Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti

Eteläinen Rengastie 3, 15700 Lahti
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Lahti > Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Lähde tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista kehitysvammaisille henkilöille rauhallisella asuinalueella Lahdessa. Autetun asumisen ryhmäkoti tarjoaa kodin 15 kehitysvammaiselle sekä lisäksi viisi tukiasumisen asuntoa, jotka sijaitsevat erillisessä rivitalossa.

Lähde on turvallinen ja viihtyisä koti, jossa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Asiakkaamme saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Kotiimme ovat kaikki omaiset ja ystävät aina lämpimästi tervetulleita.

Toiminnallinen arki

Asukkaiden omatoimisuutta ja itsenäisyyttä tuetaan asukkaan voimavarat huomioiden. Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen ja turvallinen  arki. Asuminen Lähteessä on kodinomaista; päivät rytmittyvät erilaisten arjen askareiden ja kodin ulkopuolisten tapahtumien sekä retkien mukaan. Päivä-, työ- tai avotyötoimintaan osallistutaan arkisin, yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Lähteessä vietetään kaikki kalenterivuoden juhlat ja jokaisen syntymäpäivät. Lisäksi kodissa järjestetään paljon tapahtumia sekä ohjelmallisia juhlia, joiden valmisteluun ja toteutukseen asukkaat osallistuvat aktiivisesti.  

Viihtyisä koti

Lähteessä sisustus on kotoisa ja kodin tunnelma lämminhenkinen. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön kylpyhuone. Kaikki asukashuoneet on sisustettu yksilöllisesti, asukkaan toiveita kuunnellen. Kodin yhteisistä tiloista löytyy avara ruokailu-olohuone, viihtyisä ulkoterassi sekä turvallinen piha-alue, jossa vietetään paljon aikaa yhteisen tekemisen parissa. Pihapiiri ja ulkoilumaastot ovat turvallisia ulkoiluun sekä  harrastetoimintaan.  

Palvelu sisältää

Autettu asumispalvelu sisältää asukkaan ympärivuorokautisen avun, hyvinvoinnista huolehtimisen, ravitsevat ateriat, toimivat tukipalvelut sekä monipuolisen  harrastustoiminnan. Kevyempi tukiasuminen on puolestaan tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäisempi. Tukiasumisen palvelu sisältää ohjausta ja apua päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtimisen.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Tomi Salomaa
(yhteydenotot ark. 9-15)
044 307 0001
tomi.salomaa@esperi.fi

Ohjaajat

050 917 8339

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä