Esperi Hoitokoti Majakka, Mikkeli

Tuukkalankylätie 3-5, 50500 Mikkeli
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Mikkeli > Esperi Hoitokoti Majakka, Mikkeli
Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Majakka on mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikkö Mikkelissä. Majakka tarjoaa yhteisöllistä asumista 64 kuntoutujalle kahdessa eri rakennuksessa: kolmikerroksisessa kerrostalossa Kotisatamassa sekä esteettömissä tiloissa Luotsissa. Lisäksi palveluumme kuuluu tuettu asuminen, jota on yhteensä 18 paikkaa. Majakassa järjestetään myös kuntouttavaa työ- ja päivätoimintaa. Majakan asukkaat eivät ole laitoshoidon tarpeessa, mutta tarvitsevat ohjausta, valvontaa ja tukea selviytyäkseen avohoidossa.

Mielekäs arki

Toimintaperiaatteissa korostuvat asukkaan itsenäinen ja aktiivinen elämä. Toiminnalla pyritään luomaan hyvä ja turvallinen elämä viihtyisässä ympäristössä. Kuntouttavat ryhmät ja ohjattu työtoiminta kuuluvat päivittäiseen ohjelmaan. Jokaisella  asukkaalla on oma ohjaaja, jonka kanssa laaditaan kuntoutussuunnitelma ja  viikko-ohjelma, johon määritellään asukkaan osallistuminen erilaisiin toimintoihin. Toiminnan tavoitteena  on suunnitelmallinen ja tavoitteellinen kuntoutuminen sekä siirtyminen itsenäisempään asumismuotoon.

Majakan henkilökunta rakentuu vahvoista psykiatrisen hoidon osaajista, jotka  ovat koulutettuja ja kokeneita hoitotyön ammattilaisia.  

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on Luotsissa käytössään tilavat huoneet sekä kodinomaiset  yhteistilat. Kotisatamassa asunnot ovat soluasuntoja ja kullakin asukkaalla oma huone sekä yhteiset tilat.  Majakan pihapiiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet erilaisille toiminnoille vuodenaikojen mukaan. Majakka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Mikkelin keskustasta hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kuntouttava työtoiminta

Asukkaille järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa. Palvelu- ja ryhmäkodin sekä tukiasuntojen asukkailla on mahdollisuus käydä ryhmä- ja työtoiminnoissa Majakassa. Majakan päivä- ja työtoiminnan palveluita voi ostaa myös kotona asuville mielenterveyskuntoutujille.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Mari Kortelainen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 535 2272
mari.kortelainen@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Päivi Honkanen
050 590 3040
paivi.honkanen@esperi.fi

Ohjaajat

0440 292 066

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä