, mm. ateria- ja siivouspalveluissa. Näin pystymme parhaiten takaamaan palveluidemme tasalaatuisuuden.

Olemme Suomen 13. suurin työllistäjä ja meillä työskentelee noin 6 000 työntekijää. Kattavan verkoston ja moniammatillisen henkilöstömme ansiosta osaamisalueemme on laaja ja kokemus asumispalveluiden tuottamisesta on vankka. Olemme tuottaneet asumispalveluita kunnille jo 20 vuoden ajan.

Työskentelemme asukkaidemme kodissa ja olemme paikalla heitä varten. Haluamme, että asukkaat viihtyvät – tavoitteenamme onkin Suomen onnellisimmat asukkaat. Saamme avointa palautetta jatkuvasti, jonka lisäksi teemme asiakastyytyväisyyskyselyjä säännöllisesti. Ajantasainen palaute asukkailtamme sekä heidän läheisiltään auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Palautetta saamme ja otamme mielellämme vastaan asukkaiden ja omaisten lisäksi tilaajilta ja muilta yhteistyötahoilta.

Mitä mieltä asukkaamme ovat arjestaan Esperin kodeissa? Tuoreimmat tulokset kertovat, että asukkaamme tai heidän läheisensä ovat Esperin kotien toimintaan keskimäärin melko tai hyvin tyytyväisiä. Julkaisemme asukastyytyväisyystuloksia myös nettisivuillamme. Voit lukea tuloksista tarkemmin täältä.

Lue lisää mitä Esperiä suosittelevat kertovat.

Liiketoimintamme ei tuota taloudellista arvoa ainoastaan yritykselle itselleen tai omistajilleen, vaan kaikille muillekin toimintaamme osallistuville sidosryhmille. Taloudellista vastuuta on tehokas resurssien käyttö, hyvä taloudenhoito ja taloudellisen hyödyn pitkäjänteinen tuottaminen henkilöstölle, asukkaille, tilaaja-asiakkaille sekä muille yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille. 

Yli puolet ikääntyneiden hoivapalveluista tuotetaan ostopalveluna. Julkisen ja ostopalveluna tuotettujen asumispalveluiden kustannuserot voivat olla suuria. Kunnan tuottaman palvelun kustannukset ovat keskimäärin yli 33 % korkeampia kuin yksityisen palveluntarjoajan (HALI 2021). Eniten hoitoa vaativien asiakkaiden kohdalla kunta voi saavuttaa merkittäviä säästöjä siirtäessään asiakkaat palveluidemme piiriin.

Ostopalvelun avulla vastaamme tilaajan kysyntään, jolloin tilaaja voi ostaa vain tarvitsemansa paikat. Tämä luo osaltaan ennustettavuutta kunnan kustannuksiin.

Pidämme tiivistä yhteistyötä, avoimuutta ja hyvää keskusteluyhteyttä tärkeässä roolissa. Toimivat yhteistyömallit perustuvat pitkäjänteiseen kumppanuuteen ja yhdessä sovittuihin tavoitteisiin, joiden toteutumista seurataan jatkuvasti. Vastaamme palvelutarpeeseenne mahdollisimman nopeasti ja olemme valmiita auttamaan haastavissakin tilanteissa.

Edistämme osaltamme Suomen eri alueiden elinvoimaisuuden kehittymistä ja pyrimme rakentamaan pitkäaikaista luottamusta paikallisessa yhteisössä. Pyrimme ennakoimaan hoitoalan ja yhteiskunnan tarpeita ja kehittämään toimintaamme siten, että pystymme tarjoamaan asukkaillemme hyvän elämän ainekset myös tulevaisuudessa.

Esperi on joustava yhteistyökumppani. Aika ajoin meillä tulee vastaan todella haastavia asiakkaita ja tarvitsemme sijoituspaikan kiireellisesti. Näissä tilanteissa Esperi on ollut apuna. Heillä on osaamista hoitaa hyvinkin vaativahoitoisia kuntoutujia. 

Aikuissosiaalityöntekijä, Mikkeli

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä