Pomo paikallaan – hyvä esihenkilö tuo työyhteisön yhteen

07.03.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Pomo paikallaan – hyvä esihenkilö tuo työyhteisön yhteen

Hämeenlinnassa Hoivakoti Teerimäessä työyhteisö viihtyy toistensa kanssa niin työajalla kuin sen ulkopuolella. Teerimäkiläiset käyvät yhdessä pelaamassa sulkapalloa, lenkkeilevät, treenaavat kuntosalilla ja harrastavat ratsastusta. Jo vuosia toisensa tunteneiden työkaverusten uusin villitys on avantouinti. Yhteen hitsaantumisen onnistumisesta kysyttäessä lähes jokainen mainitsee ihanien työkavereiden lisäksi yhden henkilön – hyvän pomon.

“Päivi on ihana!“, kertovat lähihoitajat Heidi Yliportimo ja Kati Hartikainen yhdestä suusta viitaten yksikönjohtajaan Päivi Vainikaiseen. 

“Meillä on huippupomo. Jos sairastun, minun ei tarvitse jännittää soittoa, jossa kerron olevani poissa töistä. Päivi lupaa, että kaikki järjestyy, ja voin itse keskittyä lepäämiseen“, Esperillä kolme vuotta lähihoitajana työskennellyt Renja kertoo.   

“Pomo on valtavan merkityksellinen asia. Joskus huonon esihenkilön vuoksi voi joutua vaihtamaan työpaikkaa. Nyt en vaihtaisi. Päivi on jämpti, kokenut hoitoalan ammattilainen ja tietää, miten arki täällä toimii. Hän ajaa palkkakehitystämme, tukee kouluttautumistamme ja ymmärtää työn vaativuuden. Ennen kaikkea hän pitää huolta yhteishengestä. Olisipa kaikilla oma Päivi“, Renja jatkaa. 

Esperi Hoivakoti Teerimäki

Hyvinvoiva henkilökunta on toimivan hoivakodin perusta

“Voi miten ihana kuulla!“, Päivi kommentoi, kun palaute kantautuu hänen korviinsa. 

“Tulin taloon vuonna 2020 ja minulla oli selkeä visio siitä, kuinka lähden rakentamaan hyvinvoivaa ja sitoutunutta henkilöstöä. Ystävällisyys, lempeys, huumorintaju ja yhteisten sääntöjen noudattaminen luovat hyvän pohjan toimivalle tiimille“, Päivi avaa.

Visio on onnistunut, sillä Teerimäessä on viimeisen parin vuoden aikana ollut erittäin vähän vaihtuvuutta. Tulijoita olisi enemmän kuin on mahdollista palkata. Pikkujouluihin osallistuivat lähes kaikki 40 työntekijää.

“Keskityn miettimään keinoja, joilla työhyvinvointia voidaan kasvattaa, puutun saman tien ongelmatilanteisiin ja pyrin näyttämään omalla olemuksellani mallia siitä, kuinka ihmisiä kohdellaan asemasta riippumatta. En nosta itseäni jalustalle, vaan uskon yhdessä tekemisen meininkiin ja ryhmämuotoiseen johtamiseen“, Päivi kertoo.

Tasavertaisuus on tärkeä arvo hoitoalalla

Teerimäessä on henkilökuntaa monesta eri kulttuurisesta taustasta. Tällä hetkellä käytävillä voi törmätä esimerkiksi hollantilaisiin vaihto-opiskelijoihin, sillä Teerimäen avoin ilmapiiri on tunnistettu myös Hämeenlinnan ja Suomen ulkopuolella. Aina yhteistä kieltä ei löydy, mutta Google-kääntäjä auttaa tarvittaessa. Hyvä fiilis ja avoimuus on tärkeintä. 

“Keskustelemme usein henkilökunnan kanssa eri kulttuurien tuomasta rikkaudesta. Olemme kaikki erilaisia ja se on mahtava asia. Jokainen tuo jotain uutta työyhteisöömme. Tänään meillä on esimerkiksi ruokana ranskalaisia ja kebabia Lähi-idän mausteilla“, Päivi kertoo. 

Esperi Hoivakoti Teerimäki

Omat negatiiviset kokemukset ja asukkaiden viihtyvyys ovat terävöittäneet visiota

Halu panostaa työyhteisön hyvinvointiin on lähtöisin Päivin omista kokemuksista. Hän kertoo olleensa työpaikkakiusattu kahdessa eri työpaikassa, eikä aio sallia sellaista Teerimäessä. 

“Tunnen onnistuneeni, jos kaikki kokevat kuuluvansa joukkoon. Haluan myös, että asukkaat viihtyvät meillä ja omaiset voivat aistia lämminhenkisen tunnelman vieraillessaan meillä. Yhdessä viihtyvä ja nauravainen henkilökunta vaikuttaa valtavasti sekä asukkaiden että omaisten kokemukseen. Heidän vuokseen täällä ollaan“, Päivi tiivistää. 

“Mukavia ovat nämä hoitajat. Pitävät huolta. Olen ollut tyytyväinen, eikä ole risuja“, huikkaa käytävältä Sirkka, Teerimäen asukas. 

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä