Esperi Hoitokoti Harjuniitty, Nokia

Kämppätie 3, 37140 Nokia
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Nokia > Esperi Hoitokoti Harjuniitty, Nokia
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Harjuniitty tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, yhteisöllistä asumista sekä tuettua asumista tukiasunnossa mielenterveyskuntoutujille. Harjuniitty on avautunut Nokialle heinäkuussa 2015.

Tavoitteellista kuntoutumista

Harjuniityn palvelut on suunnattu mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea kuntoutumiseensa.  Tavoitteena on  mahdollisimman itsenäinen elämänhallinta ja siirtyminen kevyempään asumispalveluun. Yksittäisen asiakkaan kohdalla tämä voi tarkoittaa itsenäistä asumista ilman tukea ja toisen kohdalla esimerkiksi palveluasumista ilman yöaikaan annettavaa tukea. Kuntoutumisen etenemistä arvioidaan yhdessä jatkuvasti. Asiakkaalle on nimetty omahoitaja.

Yhdessä laaditaan  asiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa kuntoutumissuunnitelma. Suunnitelmaa tehdessä huomioidaan asiakkaan jo olemassa olevat taidot ja nimetään kehityshaasteet. Asiakas etenee kohti asettamiaan tavoitteita uusia taitoja opettelemalla. Viikko-ohjelma tukee tavoitteiden mukaista toimintaa. Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu tarpeenmukaista yksilöohjausta, keskusteluryhmiä ja toiminnallisia ryhmiä, jotka tuovat yhteisön tarjoaman vertaistuen osaksi kuntoutumista, päivä- ja työtoimintaa sekä kodin  ulkopuolelle suuntautuvaa toimintaa.

Suunnitelmallista ryhmätoimintaa

Kodissa järjestetään säännöllistä ja suunnitelmallista  ryhmätoimintaa. Toiminnalliset ja kuntouttavat ryhmät toimivat 1-3 kertaa päivässä kodin ohjelman mukaisesti. Erilaisten asiakasryhmien tarpeet huomioidaan ja asiakkaita osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun.

Toiminnallisia ryhmiä ovat ruoka-, keskustelu-, musiikki- ja bändiryhmä, sekä säännöllinen padel-ryhmä. Uimahallissa asiakkailla on mahdollisuus käydä ilmaisella vuorolla kerran viikossa.

Viikoittain toteutetaan yhteisöllisyyttä tukeva yhteisökokous, jossa kaikilla on mahdollisuus ottaa kantaa, antaa palautetta ja vaikuttaa kodin toimintaan. Palvelu- ja tukiasumisessa yhteisökokouksen virkaa toimittaa arkiaamuisin järjestettävä aamukokous.  Lisäksi järjestetään erilaisia viriketoimintoja (mm. elokuvailta, levyraati, retkiryhmät) sekä  muita arkeen nivoutuvia toimintoja.

Viihtyisä ympäristö

Harjuniittyyn kuuluu kolme rivitaloa, joissa jokaisessa on omat palvelut. Kaikki tilat ovat esteettömiä ja viihtyisiä. Asunnoissa on tupakeittiö sekä invamitoitettu kylpyhuone. Asunnot ovat kooltaan 25 m2. Oman asuntonsa lisäksi asiakkailla on käytössä yhteisiä tiloja. Koti sijaitsee viihtyisässä Harjuniityn kaupunginosassa rauhallisella alueella alle kahden kilometrin päässä Nokian keskustasta. Läheltä löytyy kaunista luontoa ja hyvät ulkoilumaastot. Harjuniityn alueelta on hyvät kulkuyhteydet lähiympäristöön.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Siru Mastomäki
(yhteydenotot ark. 9-15)
040 649 2144
siru.mastomaki@esperi.fi

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Hoitajat
040 041 6189

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Janita Everi
050 476 5119
janita.everi@esperi.fi

Yhteisöllinen- ja tukiasuminen

Hoitajat
040 195 9477

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Anne Torikka
050 409 8487
anne.torikka@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä