Esperi Hoitokoti Suistamo, Iisalmi

Suistamonkatu 93, 74120 Iisalmi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Iisalmi > Esperi Hoitokoti Suistamo, Iisalmi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Suistamo tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (autettua asumista) 15 kehitysvammaiselle Iisalmessa. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea ja apua ympärivuorokauden.

Kokenut hoitohenkilöstö on erikoistunut kehitysvammaisten henkilöiden ohjaukseen, kuntouttavaan hoitotyöhön sekä haastavasti käyttäytyviin ja autisminkirjon asukkaisiin. Henkilöstöllä on lisäksi monia vahvuuksia ja taitoja, kuten kädentaidot, musikaalisuus ja leipominen.

Toiminnallinen arki

Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin yksilöllisen toimintakykynsä mukaisesti. Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.  

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Monipuolinen viriketoiminta ja mielekäs tekeminen ovat viikko-ohjelman kulmakiviä. Yhdessä vietetään juhlapyhiä, osallistutaan mielekkääseen harrastustoimintaan ja vieraillaan paikallisissa tapahtumissa. Lisäksi asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan. Päivätoiminta luo rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen.  

Turvallinen koti

Kodissa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteistilat. Tilaratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Tiloissa toistuvat rauhoittavat värit.

Katettu terassi, viihtyisä piha-alue ja läheinen luonto tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun ja yhdessäoloon. Pihalta löytyy myös ulkoporeallas, joka on ollut erittäin mieluinen asukkaiden keskuudessa.  Ulkoilualueet järvimaisemassa on helposti saavutettavissa.

Lähikauppa sijaitsee parin sadan metrin päässä, johon matka taittuu helposti kävellen. Lähin bussipysäkki on puolestaan kodin pihalle tulevan ajotien vieressä. Kaupungin keskustaan matkaa on vain kaksi kilometriä.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Eeva Lappi
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 564 5365
eeva.lappi@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Marika Tissari
050 462 4396
marika.tissari@esperi.fi

Ohjaajat

050 406 7289
050 408 1595

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä