Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

Metsolantie 26, 19600 Hartola
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Hartola > Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Päivälehto tarjoaa asumispalveluita, työ- ja päivätoimintaa, tilapäishoitoa sekä avohuoltoa kehitysvammaisille ja vajaakuntoisille henkilöille Hartolassa. Toiminta-ajatuksena on tarjota kokonaisvaltaisia sekä kuntouttavia palveluita asiakaslähtöisesti. Päivälehdon asiakkaina ovat tällä hetkellä n. 45 kehitysvammaista ja heidän perheensä. Palvelukeskus Päivälehto Oy on toiminut vuodesta 2005, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2014.

Viihtyisä koti

Palvelukoti Onnela ja Toivola tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua. Yksiköt sijaitsevat Hartolan kirkonkylässä. Palvelukoti Onnela tarjoaa lisäksi tilapäishoitoa, joka mahdollistaa muun muassa omaishoitajien lomapäivien pidon. Tukiasunnoissa asuville asukkaille tarjotaan palveluita jokaisen yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Päivälehdon palveluihin kuuluvat myös lasten ja nuorten iltapäivähoito sekä loma-ajanhoito. Avohuollonohjausta vuorostaan tarjotaan aikuisille, kotona asuville, kehitysvammaisille ja heidän perheilleen.

Palvelukeskus Päivälehto tarjoaa päivätoimintaa arkipäivisin Palvelukoti Onnelan alakerran tiloissa. Asiakkaat osallistuvat päivätoimintaan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Lievästi kehitysvammaisille ja muille vajaakuntoisille järjestetään myös avotyötoimintaa. Avotyötoiminnassa henkilö työskentelee huoltosuhteen alaisena tavallisella työpaikalla. Avotyöpaikan saantiin vaikuttavat henkilön fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky.

Palvelukoti Toivola

Toivola tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua yhdeksälle asukkaalle. Toivola on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat runsaasti hoitoa ja ohjausta. Asumisen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa toimintakykyä sekä auttaa löytämään uusia valmiuksia ja keinoja arjessa selviytymiseen. Toivolan  asukkaat käyvät päivätoiminnassa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai avotöissä. Asumis- ja työtoimintapalveluja järjestettäessä ensisijaisena lähtökohtana on asiakkaan toimintakyky ja kuntoutustarpeet, joiden pohjalta palvelut räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan voimavarat huomioiden.

Toivolassa jokaisella asukkaalla on oma huone ja  esteetön WC suihkulla varustettuna. Asukkaat saavat sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla kalusteillaan ja tavaroillaan.

Palvelukoti Onnela

Onnela on pääasiassa kehitysvammaisille tarkoitettu 17-paikkainen ympärivuorokautisesti valvottu palvelukoti. Lisäksi Onnela tarjoaa tilapäishoitoa. Onnelassa tehdään arkeen ja päivittäisiin toimiin liittyviä kodin askareita yhdessä asukkaiden kanssa. Asukkaita ohjataan harrastusten ja mielekkään vapaa-ajantoiminnan pariin. Tavoitteena on yksilöllisen kuntoutuksen tukeminen ja terveyden sekä toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen. Onnelan asukkaat käyvät päivätoiminnassa, kuntouttavassa työtoiminnassa tai avotöissä. Asumis- ja työtoimintapalveluja järjestettäessä ensisijaisena lähtökohtana on asiakkaan toimintakyky ja kuntoutustarpeet, joiden pohjalta palvelut räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan voimavarat huomioiden.

Onnelassa jokaisella asukkaalla on oma huone ja  esteetön WC suihkulla varustettuna. Asukkaat saavat sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla kalusteillaan ja tavaroillaan.

Toimintakeskus Kimara

Toimintakeskus Kimara tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille kuntouttavaa toimintaa arkisin klo 9-15. Toimintakeskus Kimaran työ- ja päivätoimintaa käyttävät pääsääntöisesti kehitysvammaiset henkilöt, jotka hyötyvät kuntoutuksessaan ryhmätyöskentelyn omaisesta toiminnasta. Kimaran toimintaan osallistuu niin avohuollon kuin asumispalveluiden piirissä olevia asiakkaita. Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jossa määritellään asiakkaan kuntoutuksen ja tuen tarve. Suurin osa asiakkaista on Palvelukotien asukkaita.

Toimintaa ohjaa pääsääntöisesti kaksi toiminnanohjaajaa. Ohjaajat suunnittelevat asiakkaiden työtehtävät, viikko-ohjelmat sekä erilaiset teemapäivät. Osalle toimintaan osallistuvista asiakkaista maksetaan heidän osallistumisensa mukaan kannustusrahaa kuukausittain.

Liikkuva päivätoiminta

Liikkuvaan päivätoimintaan osallistuvat palvelukodeissa asuvat henkilöt, jotka hyötyvät pienryhmätyöskentelystä sekä tarvitsevat tavanomaista enemmän henkilökohtaista ohjausta.  Liikkuvan päivätoiminnan sisältö  painottuu arjen asioiden tekemiseen sekä aistielämyksellisiin toimintoihin. Toimintaa toteuttaa pääsääntöisesti kaksi toiminnanohjaajaa.

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Heli Kuuluvainen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 917 9964
heli.kuuluvainen@esperi.fi

Palvelukoti Onnela

Metsolantie 26, 19600 Hartola

Ohjaajat
050 917 1321
Tiimivastaava
Anne Vinnurva
050 913 3226
anne.vinnurva@esperi.fi

Palvelukoti Toivola

Laaksotie 21 A, 19600 Hartola

Ohjaajat
050 913 3226
Tiimivastaava
Kaisu Vastamäki
050 917 9963
kaisu.vastamaki@esperi.fi

Toimintakeskus Kimara ja liikkuva päivätoiminta

Metsolantie 26, 19600 Hartola

Toiminnanohjaaja
050 913 3224
Tiimivastaava
Katja Palm
050 913 3222
katja.palm@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä