Esperi Hoitokoti Omenapuu, Pori

Tasatie 7, 28800 Pori
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Pori > Esperi Hoitokoti Omenapuu, Pori
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Omenapuu on mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Meri-Porissa, lähellä luontoa. Omenapuu tarjoaa ympärivuorokautista, yksilöllistä huolenpitoa henkilöille, jotka eivät itse selviydy arjessa. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu palveluasuminen ja tuettu asuminen. Omenapuussa on yhteensä 48 asukaspaikkaa. Koti Omenapuu aloitti toimintansa vuonna 2002, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2012.

Omenapuussa asukkaalla on mahdollisuus edetä kuntoutumisprosessissaan porrasteisesti kohti itsenäisempää arkea, eri asumismuotojen tuella. Toiminnallisuus, henkilökohtainen kuntoutumissuunnitelma sekä viikko-ohjelmat ovat toiminnassa avainasemassa.

Toiminnallinen arki

Toiminta on aktiivisesti kuntouttavaa, ja kuntoutus suunnitellaan kunkin asukkaan omien tavoitteiden mukaan. Omenapuun kodinomainen ja lämmin ilmapiiri syntyy pienistä teoista ja asioista, joista tärkein on asukkaan tarpeiden ja toiveiden ymmärtäminen. Jokaisella on oikeus omaan kotiin, jossa on hyvä olla, ja jokaisella on oikeus tulla hyväksytyksi omana itsenään. Työtoimintaan osallistuminen tukee arjen hallintaa ja tuo päivään rytmiä ja merkityksellisyyttä. Omenapuussa järjestetään lisäksi runsaasti vapaa-ajantoimintaa esimerkiksi yhteisiä retkiä ja teatterimatkoja. Liikuntaryhmä ja askarteluryhmä kokoontuvat kerran viikossa. Asukkailla on myös vapaa pääsy uimahalliin ja kuntosalille.

Henkilökunta huolehtii asukkaiden lääkehoidon valvonnasta ja sairaanhoidon toimenpiteistä. Henkilökunta myös avustaa asukkaita arjen askareissa sekä päivittäisen elämänhallinnan opettelussa. Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen, kunkin omien voimavarojen mukaan. Omahoitaja tekee asukkaalle toteuttamissuunnitelman yhdessä asukkaan ja tämän omaisten kanssa.

Viihtyisä koti

Omenapuussa jokaisella asukkaalla on oma tilava yksiö, joissa on wc, suihku ja keittiö. Asukkaat voivat halutessaan kalustaa huoneensa itse. Lisäksi Omenapuussa on viihtyisät yhteiset ruokailutilat, olohuone ja tv-tilat sekä saunatilat. Yksikkö sijaitsee kauniissa ympäristössä. Ympäröivää luontoa hyödynnetään terapeuttisena elementtinä kuntoutumisessa.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Henkilöstö on sosiaali- ja terveysalankoulutuksen saaneita hoitoalan ammattilaisia, pääasiassa lähihoitajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja. Omenapuussa jokaisella asukkaalla on tuttu omahoitaja ja henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Satu Kalliokoski
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 468 9896
satu.kalliokoski@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Johanna Mäkipanula
050 438 1277
johanna.makipanula@esperi.fi

Sosiaaliohjaaja

Mari Koivisto
050 431 5248
mari.koivisto@esperi

Ohjaajat

A-talo
050 339 4397

B-talo
050 339 4512

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä