Esperi Hoitokoti Vihola, Nokia

Näsiäkatu 2, 37120 Nokia
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Nokia > Esperi Hoitokoti Vihola, Nokia
Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Vihola tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista sekä kevyempiä tukivaihtoehtoja kaikenikäisille mielenterveyskuntoutujille Nokialla. Ympärivuorokautinen palveluasuminen (16 paikkaa), yhteisöllinen asuminen (16 paikkaa) ja tuettu asuminen (16 paikkaa) sijaitsevat vierekkäisissä rakennuksissa samassa pihapiirissä, mikä mahdollistaa kuntoutumisen polun tutussa ympäristössä.

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen perustuu asiakaskohtaiseen toteuttamissuunnitelmaan ja kuntouttavien toimenpiteiden päivä- ja viikko-ohjelmaan.  Asiakkaat tarvitsevat apua ja tukea ympärivuorokautisesti.

Ympärivuorokautisen palveluasumisen tavoitteena on, että asiakas pystyisi kuntoutuksen avulla siirtymään kevyempään asumiseen vaiheittain. Palveluun sisältyy sosiaalinen kuntoutus arkielämässä selviytymiseen ja asioiden hoitoon, avustaminen päivittäisissä toiminnoissa sekä virike- ja harrastustoiminta.

Yhteisöllinen asuminen

Yhteisöllisessä asumisessa asiakas saa intensiivistä ja pitkäjänteistä kuntoutusta psyykkisen toimintakyvyn, hyvinvoinnin, omatoimisuuden sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi.  Asiakas tarvitsee päivittäistä, mutta ei ympärivuorokautista, tukea, ohjausta tai apua päivittäistoiminnoista suoriutumisessa.  Henkilöstöä on paikalla päiväsaikaan. Yöaikaan henkilökunta on tavoitettavissa tarvittaessa. Palveluasumisen asunnot sijaitsevat C-talossa.

Tavoitteena on asiakkaan päivittäistoimintojen ja asumisen taitojen harjaantuminen sekä hallitseminen. Tavoitteena on myös, että asiakas ottaa vastuun omasta terveydentilasta, sairauden hoidosta ja suoriutuu lääkehoidosta.  Palvelun päätavoitteena on asiakkaan kuntoutuminen siten, että hän pystyy vaiheittain siirtymään kohti kevyemmin tuettua tai itsenäistä asumista.

Tuettu asuminen

Tarjoamme  tuetun asumisen palvelua mielenterveyskuntoutujille sekä tilaajien tarpeiden mukaan myös muille erityisryhmille esim.  aikuiset joilla on neuropsykiatrisia häiriöitä ja nuoret. Tuettu asuminen on asiakkaan kotiin annettavaa tukea, ohjausta ja neuvontaa asumisessa, arjen elämänhallinnassa, sosiaaliseen ympäristöön kiinnittymisessä sekä riippuvuuksien hallinnassa. Tuetun asumisen palvelu suunnitellaan yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. Tukiasumisen asunnot sijaitsevat C-talossa.  

Tavoitteellista kuntoutumista

Esperi Koti Viholan  palvelut on suunnattu mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat yksilöllistä  tukea kuntoutumiseensa. Asiakkuuden perusteena voi olla myös elämänhallintaan ja  toimintakyvyn puutteisiin liittyvät ongelmat ilman psykiatrista diagnoosia. Tavoitteena on mahdollisimman itsenäinen elämänhallinta ja siirtyminen kevyempään palveluasumiseen. Yksittäisen asiakkaan kohdalla tämä voi tarkoittaa itsenäistä asumista ilman tukea ja toisen kohdalla esimerkiksi palveluasumista ilman yöaikaan annettavaa tukea.

Yhdessä asiakkaan ja hänen lähiverkostonsa kanssa laaditaan toteuttamissuunnitelma. Suunnitelmaa tehdessä huomioidaan asiakkaan jo olemassa olevat taidot. Asiakas etenee kohti asettamiaan tavoitteita uusia taitoja opettelemalla. Viikko-ohjelma tukee tavoitteiden mukaista toimintaa. Viikko-ohjelmaan  kuuluu tarpeenmukaista yksilöohjausta, keskusteluryhmiä ja toiminnallisia ryhmiä, jotka tuovat yhteisön tarjoaman vertaistuen osaksi kuntoutumista. Viikko-ohjelmaan on myös mahdollista suunnitella  päivä- ja työtoimintaa sekä kodin  ulkopuolelle suuntautuvaa toimintaa.

Suunnitelmallista ryhmätoimintaa

Järjestämme säännöllistä ja suunnitelmallista  ryhmätoimintaa. Toiminnalliset ja terapeuttiset kuntouttavat ryhmät toimivat 1-3 kertaa päivässä kodin ohjelman mukaisesti. Erilaisten asiakasryhmien tarpeet huomioidaan ja asiakkaita osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun.

Psykoedukatiivisia ryhmiä ovat mm. ahdistuksenhallintaryhmä, tunne- ja vuorovaikutusryhmä sekä skitsofreniaryhmä. Toiminnallisia ryhmiä ovat luova toiminta, leivontaryhmä, rentoutus, musiikkiryhmä, peli- ja asiointiryhmä sekä säännölliset liikuntaryhmät. Uimahallissa käydään kerran viikossa. Toiminnan ja terapeuttisuuden yhdistävä ryhmä on mm. voimaannuttavan valokuvauksen ryhmä.

Viikoittain toteutetaan yhteisöllisyyttä tukeva yhteisökokous, jossa kaikilla on mahdollisuus ottaa kantaa, antaa palautetta ja vaikuttaa kodin toimintaan.  Lisäksi järjestetään erilaisia viriketoimintoja (mm. elokuvailta, levyraati, retkiryhmät) sekä muita arkeen nivoutuvia toimintoja.

Viihtyisä ympäristö

Viholasta on lyhyt kävelymatka Viholan kauppakeskittymään ja hyvät julkiset kulkuyhteydet Nokian keskustaan sekä Tampereelle. Asunnot ovat pinta-alaltaan 25 m2 kokoisia yksiöitä. Uudisrakennuksen tilat ovat esteettömiä. Asiakas voi sisustaa asuntonsa omilla kalusteillaan. Kalusteet voidaan myös tarvittaessa lainata asiakkaalle. Oman asuntonsa lisäksi asiakkailla on käytössään viihtyisiä yhteistiloja kuten päiväsali, saunatilat, pesutupa, kuivaushuone ja liikuntasali.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Eija Lehto
(yhteydenotot ark. 9-15)
0400 416 264
eija.lehto@esperi.fi

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Hoitajat
040 649 5710
vihola@esperi.fi

Tiimivastaava

Anni Tapiola
040 195 9823
anni.tapiola@esperi.fi

Yhteisöllinen- ja tukiasuminen

Hoitajat
050 475 3435
vihola@esperi.fi

Tiimivastaava

Miia Setälä
050 505 6105 (ark. 9-15)
miia.setala@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä