Esperi Hoitokoti Sypressi, Raisio

Sairaalakatu 8, 21220 Raisio
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Raisio > Esperi Hoitokoti Sypressi, Raisio
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Raisiossa sijaitseva Esperi Koti Sypressi tarjoaa asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea arjessaan. Päätalossa on tarjolla 15 asiakkaalle asumispalvelua ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Pihapiirissä sijaitsee lisäksi rivitalo, jossa tarjotaan yhteisöllistä asumista viidelle asiakkaalle.

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin, jossa osaava henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Kodissamme on käytössä kuntouttava työote, ja toipumisorientaatiomallin mukaan avun ja ohjauksen tarve lähtee asukkaasta itsestään. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden sekä turvallisen päivärytmin mukaan. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä.

Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Asukkailla on mahdollisuus osallistua talon ulkopuoliseen räätälöityyn työtoimintaan ja käyttää ulkopuolisia matalankynnyksen tarjoamia palveluita. Myös asukkaan opiskelumahdollisuuksia tuetaan. Koko kodin voimin vietetään teemapyhiä ja käydään retkillä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Tarjoamme asukkaille monipuolisesti toimintaa, johon jokainen voi osallistua oman mielenkiinnon mukaan:

 • Kauppapäivä: Torstaisin asukkailla on mahdollisuus käydä kaupassa ohjaajan kanssa talon autolla, mikäli he tarvitsevat apua sosiaalisten tai fyysisten rajoitteiden vuoksi.  
 • Sypressi Cafe: Asukkaat ja ohjaajat keskustelevat kahvikupin äärellä kodille tärkeistä asioista. Tavoitteena on kuntoutus ja vertaistuki.  
 • Ulkoiluryhmä: Tukee asukkaiden liikuntaa ja sosiaalisia suhteita.  
 • Tuolijumppa: Ohjattua liikuntaa.  
 • Toimintailta: Yhteistä pelailua ja rentoa olemista.  
 • Valokuvauskerho: Yhteishenkeä ja mielekästä tekemistä valokuvauksen kautta.  
 • Mantan ryhmä ja Hämy-kerho: Kotoisaa tekemistä.  
 • Tiistaiturinat: Hyödynnetään eri työvälineitä keskusteluissa fyysisistä, henkisistä ja psyykkisistä voimavaroista ja niiden vaikutuksesta hyvään elämään.  
 • Tuumasta toimeen: Kodin arjen askareita ohjatusti.  
 • Mitähän tekis?: Lähitienoon tekemistä ja arjen hetkiin vaihtoehtoja.
 • Mielen sävelmät: Musiikin ilmaisua.  
 • Värityspiiri: Rentouttavaa toimintaa.  
 • Pelikerho: Yhteisöllisyyttä ja luovaa ajattelua peleillä.  
 • Korttityöskentely: Oman tunne- ja ajatusmaailman tutkimista.  
 • Keittiövuoro: Harjoitellaan keittiötöitä ohjaajan tuella.
 • Kokemusasiantuntijan vierailu: Ulkopuolinen kokemusasiantuntija vierailee kodissamme viikoittain tarjoten asukkaille mahdollisuuden keskustella ja käsitellä niin pieniä kuin suuria asioita.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen toteuttamissuunnitelma yhteistyössä asukkaan, läheisten, hyvinvointialueen edustajan ja moniammatillisen verkoston kanssa. Asukas luo omaohjaajan tuella kuntoutumisen tavoitteet, joita asukas itse arvioi säännöllisesti yhdessä omaohjaajan kanssa.

Asukkaita tuetaan ja ohjataan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat  käyvät asioilla ja osallistuvat erilaisiin toimintoihin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan tukemana tai ryhmänä.  Kodissamme työskentelee osaava henkilökunta, joka vastaa asukkaan palvelun toteuttamissuunnitelman toteutuksesta sekä asukkaan kokonaisvaltaisesta lääkehoidosta.

Omaohjaaja ohjaa asukasta motivoitumaan itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen eri toimintoihin suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista. Kodissamme toimii säännöllisesti sairaanhoitajan vastaanotto kerran viikossa. Kotimme tarjoaa myös lyhytaikaista asumispalvelua, joka tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa ja asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma, esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Sisustusratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen. Asukkaiden käytössä on myös yksikön viihtyisä piha-alue. Rivitalossa asukkailla on asunnossa käytössään myös keittiötila sekä erillinen makuuhuone.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Sypressissä on remontti käynnissä, minkä takia normaalit parkkipaikkamme eivät ole käytössä. Olisimme kiitollisia, jos voitte ystävällisesti pysäköidä autonne Raision sairaalan (Sairaalakatu 5) parkkipaikalle, joka sijaitsee kotimme läheisyydessä.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Laura Kostian
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 356 3848
laura.kostian@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Tarja Nuutamo
050 359 5992
tarja.nuutamo@esperi.fi

Ohjaajat

050 359 8131
sypressi@esperi.fi

Sosionomi

Juho Kokki
(yhteydenotot sähköpostitse)
juho.kokki@esperi.fi

Opiskelijavastaava

Kaisa Lukkarla
(yhteydenotot sähköpostitse)
kaisa.lukkarla@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä