Esperi Hoitokoti Koppelo, Kerava

Metsolantie 1, 04200 Kerava
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Kerava > Esperi Hoitokoti Koppelo, Kerava
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Koppelo on avautunut helmikuussa 2022 Keravalle. Koppelo on turvallinen ja lämminhenkinen koti, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (autettua asumista) kehitysvammaisille henkilöille. Kodissa on tarjolla yhteensä 19 asukaspaikkaa keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille.

Esperi Koti Koppelo järjestää lisäksi päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toimintaa ohjaavia tekijöitä ovat yhteisöllisyys ja yhteiskunnassa toimiminen.

Mielekäs arki

Esperi Koti Koppelossa asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin monipuolisesti omien voimavarojensa puitteissa. Heitä kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.  Asukaskokouksissa asukkaat ideoivat viikko-ohjelmaa ja suunnittelevat tulevia menoja yhdessä ohjaajien kanssa.

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki, joka on täynnä harrastustoimintaa. Yhdessä käydään keilaamassa sekä konserteissa ja omat harrastukset ja mielenkiinnon kohteet kuuluvat myös ohjelmaan. Arkipäivisin asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Turvallinen koti

Koppelon  tilat sijaitsevat Keravalla samassa rakennuksessa Hoivakoti Keravan kanssa.  Koppelon tilat ovat ikäihmisten yksikön  alakerran uusituissa tiloissa luonnonkauniilla, rauhallisella alueella. Kaikilla asukkailla on käytössään  oma valoisa huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Viihtyisistä  ja kauniisti sisustetuista  yhteistiloista löytyy ruokailutila, kaksi tilavaa olohuonetta  sekä sauna.  

Turvallisella piha-alueella  ulkoillaan, pelaillaan ulkopelejä ja nautitaan yhteisolosta isolla terassilla ympäri vuoden. Läheinen luonto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikkumiseen ja retkeilyyn. Läheltä löytyvät mm. urheilu-, uima- ja jäähallit. Linja-autot  kulkevat kätevästi  aivan kodin vierestä ja juna-asemalle on matkaa reilu kilometri.

Päivätoiminta

Koppelo tarjoaa päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toiminta perustuu keskeisesti yhteisöllisyyteen ja yhteiskunnassa toimimiseen. Päivätoiminnassa keskitytään itsenäisen elämisen taitojen harjoitteluun sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Tavoitteena on tukea asiakkaiden osallisuutta ja rohkaista heitä aktiivisuuteen yhteiskunnassa.

Päivätoiminta on organisoitu teemoitettuun vuosikelloon. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti päivätoiminnan suunnitteluun, mikä tekee toiminnasta asiakaslähtöistä ja yksilökeskeistä.  

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Sinikka Merkkiniemi
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 470 2081
sinikka.merkkiniemi@esperi.fi

Ohjaajat

050 5278913
koppelo@esperi.fi

Tiimivastaava

Riikka Mäkelä
050 522 1235 (ark. 9-15)
riikka.makela@esperi.fi

Päivätoiminnan tiimivastaava

Jenni Kiuru
050 475 5479 (ark. 9-15)
jenni.kiuru@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä