Kokemuksia

Etusivu > Kokemukset
Leenan kokemuksia Päivätoimintakeskus Hoivaonnesta

Hain Hoivaonnille töihin keikkalaiseksi, koska tarvitsin töitä opintojen ohelle. Haku- ja töihin tuloprosessi sujui hyvin ja mutkattomasti. Haastattelukutsu tuli nopeasti ja minut pidettiin ajan tasalla prosessin etenemisestä. Perehdytys Hoivaonnilla on ollut todella hyvää. Minut on keikkalaisena otettu todella hyvin vastaan. Ajoittaisesta kiireestä huolimatta ohjaajat pitävät hyvää huolta keikkalaisista. Ensimmäisen vuoron jälkeen pääni oli tietysti sekaisin kaikista uusista asioista ja ihmisistä, mutta ajattelin, että tänne on mukavaa palata uudestaan. Erityisen positiivisena asiana pidän työyhteisön lämminhenkisyyttä, vieraanvaraisuutta ja huumorintajua. Suosittelen Hoivaonnia kenelle tahansa sote-alan työntekijälle tai opiskelijalle, joka haluaa työskennellä ikäihmisten parissa. Koska perehdytys on lämminhenkistä ja hyvää, mielestäni Hoivaonni sopii hyvin myös sellaisille, joilla ei ole vielä kovin paljoa sote-alan työkokemusta ennestään.

Leena, keikkalainenHelsinki

Ajatus äidin muutosta

Ajatus äidin muutosta hoivakotiin tuntui ensin vaikealta. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja äiti viihtyy paremmin kuin hyvin.

Leena 66, Saarijärvi

Esperistä olen saanut tarvitsemani tuen

Esperistä olen saanut tarvitsemani tuen ja avun jokapäiväisen elämän askareisiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja tekee työtään suurella sydämellä. Vanheneminen täällä on yhtä juhlaa!

Asukas Mervi 79Helsinki

Suuri ja lämmin kiitos teille

Suuri ja lämmin kiitos teille! Paras työharjoitteluni tähän mennessä. Esperissä hommat toimivat, vanhukset saavat priimaa hoitoa ja hoivaa sekä työilmapiiri on hyvä. Teille on helppo ja kiva tulla työharjoitteluun! Henkilökunta koostuu ihan huikeista tehotytöistä ja -pojista. On ollut opettavaista ja äärimmäisen hienoa saada olla osa tätä tehotiimiä!

Opiskelija Timo 22Oulu

Tahtoisimme sydämellisesti kiittää

Tahtoisimme sydämellisesti kiittää siitä hyvästä hoivasta ja hoidosta jonka olette antaneet rakkaallemme. Tuntui aina hyvältä tulla käymään Esperi Tilkassa ja yhtä hyvältä lähteä kotiin, koska tiesimme läheisemme olevan siellä turvassa. Teidän ansiota on se, että saimme tehdä työuramme rauhassa loppuun ja sen jälkeen keskittyä lastenlastemme hoidossa avustamiseen. Elämän alku- ja loppupää vaativat kärsivällistä rutiinien hoitamista. Aivan loppu kuitenkin sellaista osaamista, jota meillä ei ole. Erityiskiitos siitä, että läheisemme viimeisistä elopäivistä jäi meille valoisa muisto.

Toivon omaisten puolesta

Tämä on minun koti

Tämä on minun koti! Täällä asuvat kaikki kaverit ja yhdessä käydään keilaamassa.

Asukas Sanna 25Järvenpää

Isoäitini vastusti pitkään ajatusta kotoaan pois muuttamisesta

Isoäitini vastusti pitkään ajatusta kotoaan pois muuttamisesta. Kuitenkin liikuntakyvyn heikennyttyä ja muistiongelmien alettua hänen elämisensä kotona ei enää tuntunut hänestä hyvältä. Kyllä tää on tylsää täällä kököttäminen, hän sanoi usein kun kävin vierailemassa. Lopulta hän ei enää pärjännyt kotonaan ja alkoi pitkä pohdinta. Kun kaupunki näytti vihreää valoa muutolle, päätös syntyi. Isoäitini piristyi huomattavasti, kun sai seuraa ja vakituiset hoitohenkilöt pitämään hänestä huolta. Tuntuu siltä, kuin hänen muistikykynsäkin olisi taas palautunut hieman, kun ei tarvitse yksin olla!

Matti 35Espoo

Työnantajana Esperi tarjoaa monia mahdollisuuksia

Työnantajana Esperi tarjoaa monia mahdollisuuksia. Erityisesti työkierto ja hyvät etenemismahdollisuudet uralla painoivat vaakakupissa, kun valitsin työnantajaa. Koska Esperi Koteja on valtakunnallisesti, edes muutto uudelle paikkakunnalle ei pelota. Tällöin työpaikka löytyy uudesta kotikunnasta.

Liisa 30Kouvola

Esperi Hoivakodissa isän kelpaa asua

Esperi Hoivakodissa isän kelpaa asua. Iloiset hoitajat ottavat myös meidät omaiset aina lämmöllä vastaan.

Omainen 47Ilmajoki

Ihana ja mukava paikka Omenapuisto on.

Ihana ja mukava paikka Omenapuisto on. Suosittelen tätä kaikille!

Asukas

Ei tule koskaan aika pitkäksi.

Ei tule koskaan aika pitkäksi. Hyvä, että saa puhua jollekin, kun on aina joku paikalla.

Asukas

Tykkään ohjaajista täällä.

Tykkään ohjaajista täällä.

Asukas

Pikisaari läheisen hoivakodiksi

Mielestäni henkilökunta kohtelee vanhuksia ystävällisesti, asiallisesti ja ammatillisesti. Vanhuksia kohdellaan ihmisinä, jotka ovat yksilöitä. Paikassa on rauhallinen tunnelma, jonka henkilökunta saa aikaiseksi.

Tuija Päivärinta, asukkaan omainenVisby

Suosittelen lämpimästi Pikisaarta

Äitini asui yksin omakotitalossa 97,5 vuotiaaksi ja toivoi, ettei koskaan joutuisi vanhusten taloon. Sitten tuli kaatumisia ja niiden myötä kolme aivoinfarktia. Mikä neuvoksi? Onneksi löysimme juuri avattavan Esperi Pikisaaren. Huone sisustettiin palaksi omaa olohuonetta. Hoiva ja hoitajat ovat ihania. Tunnelmaa on riittänyt

Esperissä on mukavaa olla työharjoittelussa

Vammaiset saavat hyvää hoitoa ja täällä Esperissä on tosi ammattitaitoisia, ystävällisiä ja auttavaisia hoitajia. Esperissä olevien asiakkaiden perheet ovat aina iloisia ja antavat paljon rakkautta heidän perheenjäsenilleen. Olen huomannut, että perheet tukevat ja rakastavat heidän lapsiaan. Olen oppinut niin paljon täällä Suomessa ja Esperissä. Vammaisten kanssa on hauska tehdä töitä, koska he ovat iloisia ja heillä on lämmin sydän. Olen iloinen, että on olemassa tällaisia paikkoja kuten Esperi ja olen todella kiitollinen, että olen saanut olla täällä työharjoittelussa!

Opiskelija Michele 20Järvenpää

Olimme uuden tilanteen edessä

Olimme uuden tilanteen edessä, kun taloyhtiössämme alkoi putkiremontti. Kovan etsinnän ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme evakkoasumiseen Esperi Hoivakodissa. Emme tienneet, että tämän tyyppistä palvelua on edes olemassa. Ikävä yllätys oli remonttimme venyminen, mutta siitä huolimatta pystyimme sopimaan joustavasti asumisen kestosta, päivä kerrallaan. Ja saimmehan muutaman mukavan uuden ystävänkin hoivakodista, joihin olemme pitäneet myös myöhemmin yhteyttä.

Asukkaat Marjatta 75 ja Aulis 73Lahti

Esperi on joustava yhteistyökumppani

Esperi on joustava yhteistyökumppani. Aika ajoin meillä tulee vastaan todella haastavia asiakkaita ja tarvitsemme sijoituspaikan kiireellisesti. Näissä tilanteissa Esperi on ollut apuna. Heillä on osaamista hoitaa hyvinkin vaativahoitoisia kuntoutujia.

Aikuissosiaalityöntekijä 52Mikkeli

Äiti on tyytyväinen kotiinsa

Äiti on nyt vuoden asunut Esperi Ainolassa Oulussa eli lähes saman ajan, kun hoivakoti on ollut toiminnassa. Äiti on ollut oikein tyytyväinen "kotiinsa", yhteisiin tiloihin, kauniiseen ympäristöön sekä erityisesti kaikkeen palveluun. Suurin kiitos sekä meiltä että äidiltä itseltään, kohdistuu kuitenkin siihen, että apu on lähellä ympäri vuorokauden. Huoli arjessa selviytymisestä, varsinkin yöaikaan oli todella suuri, nyt tiedämme että apu on lähellä jos hän sitä tarvitsee.

Lue koko kokemus

Äiti on erittäin sosiaalinen ja reilu vuosi sitten aloimme nähdä hänessä taantumista ja masennusta, kun liikkuminen kävi huonommaksi ja terveys muutenkin hieman reistaili. Myöskin ystävät vähenivät ja hän joutui viettämään aikaa enemmän itsekseen. Nyt kun hän asuu Ainolassa hän on piristynyt ja nuortunut vuosia. Ainolassa järjestettävät erilaiset aktiviteetit, erityiset laulutuokiot ja bingo ovat äidille tärkeitä. Ja ennen kaikkea hänellä on seuraa, joka on hänelle tärkeää. Korona tietysti on häirinnyt arkea, koska vierailuja on jouduttu rajoittamaan, mutta ymmärrämme sen, että kyseessä on sekä asukkaiden että hoitajien terveys. Onneksi voimme soitella ja Ainolan väki lähettelee ihania kuvia milloin mistäkin askareesta. Äiti odottaa jo kovasti, että pääsee taas hortonomiksi, kun kesäkukat tulevat Ainolan terassille. Vaikka aika on ollut erilainen juuri koronan vuoksi, niin kyllä me tästäkin selviämme. Kevät on tullut ja ilma lämpenee, kohta voimme viettää yhdessä enemmän aikaa ulkoillen, kauniissa Ainolanpuiston ympäristössä. Voimme lämpimästi suositella Ainolaa kaikille, joilla kotona asuminen ei enää ole mahdollista. Hyvää kevään jatkoa ja jaksamisia niin arvokkaaseen työhönne koko henkilöstölle

Leena Kivelä & Kaarina Torro, asukkaan omaisetOulu

Kokemuksia Ainolasta.

Koen olevani maailman onnekkain ihminen saatuani molemmat muistisairaat vanhempani ammattitaitoisen, ihanan henkilökunnan hoiviin Ainolaan. Jatkuva huoli vanhempieni hyvinvoinnista ja turvallisuudesta on vaihtunut päivittäisiin videopuheluihin ja iloisiin tapaamisiin tyytyväisten vanhempieni kanssa sekä tiiviiseen yhteydenpitoon vanhempiani hoitavan pätevän henkilökunnan kera. Tuskinpa lottovoittokaan tuntuisi paremmalta, kun asuu itse 500 kilometrin päässä vanhemmistaan ja on kykenemätön huolehtimaan heistä arjessa.

Lue koko kokemus

Äitini pääsi Ainolaan noin vuosi sitten toukokuussa 2020 kesken koronaepidemian ja isäni tammikuussa 2021. Koronakaranteeniaika uudessa asuinpaikassa sujui molemmilla hämmästyttävän hyvin, kiitos vanhemmistani koko heidän hereilläoloaikansa huolehtineiden hoitajien. Alusta saakka myös meidän omaisten suhde kaikkiin Ainolan hoitajiin kehittyi läheiseksi ja luottamukselliseksi, koska henkilökunta johtajasta jokaiseen hoitajaan jaksoi keskustella, kuunnella ja kertoa omaisemme kuulumisia. Omahoitajasysteemi on erinomainen, ja omahoitaja todella tuntee hoidokkinsa. Tämä todistettiin, kun ihana omahoitaja hankki joulumuistiaiset ja syntymäpäivälahjankin äidille toivomuksestamme. Tärkeintä onkin, että voi luottaa hoitohenkilökunnan olevan kiinnostunut vanhempiensa hyvinvoinnista ja huomaa heidän tekevän kaikkensa asukkaiden eteen, mikä ei aina ole toki helppoa tai mutkatonta muistisairaiden kanssa. Ainolan henkilökunta on idearikasta ja osaavaa mutta myös vanhukset yksilöllisesti ja lämpimästi kohtaavaa. Tämän olen todennut videopuheluiden lisäksi Ainolasta lähetetyistä viesteistä ja valokuvista sekä vanhempieni puheista ja käytöksestä. Äitini halaa hoitajaa videopuhelun aikana, tanssii musiikista nauttien, esittelee iloisena lakattuja kynsiään ja pelaa tai ulkoilee kauniissa Ainolan puistossa. Isäni keilaa keskittyneesti, ulkoilee ja huhkii halustaan lumitöiden parissa terassilla, kahvittelee äidin kanssa ja seurustelee muiden asukkaiden kanssa tai katselee urheilua omassa rauhassaan. Yhteisöllisyys on onnistuneesti yhdistynyt yksilöllisiin mieltymyksiin, kun ihminen saa elää omannäköistään elämää myös hoitokodissa. Vanhempieni vointi on sairauden etenemisestä huolimatta kohentunut Ainolan virikkeellisen toiminnan, ulkoilun, maittavan ruoan ja erinomaisen hoidon ansiosta. Vanhempani eivät ole haikailleet pois Ainolasta. Toisinaan äitini on jopa liian kiireinen ja kiinnostunut Ainolan puuhista puhuakseen kovin pitkää videopuhelua kanssani. Tämä vanhempieni sitoutuminen Ainolan arkeen ja elämään on ehdottomasti Ainolalle kunniaksi, koska se kertoo hoitokodista tulleen todella heidän kotinsa. Kunpa meille kaikille löytyisi aikanaan oma Ainola, jossa voisimme elää turvallista ja hyvää vanhuutta.

Virpi Matala, asukkaan omainen (äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori)Tampere

Turvaa omaishoitajan loman ajaksi

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa. Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut viedä miestäni sinne vastentahtoisesti ja hän on ollut positiivinen palatessaan. Hoivakoti Kanavanranta on todella kaunis ja viihtyisä paikka, jossa mieheni on viihtynyt. Mieheni kertoi palatessa kotiin, että haluaa mennä Kanavarantaan jatkossakin hotellilomalle ja oli kuulemma hoitajan kanssa käynyt myös katsomassa kanavaa eli ulkoilukin oli toteutunut hyvin lyhytaikaisen hoiva-asumisen aikana. Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin.

Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä)Tampere

Turvallinen koti omaishoitajan loman ajaksi

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa. Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut viedä miestäni sinne vastentahtoisesti ja hän on ollut positiivinen palatessaan. Hän sanoi, että on ollut hotellilomalla. Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin. 

Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä)Tampere

Kiitos Villa Fredrikan henkilökunnalle!

Kiitos Villa Fredrikan henkilökunnalle äitini/anoppini hellästä hoidosta. Olette olleet ihmisiä, kuuntelijoita ja myötäeläneet mukana noin 90-vuotiaan vanhuksen sekä meidän omaisten mukana. Villa Fredrikassa jokainen asukas saa olla oma itsensä. Kun hoitajia koulutetaan ammattiin, niin jokaisen pitäisi käydä harjoittelemassa Villa Fredrikassa. Näin opittaisiin hoitotyöhön inhimillisyyttä ja kuuntelua. Olen niin onnellinen, että pitkän etsimisen jälkeen löysimme Villa Fredrikan ja saimme läheisemme hellään hoitoonne. Lämmin kiitos!

Sirpa ja Erkki Ikäläinen, asukkaan omaisetHyvinkää

Kiitoksia Villa Fredrikan henkilökunnalle äitini hellästä hoivasta

Kiitos Villa Fredrikan henkilökunnalle äitini/anoppini hellästä hoidosta. Olette olleet ihmisiä, kuuntelijoita ja myötäeläneet mukana noin 90-vuotiaan vanhuksen sekä meidän omaisten mukana. Villa Fredrikassa jokainen asukas saa olla oma itsensä. Kun hoitajia koulutetaan ammattiin, niin jokaisen pitäisi käydä harjoittelemassa Villa Fredrikassa. Näin opittaisiin hoitotyöhön inhimillisyyttä ja kuuntelua. Olen niin onnellinen, että pitkän etsimisen jälkeen löysimme Villa Fredrikan ja saimme läheisemme hellään hoitoonne. Lämmin kiitos!

Sirpa ja Erkki Ikäläinen, asukkaan omaisetHyvinkää

Hatun nosto ja kukkakimppu Rantakylän Helmen hoitajille

Hoivakoti Rantakylän Helmessä on ihania ja työlleen antautuvia työntekijöitä. Erityiskiitokset äitiäni hoitaville hoitajille sekä muulle henkilökunnalle. Liian vähän nämä hienot hoitajat saavat kiitosta työstään. Hatun nosto ja kukkakimppu heille.

Eija Maaranen, asukkaan omainenJoensuu

Muistisairas vaimoni Sirkka siirrettiin kunnan toimesta Hoivakoti Kanavarantaan.

Muistisairas vaimoni Sirkka siirrettiin kunnan toimesta Hoivakoti Kanavarantaan tehostetun palveluasumisen yksikköön. Tuolloin Kanavarannan johtaja Mira-Susanna Uitto otti minuun yhteyttä ja kertoi hoivakodin ylimmän kerroksen vapaista vuokra-asunnoista, jotka on tarkoitettu ikäihmisille. Nyt asun 26 neliön yksiössä samassa rakennuksessa, jossa vaimoni. Käyn päivittäin vierailemassa hoivakodissa Sirkan luona, kun hän vielä tunnistaa minut. Onhan meillä yhteistä taivalta jo 66 vuotta takana. Kanavarannassa henkilökunta on ystävällistä johtajasta lähtien. Mielestäni hoivakotiin on valikoitunut luonteeltaan ja kärsivällisyydeltään juuri oikeat ihmiset hoitajiksi ikäihmisten pariin. Kokonaisuudessaan Sirkka on saanut hyvää hoitoa Kanavarannassa.

Pauli Kuitunen 89v, asukkaan omainen

Hienot ja avarat tilat sekä hyvä palvelu.

Mielestäni Esperi Hoitokoti Omenapuistossa on hienot ja avarat tilat sekä hyvä palvelu. On hienoa, että tiloissa on huomioitu esteetön liikkuminen ja asukkailla on mahdollisuus käyttää myös viihtyisiä saunatiloja.

Heikki Määttänen, asukkaan omainenSalo

Suuri kiitos teille!

Omaisemme vietti viimeiset vuotensa Esperi Hoivakoti Teppolassa Oulunsalossa, jossa hänen tarvitsemansa hoito, hoiva ja huolenpito olivat ympäri vuorokauden asianmukaisesti saatavilla. Teppolan yhteisöllisyys ja ystävällinen ilmapiiri toivat omaisemme elämään paljon iloa, virikkeitä, tukea ja turvaa - juuri sellaista, jota muistisairas henkilö tarvitsee. Teppolan henkilökunta tekee työtään ammattitaidolla ja antaumuksella. Hoito ja huolenpito vaatii luottamuksellisuutta ja rehellisyyttä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki tämä on läsnä Hoivakoti Teppolassa. Suuri kiitos teille!

Ari Jääskelä, asukkaan omainenOulu

Työntekijän palaute

Päivätyön takia jouduin nyt vaihtamaan työpaikkaa, mutta kiitos Teppolan henkilökunnalle yhteisestä ajasta. Kiitos, kun sain olla minä ja kiitos, miten hyvin minut otettiin vastaan. Heittämällä paras työporukka Teppolassa!

Jenna Vänttilä, Teppolan entinen työntekijäOulu

Kiitollisena hyvästä paikasta.

Siskoni hoito on yksilöllistä, hänen tarpeensa huomioiva. Suhtautuminen on ammatillista ja lämmintä. Olemme siskojen kanssa erittäin tyytyväisiä ja onnellisia, että siskomme sai ikäänkuin vahingossa hoitopaikan Vihtoriin, kun Tampereella ei ollut paikkaa ja yksinasuminen ei enää onnistunut. Jo tulotilanne oli ainutlaatuinen. Siskoni ei olisi millään halunnut tulla, lähtö kotoa erittäin hankala. Vihtorissa vastassa oli ihana henkilökunta Millan johdolla. Oli huomioitu siskoni koirainnostus, hänen norjan ja ranskan kielen taitonsa, hänen hoidollinen taustansa. Siskoni oli yhtä hymyä. Ja sama lämmin tunne jatkuu edelleen, Sisko ei kaipaa pois, kun häntä käydään tervehtimässä ja menee mielellään takaisin. Jos joskus on hieman mukaanlähdössä, hoitajat osaavat kauniisti ottaa siskon huostaansa ja sisko jää iloisena vilkuttamaan. Se mitä toivoisin jatkossa, kun koronatilanne helpottuu on, että yhteiset juhlat tulisivat taas. Kiitollisena hyvästä paikasta.

Maija Sironen, asukkaan läheinen

Myös minulla on ollut ihanan helpottunut olo, kun tiedän heidän olevan hyvässä hoidossa

Etsin 90 vuoden molemmin puolin oleville vanhemmilleni muutaman kuukauden turvallista asuinvaihtoehtoa kodin putkiremontin ajaksi. Tehtävä tuntui aivan epätoivoiselta.

Äitimme aika hoivakoti Teppolassa on ollut turvallista ja mutkatonta

Äitimme Aino, rintamaveteraani, asui omassa huoneessa Teppolassa ympärivuotisessa hoidossa useamman vuoden. Hoito oli hyvää ja välittävää. Äitimme kuoli 100 vuotiaana 3.1.2024. Äidin loppuaika hoidettiin erittäin hyvin hoivakodin puolelta ja koko loppuajasta, mukaan lukien kuoleman jälkeiset toimet - jäi lämmin ja välittävä tunne. Yhteistyö henkilökunnan kanssa toimi erittäin hyvin vuosien varrella, siitä suuri kiitos. Omaisille vihjeeksi, että kannattaa aktiivisesti kysyä mitä palveluja Teppolasta on saatavana. Kaikkinensa voi olla tyytyväinen Teppolan palveluun ja hoitoon, siitä suuri kiitos välittävälle talon johdolle ja henkilökunnalle!

Timo Keränen, asukkaan omainenOulu

Teppolassa vanhuksia arvostetaan!

Olen ollut todella kiitollinen, että Hilda sai viettää viimeiset elinvuotensa niin ihanassa paikassa, Hoivakoti Teppolassa. Vieraillessani Teppolassa aistin aina henkilökunnasta, että he ovat kutsumusammatissaan - täällä vanhuksia arvostetaan. Myös saattohoito ja muistotilaisuus jättivät minulle kauniin muistijäljen.

Esa Väänänen, asukkaan omainenOulu

Parasta äidilleni

Tämä on ehdottomasti paras paikka äidilleni. Täällä on erinomainen hoito!

John Koivukangas, asukkaan omainenTampere

Kokemuksiani Ainolasta.

Alussa oli tietysti hankalaa, kun korona-ajan takia en voinut tulla käymään, mutta onneksi tutustua pystyi myös puhelimitse. Kun sitten vihdoin pääsin käymään, oli henkilökunnan vastaanotto lämmin. Ainolan työntekijät ovat ystävällisiä ja auttavaisia ja myös oma äitini kertoo usein henkilökunnan iloisesta ja reippaasta meiningistä. Asiat ovat sujuneet sovitulla tavalla ja Omaesperi - läheisviestintätyökalu on helpottanut paljon yhteydenpitoa.

Maija Liisa Leppänen, asukkaan omainenOulu

Kiitos Teppolan ihanille hoitajille!

Kiitos tästä kesästä kaikille Teppolan ihanille hoitajille! Olen saanut oppia paljon uutta tästä työstä mutta ennen kaikkea olen myös oppinut, millainen on hyvä työpaikka. Täällä on töissä niin monta upeaa persoonaa, joita jään kaipaamaan kun palaan takaisin koulunpenkille. Kiitos jokaisesta hymystä ja hyvistä neuvoista, kiitos siitä, että jaksatte joka päivä auttaa ja kiittää yhteistyöstä. Olette kultaa. Toivottavasti näemme taas!

Henna Kälkäjä, kesätyöntekijä

Suuri kiitos Ulrika-kodin hoitajille!

Äitini sai viettää elämänsä 3 viimeistä kuukautta Loviisan Ulrika-kodissa. Ulrikassa todella nähtiin vaivaa, että asukkaat viihtyivät ja huolehdittiin siitä, että kaikki saivat arvoisensa ja arvokkaan kohtelun. He eivät olleet potilaita vaan ihmisiä, joiden tarpeet otettiin yksilöllisesti huomioon. Kun äiti oli saattohoidossa, myös omaiset otettiin huomioon järjestämällä mahdollisuus yöpymiseen. Sain viettää äidin viimeiset hetket hänen kanssaan. Hän sai nukahtaa pois rauhallisesti, eikä hänen tarvinnut olla yksin. Suuri kiitos Ulrikan hoitajille!

Asukkaan omainenLoviisa

läheiseni viimeiset ajat toteutuivat hyvän hoidon ja kunnioituksen ilmapiirissä

Netissä saamanne hyvä asiakaspalaute vaikutti päätökseni valita Teppola. Toinen merkittävä peruste oli, että sijaintinne oli kannaltani optimaalinen ajatellen hoitoaikaista yhteydenpitoani läheiseeni. Heti alkuneuvottelusta lähtien sain hyvän kuvan yksikkönne mahdollisuuksista hoitaa läheistäni.

Lue koko kokemus

Alkuneuvottelun puoleltanne teki sairaanhoitaja Lea Törmänen, jonka asiallinen, osaava ja iloinen olemus teki minuun suuren vaikutuksen. Yhteistyömme aikana koko henkilökunta oli työhönsä ammattimaisesti suhtautuva. Edellisen ohella totesin koko henkilökunnalla olevan keskenään hyvä työpaikkahenki, joka on suurelta osin toimipisteen johdon toiminnan ansiota. Talonne ja henkilökuntanne ansiosta läheiseni viimeiset ajat toteutuivat hyvän hoidon ja kunnioituksen ilmapiirissä.

Hellevi Viinikanoja, asukkaan omainenOulu

Isämme viitynyt

Meillä on turvallinen olo siitä, että isämme viihtyy hyvin ja kokee olonsa turvalliseksi Teerimäessä.

Milla Koski, asukkaan omainenHämeenlinna

Sylvianna on kodinomainen

Sylvianna on kodinomainen ja lämmintunnelmainen. Hoitajilla ei ole kiirettä ja se välittyy sekä asukkaille että omaisille.

Maria Venäläinen, asukkaan omainen

Suuri kiitos

96-vuotias äitini sairasti liki 15 vuotta Alzheimeria. Hänen pitkä elämä päättyi tänään. Kiitos rakas äiti yhteisistä vuosista. Koko sydämestäni haluan kiittää Esperi Hoivakoti Launeen hoitohenkilökuntaa erittäni ystävällisestä ja lämpimästä hoidosta. Se tapa ja ammattitaito, jota osoititte viimeisen kolmen vuorokauden aikana, kun äitini oli saattohoidossa oli jotain niin upeata, etten edes tiedä mitä sanoja voisin käyttää. Kiitos siitä miten arvostavasti kohtelitte minua, tytärtäni ja veljeäni. Koko paikalla ollut henkilökunta kävi halaamassa meitä ja ottamassa osaa. Kiitos tuestanne!

Leena Pihlajaranta, asukkaan läheinenLahti

Rakkaat kiitokset ja terveiset

Kohta tulee 5 kuukautta kun Raimo nukkui pois, en tiedä miten olisin jaksanut ilman teitä, ja että sinä pidit paikkaa että päästiin sinne, ja sain olla hänen kanssa viimeiseen asti. Se on enemmän kuin arvaatte minulle ja että hän sai lähteä turvallisesti täältä. Lämmin kiitos teille kaikille ja toivon että välität rakkaat kiitokset ja terveiset kaikille hoitajille. Teette ihan mieletöntä työtä vanhusten eteen. Jaksamista teille ja sinulle Päivi. Oot oikeassa työssä jaksat olla inhimillinen kaikkia kohtaan. Kiitos kaikesta muistan teitä aina lämmöllä iloista kevättä!

Lea Fisk, asukkaan omainenOulu

Äitimme viihtyi erittäin hyvin

Muistisairas äitimme vietti viimeisen elinvuotensa Esperi Hoivakoti Teppolassa Oulunsalossa. Äitimme viihtyi erittäin hyvin, mikä oli meille omaisille tärkeä asia. Hoito ja huolenpito oli ammattitaitoista ja ihmisläheistä. Myös yhteydenpito meihin omaisiin oli luottamusta herättävää ja rehellistä. Saattohoito ja muistotilaisuus jättivät meille hienot ja mieleenpainuvat muistot.

Sirpa Tero, asukkaan omainenOulu

Tutustumiskäynnin jälkeen olin jo vakuuttunut

On asioita, jotka muistaa koko elämän. Se oli vuosi 2013 ja lääkäri toteaa, isällänne on alzheimer. Siis mikä? En tiennyt sairaudesta mitään ja en sitä, mille huvipuisto-retkelle pääsin mukaan. Kun sairaus eteni, tuli eteen hoivapaikan valinta...

Lue koko kokemus

Teppola sanana oli tuttu, olihan isäni vanhemmat siellä viettäneet viimeiset vuotensa. Ensimmäinen ajatus oli, enhän minä isääni mihinkään Esperin paikkaan halua. Kiitos median kuinka negatiivisen kuvan olitte luoneet. Mutta kuinka ihanaa on olla väärässä. Teppolassa työntekijöiden huumorintaju, persoona, ammattitaito ja kyky elää hetkessä luovat turvallisen ja lämpimän talon. Tutustumiskäynnin jälkeen olin jo vakuuttunut, täällä isäni viettää viimeiset vuotensa. Omaisena olen tuntenut itseni aina tervetulleeksi taloon. Kommunikointi on ollut vaivatonta, luontevaa ja helppoa. Teille on uskaltanut näyttää tunteensa: ilon, ahdistuksen, surun ja itkun. Osaatte hoitaa asukkaiden lisäksi myös heidän omaisensa. Isäni ei varmasti ollut helpoimpia hoidettavia, hänen sairauden muuttama persoona ja käytös, on varmasti saanut jokaisen miettimään "Miksi tätä työtä teen?". Teistä huokuu lämpö, ammattitaito ja erityisesti se, että teette työtä suurella sydämellä, olen täällä juuri sinua varten! Onneksi isäni sai nukkua pois kaltaistenne ammattilaisten ympärillä, Kiitos!

Kristiina Nauska, asukkaan omainenOulu

Päivä on aina erityinen

Aloitin päivätoimintakäynnit Hoivaonni Viikissä, lokakuussa 2023. Ystäväni oli suositellut päivätoimintaa, koska tiesi minun kaipaavan jotain lisää arkeensa. Päivät päivätoiminnassa ovat aina erilaisia. Keskustelut ovat mielenkiintoisia ja saan aina jotain uutta tietoa. Askartelu ja liikunta auttavat minua myös kotona pärjäämisessä. Vaikka tavallaan "pelkään" vanhuutta, mielestäni päivätoiminta helpottaa yksinäisyyden tunnetta, kun juttukavereita on ympärillä. Täällä saan jutella kavereiden kanssa ja omatkin murheet helpottavat. Koen, että ympärilläni on tukiverkko. Päivätoiminnassa ollaan ja tehdään paljon yhdessä. Ohjaajat suunnittelevat päiväohjelmaa asiakkaiden toiveiden pohjalta. Teemapäivät otetaan aina huomioon. Ohjaajat ovat täällä kivoja. Tuntuu, että heillä on silmätkin selässä, on turvallinen olo. Toivon kaikkien yksinäisten ihmisten kokeilevan päivätoimintaa. Vaikka kävisi kerran viikossa, on se aina piristävää. Itselleni tämä on ollut hyvä juttu. On sosiaalista toimintaa, kivaa tekemistä ja uuden oppimista.

Paula, päivätoiminnan asiakasHelsinki

Minulla jäi hyvä mieli

Äitini nukkui pois lokakuussa. Minulla jäi hyvä mieli siitä, että hän sai Ainolan henkilökunnalta lämpimän ja välittävän hoidon viimeiseen saakka. Suurkiitos yhteistyöstä koko upealle henkilökunnalle.

Raimo Pasanen, asukkaan omainen

Sinulla on hienoa väkeä töissä

Hei Minna Nyt kun äiti pääsi lähtemään eikä hänellä enää kipuja ja ongelmia ole, pyytäisin sinua välittämään henkilökunnallesi kiitokset siitä tavasta, jolla he työnsä tekivät. En kertaakaan kuullut äitini valittavan mistään sinä aikana kun hän teillä asusteli enkä itsekään löytänyt pienintäkään syytä moittia henkilökuntaanne yhtään mistään. Päinvastoin, henkilökuntanne tapa huolehtia äidistäni (ja siinä ohessa surevasta pojastakin) hänen elämänsä loppumetreillään oli ihailtavaa ja ansaitsee todellakin ison kiitoksen. Sinulla on hienoa väkeä töissä. Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille ja voimia sekä jaksamista tärkeään työhönne.

Asukkaan omainen

Suurimmat kiitokset Teppolan henkilökunnalle

Suurimmat kiitokset Teppolan henkilökunnalle ja Päiville ottaessanne osaa suruumme äidin poisnukkumisen johdosta. Äidin muistotilaisuus teillä oli todella kaunis ja osaaottava tapahtuma. Emme kyllä osanneet odottaa vastaavaa. Kiitos myös kuluneista 6,5 vuodesta, jotka äiti sai viettää Teppolan uudessa hoivakodissa ihanien ihmisten seurassa. Hän nautti siellä olosta ja selvästi koki myös itsensä tarpeelliseksi alkuaikoina, kun hän sai tehdä kaikenlaista ja myöhemmässä vaiheessa hän sai hyvää hoivaa omaan sairauteensa.

Eeva-Maija Kiljander, asukkaan omainenOulu

Olette sydämessäni aina

Kun äidilläni todettiin muistisairaus, meidän täytyi hakea palvelukotipaikkaa hänelle. Tutustuin Teppolaan, koska se oli minun asuntoni lähellä. Ystävällinen henkilökunta esitteli uusia, hyvin valoisia, avaria ja kodikkaan oloisia tiloja, joista tuli tunne, että äitini viihtyisi täällä. Ja äitini myös viihtyikin!

Lue koko kokemus

Henkilökunta on ammattitaitoista, huomaavaista ja henkilöstön yhteishenki on hyvä.  Eikä äitini tarvinnut olla yksin (kuten kotona), vaan kaikki apu oli saatavilla yöllä ja päivällä. Ohjelmaakin oli asukkaille ja aina jotain tekemistä, johon sai osallistua omien voimien mukaan - oli grillijuhlia, yhteisiä ulkoiluja, kahvihetkiä yms. Omaiset olivat aina tervetulleita, kävinkin vierailulla viikoittain. Yhteisissä omaistenilloissa käytiin myös läpi omaisten kanssa Teppolan asioita. Hoito omassa huoneessa on todella hyvä asia, niin minä ainakin koin sen kun äitini voimat hiipuivat. Tuttu ympäristö, oma huone ja tutuksi tulleet hoitajat olivat tärkeää. Se antautuminen työhön näkyi hoitajien toimissa lähdön lähestyessä. Sari, Johanna ja Lea olitte vierelläni suuren surun kohdatessa. Päivi ja koko henkilökunta - KIITOS. Olette sydämessäni aina. ❤

Leila Lunki, asukkaan omainenOulu

Jos minulla olisi valta valita, valitsisin tämän vuoden hoivakodiksi

Olen kolmenkymmenen vuoden ajan nähnyt työssäni erilaisia palvelutaloja ja hoivakoteja. Kaksi niistä on noussut ylitse muiden. Toinen on Kuurojen Palvelusäätiön kuurojenkoti Hyvinkäällä ja toinen Lahdessa Esperi Hoivakoti Laune, jossa anoppini on asunut 2022 keväästä lähtien. Kun Launeen oven avaa, tulvahtaa ensimmäisenä vastaan hoitajien lämpö ja ilo. Se heijastuu asukkaisiin ja omaisiin. Tunnen aina olevani lämpimästi tervetullut ja näen kuinka hoitajien suhtautuminen asukkaisiin on kunnioittavaa, välitöntä, huumorintajuista. Ikään kuin se olisi yksi iso perhe. Naisten hiuksia laitetaan kauniisti, kynsiä lakataan. Miehet ovat myös huolitellun näköisiä. Launeen hoitajat viihtyvät asukkaiden parissa ja ovat kaikki sitoutuneet työhönsä. Tämän takia hoitajien vaihtuvuus on hyvin pientä. On hienoa, kuinka henkilökunta panostaa hoivakodin viikko-ohjelmaan ja järjestää erilaista toimintaa. Vierailen hoivakodissa useita kertoja viikossa ja ilo pirskahtelee sisälläni aina sieltä lähtiessä. Jos minulla olisi valta päättää, valitsisin Launeen vuoden hoivakodiksi.

Rita Auroila, asukkaan läheinenLahti

tilapäisasuntoon hissiremontin vuoksi

98-vuotias isäni muutti tilapäisasuntoon hissiremontin vuoksi. Selvittelin mahdollisuuksia, mistä tuon väliaikaisen asunnon voisi saada, ja olin yhteydessä Esperiin, ja sainkin pian tiedon kahdesta eri kohteesta. Kävimme tutustumassa kohteisiin ja meille esiteltiin kodikkaat ja siistit vaihtoehdot, joissa kaiken lisäksi oli mahdollisuus itse valmistaa aamiaiset sekä tarvittaessa muukin ruoanvalmistus onnistui. Tämä oli merkittävä asia isälleni, koska hän iästään huolimatta valmistaa itse mielellään ruokansa. On myös hienoa, että palveluvalikoimasta on mahdollisuus valita halutessaan myös lounaspalvelut sekä muita palveluita, mm pyykki ja saunapalvelut. Kanavarannan asunnon plussa pieni parveke, josta isäni voi seurata kanavaliikennettä sekä mm kalastuskilpailuja. Kalastus- ja vesillä liikkuminen on aina ollut lähellä hänen sydäntä, ja päätös tänne muuttamisesta tuli heti. Muuttoa helpotti vielä se, että asunto oli osaksi kalustettu, eikä suuria kalusteita tarvinnut siirtää. Henkilöstö on ollut ystävällistä sekä palvelualtista ja tarvittavat muutoksetkin ikäihmisen liikkumiselle oli otettu huomioon. Lempäälä on lisäksi sopivan kokoinen ja kaikki palvelut ovat kävelymatkaan päässä. Erityisesti kahvihetket Kahvila Siirissä jäivät mieleen. Ulkoilumahdollisuudetkin olivat mainiot ja ne kannustivatkin isää tekemään lenkin päivittäin mm kanavan rantateille. Erikoiset kiitokset koko henkilökunnalle, voin lämpimästi suositella Esperi Hoivakoti Kanavanrantaa kaikille tarvitseville turvallisena ja laadukkaana asuinympäristönä.

Jyrki Rajala, asukkaan omainen

Daalian asukkaan tyytyväinen omainen

Lähiomaiseni vietti muutaman kuukauden hoitokoti Daaliassa Tampereella. Minulla oli jonkinmoinen ennakkoasenne Esperin paikkoja kohtaan, aikaisempien ikävien tapahtuminen ja niistä kertoneiden uutisointien vuoksi. Pelkäsin, että hoidon laatu voisi olla huono. Mutta neljän kuukauden aikana, mitä omaiseni paikassa vietti, huomasin että häntä hoidettiin erittäin hyvin, loppuun saakka. Saattohoitovaiheeseen kiinnitettiin paljon huomiota, oli ylimääräistä henkilökuntaa vaativaan vaiheeseen. Huomasin myös, että henkilökunnassa erikoistuttiin ja kouluttauduttiin erilaisiin asioihin, saattohoito oli yksi niistä. Hoitajat olivat nuoria, mutta osaavia ja lämpimiä. Perehdytyksessä ja oppimassa olevia hoitajia oli myös, ja hyvä niin. Myös omaisia huomioitiin poikkeuksellisen hienosti. Arvostan suuresti Daalian toimintaa ja henkilökuntaa. Näkemykseni mukaan johdon ja lähijohtamisen asenne ja osaaminen on se, mikä vaikuttaa suuresti siihen, millainen hoitokulttuuri yksiköihin kehittyy. Tämä johtaminen ei näy suoraan asiakkaalle, mutta laatu näkyy.

asukkaan omainen

Teppolan kesätyöntekijä

Kiitos kaikesta ja eteenkin ihan mahtavasta työporukastaja siitä että saan aina olla hymy huulilla töissä ja töistä lähettyä. Olette huippuja kaikki! Tsemppiä kaikille jatkoon.

Henna-Mari Puoskari, kesätyöntekijä

Läheisemme saa hyvää hoivaa Esperin Hoivapalvelukeskus Tilkassa

Hoivakotia kuvaa hyvin sanat rauhallinen ja turvallinen ympäristö. Henkilöstö on ystävällistä, ammattitaitoista ja osaavaa. Henkilöstön monikulttuurisuus näkyy rikkautena; siinä missä sanat eivät riitä/ toimi, asenne hoivatyöhön ja empaattisuus auttavat. Käsityksemme omaisemme hoidosta on se, että hän saa hyvää hoivaa (pesut, ruokailut, päivälevot hoituvat ja vaatteet ovat puhtaat). Asiakkaita kohdellaan yksilöinä, välillä hiuksissa on papiljotit, hienot kampaukset ja kynnet on lakattu. Omaisemme on rauhallinen ja tyytyväinen oloonsa. Selvästi hän kokee olonsa turvalliseksi. Hän ei ole ahdistunut eikä hän kaipaa muualle. Ja hän menee mielellään hoivakotiin takaisin, kun olemme korona-aikana tavanneet ulkona. Omaiseni oli melkein viisi vuotta samalla osastolla ja alusta lähtien sain kuulla, miten häntä huomioidaan yksilönä. Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi - näin hänen omin sanoin. Hän oli aina siisti kuten huonekin, peseytymiset ja vaatehuolto hoituivat säännöllisesti - sen saatoin itse todeta viikoittaisilla käynneilläni. Korona-aikana ei tapaaminen onnistunut (omaiseni oli jo silloin vuodepotilaana), jolloin sain viestejä ja soittoja, että kaikki on hyvin. Saattohoidon alkaessa heinäkuussa myös minua tuettiin kaikin tavoin ja loppuun asti hän sai kokea huolenpitoa ja arvokasta kohtelua tuttujen hoitajien hoidossa. Muistisairaus on aina myös meidän omaisten elämässä hämmentävä asia, läheinen voi muuttua täysin toiseksi eikä yhteistä kieltä löydy. Silloin korostuu rauhallinen ja kunnioittava huolenpito. Tätä kaikkea omaiseni sai osastolla ja koki sen omaksi kodikseen. Esperi tekee ja on tehnyt paljon hoivakotien kehittämiseksi. Myös omaisten mielipiteitä kuullaan. Kehittämistä löytyy aina mutta mikä tärkeintä, omaisten näkökulmasta asiat ovat hyvin. Toivomme Esperin henkilöstölle jaksamista ja haluamme kiittää, että he ovat mahdollistaneet läheisillemme välittävän ja turvallisen paikan asua.

Leila Pohjolainen, Marjut Törhönen Paananen, Jouko Sipiläasukkaan läheiset

Jokainen päivä on erilainen

Työyhteisössäni parasta on yhteen hiileen puhaltaminen, avoimuus, yhteiset käytänteet, kaikesta puhutaan ja töitä tehdään asukas edellä. Päiväni ovat hyvin erilaisia ja rikastuttavia sisältäen naurua, vitsejä, erilaisia pelejä ja mukavia jutusteluja. Onnistumisen iloa minulle tuottaa asukkaiden kanssa oleminen ja tekeminen sekä kuntoutuksen saavuttaminen ja tietysti vieno hymy asukkaan kasvoilla.

Jenni, tiiminvetäjäHelsinki

Soita ja kysy lisää 010 4088 000