Vastuullisuus

Etusivu > Tietoa meistä > Vastuullisuus

Vastuullisuus- ja laatutavoitteemme ovat entistä kunnianhimoisempia. Vuonna 2023 lanseerasimme ympäristöohjelman, ja leikkaamme hiilidioksidipäästöistämme 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

”Omistajamme ajavat vahvaa vastuullisuuspolitiikkaa ja ajattelevat samoin kuin me: vastuullisuus ja kannattavuus tukevat toisiaan. Meidän jokaisen on kannettava vastuumme ilmastonmuutoksen ja luonnonkadon hillitsemiseksi”, Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi toteaa.

Vuodesta 2025 lähtien monien yritysten tulee raportoida vastuullisuudestaan Euroopan Unionin kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) mukaisesti. Olemme arvioineet toimintojamme yhteisiä EU:n raportointistandardeja (ESRS) vasten, ja aloitimme vuonna 2023 kehitysohjelman, jonka tavoite on täyttää standardin vaatimukset etuajassa.

Vuonna 2023 asukastyytyväisyyden NPS-luku nousi 41:een ja läheistyytyväisyyden luku oli 35. Tulokset ovat kehittyneet viime vuosina hyvin, mistä olemme ylpeitä. Työntekijöidemme eNPS-suositteluhalukkuus oli 34, eikä tiedossamme ole toista alan toimijaa, jolla se olisi korkeampi.

Vuonna 2021 käyttöön otetun Turvallinen Koti -mittariston avulla näemme helposti ja kattavasti, mikä hyvän hoivan, hyvän työn, hyvän elämän ja hyvän talouden tilanne Esperissä on. Mittarit ovat Esperissä tärkeä osa strategisen johtamisen työkalua.

”Kokonaissuunta on hyvän hoivan ja koko talon osalta ilmeisen hyvä. Menneenä vuonna mittaristo ei näyttänyt punaista yhdenkään kodin kohdalla, mistä olemme iloisia”, laatujohtaja Eeva Ketola sanoo.

Vuonna 2023 teimme tärkeää työtä turvallisuuskulttuurin edistämiseksi ja vuosi 2024 tulee olemaan kehittämiseen keskittyvä, poikkeamien ja niiden korjaamisen teemavuosi.

Kodeissamme on turvallista asua ja työskennellä. Olemme kehittäneet, kouluttaneet ja vieneet arkeemme käytäntöjä, jotka lisäävät asukkaidemme, työntekijöidemme, ympäristömme, datamme ja kiinteistöjemme turvallisuutta. Meillä on valmiussuunnitelma ja harjoittelemme säännöllisesti toimimista myös poikkeusoloissa.

Esperin vastuullisuusraporttiin on koottu keskeiset tiedot Esperin vastuullisuustyöstä ja sen kehittämisestä vuonna 2023. Esperin vastuullisuusraportti on järjestyksessään viides. Raportti julkaistiin ensimmäistä kertaa myös englanniksi. Raportteihin pääset tutustumaan sivun alalaidasta.

Stefan Wentjärvi
toimitusjohtaja
Esperi Care

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä