Esperi Hoitokoti Sointu, Helsinki

Kantelettarenkuja 3 B, 00420 Helsinki
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Helsinki > Esperi Hoitokoti Sointu, Helsinki
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Sointu on 22-paikkainen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava koti Helsingin Kannelmäessä. Asukkaamme ovat eri tavoin vammautuneita aikuisia. Esperi Koti Sointu järjestää lisäksi päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toimintaa ohjaavia tekijöitä ovat yhteisöllisyys ja yhteiskunnassa toimiminen.

Aktiivinen arki

Esperi Koti Sointu tarjoaa turvallisen kodin, jossa asukas voi nauttia elämästä ja mukavasta arjesta. Kuntouttava työote kulkee arjessa mukana, voimistaen ja vahvistaen jokaista asukastamme itsenäiseen ja aktiiviseen elämään. Meillä asukkaat määrittävät itse oman arkensa rytmin ja kunkin tukitoimet suunnitellaan yksilöllisesti. Arjessa kulkee mukana kunkin asukkaan kuntoutussuunnitelman mukaiset toimet.

Tarjolla on samanhenkistä seuraa ja runsaasti harrastus- ja viriketoimintaa, aina asukkaan omilla ehdoilla. Päivä- ja viikko-ohjelma suunnitellaan asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Asukkaamme liikkuvat aktiivisesti myös kodin ulkopuolella, harrastusten, kuntoutuskäyntien ja töiden merkeissä.

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on omat asunnot ja yhteistiloissa vietetään aikaa yhdessäolon, arjen askareiden ja harrastusten parissa. Kodin ovet ovat aina avoinna asukkaiden läheisille ja ystäville. Koti sijaitsee rauhallisella alueella, lähellä palveluita ja monipuolisten ulkoilumaastojen äärellä. Läheltä löytyvät myös terveysasema ja junayhteys Helsingin keskustaan.

Uudet tilat Esperi Koti Soinnulle valmistuvat Herttoniemeen, osoitteeseen Suolakivenkatu 1, 00810 Helsinki. Kodin asukkaat pääsevät muuttamaan toukokuussa 2024. Tarjoamme Herttoniemessä kodin 46 vammaiselle. Palveluihimme kuuluvat ympärivuorokautinen palveluasuminen ja yhteisöllinen asuminen.

Uuden kodin kaikki tilat ovat esteettömiä. Kodissa on runsaasti tilavia ja viihtyisiä yhteistiloja, minkä lisäksi asukkaalla on oma asunto (21-27 m² yksiö) omalla kylpyhuoneella. Luonto, harrastusmahdollisuudet ja palvelut ovat lähellä. Herttoniemen rannat, metroasema ja kauppakeskus sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä.

Päivätoiminta

Esperi Koti Sointu tarjoaa päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toiminta perustuu keskeisesti yhteisöllisyyteen ja yhteiskunnassa toimimiseen. Päivätoiminnassa keskitytään itsenäisen elämisen taitojen harjoitteluun sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Tavoitteena on tukea asiakkaiden osallisuutta ja rohkaista heitä aktiivisuuteen yhteiskunnassa.

Päivätoiminta on organisoitu teemoitettuun vuosikelloon. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti päivätoiminnan suunnitteluun, mikä tekee toiminnasta asiakaslähtöistä ja yksilökeskeistä. 

Yksikönpäällikkö

Mia Lehto
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 337 2125
mia.lehto@esperi.fi

Tiimivastaava

Maria Laine
050 478 2091
maria.laine@esperi.fi

Ohjaajat

050 468 9738

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä