Esperi Hoitokoti Puotikatu, Lahti

Puotikatu 3-5, 15700 Lahti
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Lahti > Esperi Hoitokoti Puotikatu, Lahti
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Puotikatu tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta ympärivuorokautista hoitoa kehitysvammaisille. Palveluratkaisut räätälöidään asiakkaan tarpeisiin yhdessä palvelun tilaajan kanssa. Puotikatu koostuu kolmesta talosta, jotka valmistuivat vuosien 2008 – 2010 aikana. Samalla tontilla oleva päivätoimintatila avasi ovensa marraskuussa 2011. Jokaisessa talossa on kahdeksan asuinpaikkaa.

Mielekäs arki

Yksilövastuullinen sekä kuntouttava hoitotyö on toiminnan keskiössä. Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka on oman asukkaansa hoidon asiantuntija ja toimii aina asukkaansa parasta, oikeuksia ja turvallisuutta ajatellen. Kodin toiminnan tavoitteena on ohjata asukasta  omatoimisuuteen, tukea sopeutumista yhteiskuntaan, sekä taata yksilöllinen  hoito ja huolenpito. Asukkaiden omatoimisuutta tuetaan ja vahvistetaan  henkilökunnan ohjauksen avulla tekemällä yhdessä arjen askareita. Asumistaitojen vahvistamisen ja tukemisen  lisäksi asukkaiden täysipainoiseen elämään kuuluu hoitokodin ulkopuolella  tapahtuvat aktiviteetit, esimerkiksi harrastukset ja retket, jokaisen asukkaan  henkilökohtaiset tarpeet ja voimavarat huomioiden. Kodeilla työskentelee  erilaisissa tehtävissä sairaanhoitajia, sosionomi, fysioterapeutti ja  lähihoitajia.

Viihtyisä koti

Kotien sisä- ja ulkotilat on suunniteltu siten, että kaikki toiminta tapahtuu kodinomaisessa, turvallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä. Jokaisella asukkaalla on oma tilava huone ja esteetön kylpyhuone. Valmiiksi kalustetun huoneen voi halutessaan sisustaa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Yhteisistä tiloista löytyvät iso tupakeittiö ja olohuone. Viihtyisällä pihalla ja lähimaastossa vietetään asukkaiden kanssa yhdessä paljon aikaa. Piha-alueella on grilli, keinut ja trampoliini.  Koti sijaitsee viihtyisällä Patoniityn asuinalueella, jossa on rivi- ja omakotitaloja. Linja-autot kulkevat kätevästi kodin vierestä ja noin kahden kilometrin päästä löytyvät myös tavaratalo, Launeen isot marketit sekä kirjasto.

Päivätoiminta

Osa asukkaista käy päivätoiminnassa Puotikadun päivätoimintakeskuksessa, joka sijaitsee samassa pihapiirissä. Päivätoiminta tarjoaa monenlaista ryhmätyöskentelyä: työtoimintaa, askartelua, ruoanlaittoa ja muuta yhteistä puuhaa. Lähtökohtana ovat kehitysvammaisen aikuisen yksilölliset tiedot, taidot ja kokemukset. Mitä enemmän taitoja on, sitä vaativampaa ja monipuolisempaa tekeminen on. Jos tukea tarvitsee enemmän, järjestetään aikuisuutta, oppimista ja kommunikaatiota tukevaa pienryhmätoimintaa. Päivätoiminta ei tähtää työllistymiseen, vaan kuntoutukseen ja mielekkään päiväaikaisen tekemisen järjestämiseen. Päivätoiminta sisältää esimerkiksi leivontaa, liikuntaa, keskustelua, retkeilyä, luonnon tutkimista, luovaa toimintaa sekä sosiaalisten taitojen harjaannuttamista.  Tiloja on mahdollisuus käyttää  myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Yksikönjohtaja

Yksikönjohtaja

Riitta Oksa
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 570 9760
riitta.oksa@esperi.fi

Tiimivastaava

Aino Niemi
050 400 6828
aino.niemi@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Anjuska Karppinen
050 472 9947
anjuska.karppinen@esperi.fi

Ohjaajat

Keltainen talo 050 558 8966
Sininen talo 050 433 4818
Vihreä talo 050 567 7665
Päivätoiminta 050 305 6499

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä