Miksi asumaan Esperi-kotiin?

Etusivu > Miksi asumaan Esperi-kotiin?

Elämänmakuinen elämä

Tehtävänämme on tarjota asukkaalle mielekäs ja turvallinen elämä sekä hyvä perushoito. Tuemme asukkaidemme itsenäisyyttä ja elämänhallintaa heidän yksilöllisten voimavarojensa mukaan ja ainutlaatuisuuttaan kunnioittaen. Teemme tiivistä yhteistyötä asukkaan läheisten sekä tukiyhdistysten kanssa. 

Esperin kodeissa asutaan omissa huoneissa, joihin voi tuoda omat kalusteet ja henkilökohtaiset tavarat. Lisäksi asukkaan käytössä ovat viihtyisät yhteistilat, jossa vietetään aikaa yhdessä ja harrastetaan. 

Ateriat suunnitellaan asukkaan ruokavalion ja muiden yksilöllisten tarpeiden sekä toiveiden mukaan. Esperin henkilöstö huolehtii tarvittaessa asukkaan henkilökohtaisesta hygieniasta, asuinympäristön siisteydestä ja vaatehuollosta sekä asukkaalle kuuluvien etuisuuksien hakemisesta. Omahoitaja vastaa asukkaan yksilöllisestä hoidosta ja yhteydenpidosta omaisiin. 

Asukkaille tarjotaan monipuolista ja aktiivista viriketoimintaa. Yhdessä käydään retkillä, vieraillaan kahviloissa ja osallistutaan musiikkitapahtumiin. Asukkaat pääsevät itse suunnittelemaan ja vaikuttamaan toimintaan. Suurin osa asukkaista osallistuu päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan. 

Avustamme tarvittaessa asukasta myös kommunikoinnissa, mikä osaltaan tukee elämänhallintaa. Esperin ammattilaiset käyttävät vaihtoehtoisina kommunikointimenetelminä esimerkiksi tukiviittomia ja kuvakommunikaatiota. Käytössä on myös selkokieli ja sosiaaliset tarinat helpottamaan uusien asioiden hahmottamista tai päivän kulkua.

Lue lisää

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä