Esperi Hoitokoti Hyryn Hoiva, Hyrynsalmi

Laskutie 1, 89400 Hyrynsalmi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Hyrynsalmi > Esperi Hoitokoti Hyryn Hoiva, Hyrynsalmi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Hyryn Hoiva tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 9 kehitysvammaiselle aikuiselle Hyrynsalmella. Osaksi Esperiä Hyryn Hoiva liittyi kesäkuussa 2022.

Mielekäs arki

Esperi Koti Hyryn Hoivassa asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin omien voimavarojensa puitteissa. Heitä kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.

Asukkaita kohdellaan ystävällisesti ja tasavertaisesti. Heidän mielipiteensä ja toiveensa otetaan huomioon yhteisistä asioista päätettäessä. Jokainen asukas on oma yksilöllinen persoonansa, joka ansaitsee kunnioituksen ja arvostuksen sekä ystävällisen ja inhimillisen kohtelun.

Turvallinen koti

Asukkaat saavat sisustaa huoneensa mieltymystensä mukaisesti. Kodissa on yhteinen olohuone, jossa jokainen voi oleskella ja osallistua yhteisiin toimintatuokioihin. Lisäksi kodista löytyy tilava keittiö-ruokailutila, jossa asukkaat saavat osallistua ruoanlaittoon, leipomiseen sekä kodin keittiötöihin. Asukkaiden käytössä on sauna, pesuhuone sekä kolme vessaa. Viihtyisä askarteluhuone on ahkerassa käytössä esimerkiksi henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Yhteisöllisyys toteutuu hyvin kodin yhteisten tilojen myötä. Viikoittaiseen ohjelmaan kuuluvat erilaiset askartelu-, laulu- ja pelituokiot. Yhteiset ruokailuhetket ja muut arjen askareet ovat osa päivittäistä toimintaamme. Kodin tunnelmaa nostattaa aurinkoinen piha kaasugrilleineen, keinuineen ja pihakalusteineen.

Viihtyisä ympäristö

Esperi Koti Hyryn Hoiva sijaitsee Hyrynsalmen keskustassa. Kunnan palvelut ovat meitä lähellä. Yhtenäiskoulun  ulkoilukentälle on noin 300 metrin matka kodista ja Hyrynsalmen kirjastolle on alle 200 metrin kävelymatka.  Kuntosali sijaitsee kodin pihapiirissä ja ympäröivästä luonnosta pääsemme nauttimaan kävellen  muun muassa esteetöntä rantatietä pitkin

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Raija Kemppainen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 449 3434
raija.kemppainen@esperi.fi

19.06.2024
Katso lisää kuulumisia

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä