Esperi Hoitokoti Pappilankoti, Joutseno

Ierikankuja 1, 54100 Joutseno
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Lappeenranta > Esperi Hoitokoti Pappilankoti, Joutseno
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Pappilankoti tarjoaa asumispalveluita sekä päivätoimintaa aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Tarjoamme myös asumisvalmennusta kotoa irtautuville, itsenäistyville nuorille. Viihtyisässä Pappilankodissa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa.

Pappilankodissa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Asiakkaamme  saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Toiminnan ohjenuorana on asiakkaiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen ja sen vahvistaminen. Reagoimme herkästi myös asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja mahdollistamme heidän toiveet.

Toiminnallinen arki

Kodissamme nautitaan maukasta kotiruokaa ja kaikki ateriat valmistetaan itse. Asiakkaiden mieltymykset huomioidaan ruokalistojen suunnittelussa ja asiakkaat osallistuvat  moniin ruoanvalmistuksen työvaiheisiin sekä leivontaan kykyjensä mukaisesti. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus osallistua myös muihin kodin askareisiin, kuten kodin siisteyteen, vaatehuoltoon ja pihanhoidollisiin tehtäviin (hyötykasvien viljely, kasvien hoito, sadonkorjuu, haravointi, lumityöt jne.).  

Ulkoilua harrastetaan päivittäin ja mahdollistamme asiakkaille mahdollisimman monipuolisen  ja yksilöllisen harrastustoiminnan  sekä osallistumisen  tapahtumiin myös kodin ulkopuolella.  Pappilankodista on mahdollista käydä myös työtoiminnassa tai opiskella. Ideologiaamme kuuluu asiakkaiden auttaminen esim. opiskelupaikkojen etsinnässä, hakemusten laadinnassa, etuisuuksien haussa ja työtoiminnan paikkojen löytämisessä. Asiakkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.  

Pappilankodissa vietetään kaikki kalenterivuoden juhlat ja jokaisen syntymäpäivät. Lisäksi järjestämme kodissamme paljon tapahtumia; tanssiaiset artisteineen, discot, grillitapahtumat, ohjelmalliset kesäjuhlat sekä -joulujuhlat, joiden valmisteluun ja toteutukseen asiakkaat osallistuvat aktiivisesti.  

Viihtyisä koti ja ympäristö

Pappilankoti toimii esteettömässä yksikerroksisessa  rakennuksessa viihtyisällä ja vehreällä omakotialueella Joutsenossa. Jokaisella asiakkaalla on oma huone ja suurimmalla osalla on myös oma wc ja suihkutila. Kaikki asiakashuoneet on sisustettu yksilöllisesti, asiakkaan toiveita kuunnellen.

Kodin yhteisistä tiloista löytyy ruokailu-olohuone, saunatilat, viihtyisä ulkoterassi sekä grillikota. Kodin sisustus on kotoisa ja kodin tunnelma lämminhenkinen. Pihapiiri ja ulkoilumaastot ovat turvallisia ulkoiluun sekä  harrastetoimintaan. Keväällä 2021  Pappilankotiin on valmistunut myös aistihuone asiakkaiden käyttöön.

Pappilankoti sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Joutsenon keskustasta, jonne on hyvät kävely- ja pyöräilytiet. Lappeenrannan keskustaan sekä Imatralle Joutsenosta on n.20 km matka ja lähin bussipysäkki sijaitsee n.150 metrin päässä Pappilankodista. Joutsenon keskustasta löytyy mm. päivittäistavarakauppoja, hyvinvointiasema, kirjasto, urheilukeskus, uimahalli, tori sekä ravintoloita.

Päivätoiminta

Päivätoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja edistää kehitysvammaisen henkilön fyysistä, psyykkistä, sosiaalista sekä kognitiivista toimintakykyä. Päivätoimintatupa ja palvelukoti sijaitsevat samassa viihtyisässä ja rauhallisessa pihapiirissä. Lataa päivätoiminnan esite tästä.

Yksikönjohtaja

vs. Yksikönpäällikkö

Heli Kuuluvainen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 917 9964
heli.kuuluvainen@esperi.fi

Ohjaajat

040 551 8140

Tiimivastaava

Elina Björn
046 923 0691
elina.bjorn@esperi.fi

Päivätoimintatupa

040 352 3644

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä