Esperi Hoitokoti Rehabia, Salo

Germundsvidjantie 181, 25610 Salo
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Salo > Esperi Hoitokoti Rehabia, Salo
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Rehabia tarjoaa monimuotoisia asumis- ja kuntoutuspalveluita eritasoista tukea tarvitseville mielenterveyskuntoutujille Salossa. Rehabian palveluvalikoimaan kuuluu ympärivuorokautinen (ent. tehostettu) palveluasuminen, yhteisöllinen asuminen, tuettu asuminen, kuntouttava työtoiminta sekä intervallijaksot kotona asumisen- ja avohoidon tueksi. Avainasemassa on henkilökunnan ammattitaito, osaaminen sekä kokemus haastavien asiakastilanteiden kohtaamisesta. Asukaspaikkoja Rehabiassa on yhteensä 50. Koti on aloittanut toimintansa vuonna 1996, Rehabia on liittynyt osaksi Esperi-konsernia syksyllä 2011.

Aktiivinen arki

Rehabian viikko- ja päiväohjelma jakautuu erilaisiin toimintaryhmiin, joilla on tärkeä rooli asukkaan kuntoutumisessa. Asukkaiden käytössä on  kuntosali, kanttiini, merenrantasauna sekä erilaiset ryhmätilat. Ohjelmaan kuuluu viikoittaiset virkistäytymishetket, teemaillat sekä retket. Rehabian sijainti meren rannalla ja luonnonkauniissa ympäristössä mahdollistaa myös monipuolisen liikkumisen ja luonnossa harrastamisen.

Rehabian palveluvalikoima mahdollistaa asukkaalle mielekkään ja toiminnallisen arjen. Kuntoutus perustuu yksilölliseen toteuttamissuunnitelmaan, joka laaditaan asukkaan toimintakyky ja voimavarat huomioon ottaen. Rehabian toiminta on suunniteltu kuntoutujalähtöisesti ja palveluista vastaa moniammatillinen työryhmä. Hoidon laadun takeena ovat henkilökunnan ammattitaito, kokemus mielenterveystyöstä sekä positiivinen ja motivoitunut asenne työhön.

Rehabiassa tavoitteena on, että asukkaat voivat siirtyä kuntoutumisen edistyessä itsenäisempään asumismuotoon sekä kevyemmän palveluohjauksen piiriin. Rehabiassa on myös asukkaita, joiden kohdalla asuminen on pitkäaikaista, tarvittaessa pysyvääkin. Rehabiassa pidetään tärkeänä sitä, että asukkaat saavat palvelua omalla äidinkielellään. Henkilökunnasta monet ovat kaksikielisiä ja meillä on käytössä omahoitajajärjestelmä.

Viihtyisä ympäristö

Koti sijaitsee idyllisessä ja luonnonkauniissa ympäristössä, Salon kaupungin Perniössä, Ylönkylässä. Rehabia on taajama-alueen ulkopuolella, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella. Asukkailla on käytössään viihtyisät huoneet sekä kodikkaat yhteistilat. Kauniilla piha-alueella ja rauhallisessa ympäristössä on mukava ulkoilla. Rehabiassa on oma keittiö ja monipuoliset ateriat valmistaa koulutettu keittiöhenkilökunta.

Kuntouttava työtoiminta

Rehabia järjestää monipuolista ja yksilöllistä kuntouttavaa työtoimintaa. Työtoimintaa järjestetään sopimuksen mukaan, 1-5 kertaa viikossa. Työtoiminta tarjoaa mahdollisuuden tehdä työtä ohjatusti, turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Työtoiminta räätälöidään kuntoutujan oman toimintakyvyn, kiinnostuksen ja toivomusten mukaisesti niin, että jokaisella työtoiminnasta kiinnostuneella olisi mahdollisuus osallistua toimintaan. Tavoitteena on rytmittää kuntoutujan arkea sekä luoda kuntoutujalle onnistumisen elämyksiä niin, että usko omaan osaamiseen ja oppimiskykyyn kasvaa.

Rehabian työtoiminnan käytössä on oma työpaja. Työpajalla tehdään erilaisia alihankintatöitä, kuten kokooma- ja pakkaustöitä. Rehabian vakiintuneeseen työtoimintaa kuuluvat myös keittiö-, siivous-, erilaiset kunnostus- ja maalaustyöt sekä pihatyöt. Työtoimintaa ohjaa Rehabian ammattitaitoinen henkilökunta. Työtoimintaa kehitetään jatkuvasti työtoiminnan piirissä olevien kuntoutujien ehdoilla.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Piia Saarela
(yhteydenotot ark. 9-15)
045 277 1400
piia.saarela@esperi.fi

Tiimivastaavat

040 832 6296
050 911 2540

Ohjaajat 24/7

045 232 0162

 

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä