Esperi Hoitokoti Kotimatka, Rovaniemi

Totontie 11, 97140 Rovaniemi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Rovaniemi > Esperi Hoitokoti Kotimatka, Rovaniemi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Kotimatka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Rovaniemellä. Henkilökuntaa on paikalla vuorokauden kaikkina aikoina. Asukaspaikkoja viihtyisässä kodissa on yhteensä 22. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi kesäkuussa 2018.

Aktiivinen arki

Kotimatka toimii yhteistyössä asukkaan hyvinvointialueen, mielenterveystyön avohoidon ja sosiaalitoimen sekä asukkaan omaisten kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä psykiatrisen sairaalan kanssa heidän potilaiden jatkohoidon järjestämiseksi.

Toimintamme perustuu asiakkaan omatoimisuuden tukemiseen, arkisten elämäntaitojen opettelemiseen, kertaamiseen sekä jo opittujen taitojen ylläpitämiseen kodinomaisessa, turvallisessa ympäristössä. Asukkaat  osallistuvat kodin päivittäisiin askareisiin. Tavoitteenamme on parantaa sosiaalisia valmiuksia, jolloin myös itsenäisempi asuminen mahdollistuisi. Jokaiselle asukkaalle tehdään henkilökohtainen toteuttamissuunnitelma sekä valitaan omaohjaaja.

Fysioterapeutti käy kerran viikossa jumppaamassa asukkaiden kanssa. Kodilla on myös kuntosali, jota asukkaat käyttävät ahkerasti.

Viihtyisä koti

Kotimatkan tilat jakaantuvat neljän ja viiden hengen soluihin sekä yhteen kahden  hengen soluun. Solujen yhteiset tilat mahdollistavat solukohtaiset viikkopalaverit ja yhteisöryhmien pitämisen. Soluissa asukkailla on mahdollisuus myös keskinäiseen kanssakäymiseen.

Asukassolujen lisäksi asukkailla on käytössään  kuntosali, askarteluhuone, kirjastohuone, takkahuone ja sauna. Lisäksi kodin oleskelunurkkauksessa asukkaat voivat katsoa tv:tä ja hyödyntää tietokonetta ja internettiä.

Koti sijaitsee psykiatrisen sairaalan naapurissa. Läheltä löytyvät kaksi kauppaa ja kirjasto. Linja-autopysäkille on 500 m. Lähialue on vehreää ja luonto tarjoaa monenlaisia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia. Asukkaiden kanssa käydään kävelemässä metsässä sekä tehdään retkiä ja makkaranpaistoreissuja laavuille. Kemijoella käydään kalastamassa ja pilkkimässä. Luonto ja hyvät hiihtoladut tarjoavat mahdollisuuden hiihtää hiihdosta kiinnostuneille asukkaille.  

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Anu Huhtalo
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 471 0029
anu.huhtalo@esperi.fi

Tiimivastaava

Sanna Kulppi
050 473 8856
sanna.kulppi@esperi.fi

Hoitajat

050 479 8682

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä