Esperi Hoitokoti Helmi, Lapua

Myllykyläntie 2, 62100 Lapua
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Lapua > Esperi Hoitokoti Helmi, Lapua
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Helmi on turvallinen ja lämminhenkinen koti 20 kehitysvammaiselle henkilölle. Kodissa on 15 autetun asumisen asukaspaikkaa ja erillisessä rivitalossa on viisi tuetun asumisen asukaspaikkaa. Lisäksi Helmi tarjoaa tilapäisasumisen ja päivätoiminnan palveluita.

Ympärivuorokautinen autettu asuminen on tarkoitettu pääosin keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille. Tukiasuminen on puolestaan kevyempi asumisen muoto, joka sopii lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäisempi.

Toiminnallinen arki

Helmen toiminnan arvoperustan muodostavat yksilön kunnioitus, yhdessä tekeminen ja hyvä työ. Toiminnan ydintavoitteena on luoda viihtyisä, turvallinen ja mahdollisimman itsenäinen asuminen, huomioiden jokaisen arvotaustan. Helmi tekee monipuolista yhteistyötä esimerkiksi seurakunnan ja muiden paikallisten yhdistysten kanssa ja tämä näkyy kodin aktiivisessa toiminnassa. Asukkaiden kanssa käydään paikallisissa liikuntapaikoissa, tehdään retkiä ja osallistutaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

Turvallinen koti

Helmi sijaitsee terveyskeskuksen läheisyydessä rauhallisella asuinalueella Lapualla. Matkaa Lapuan keskustaan on noin pari kilometriä, ja asukkaat pääsevät kykyjensä mukaisesti taittamaan matkan turvallisesti kevyenliikenteen väyliä pitkin.  

Koti koostuu päärakennuksesta, jossa on 15 huonetta ympärivuorokautista huolenpitoa tarvitseville asukkaille sekä rivitalo, jossa on viisi erillistä yksiötä itsenäisempään asumiseen. Asukkailla on oma tilava huone/asunto sekä esteetön wc-suihkutila. Jokainen saa sisustaa huoneensa mieleisekseen. Asukkaiden käytössä on myös viihtyisät yhteistilat, jossa syödään yhdessä ja vietetään aikaa  seurustellen. Kesällä 2021 kodin pihalle rakennettiin 20m ² esteetön terassi, joka on mukava paikka nauttia raikkaasta ulkoilmasta.  

Avo- ja työtoiminta

Osa kodin asukkaista käy työ- ja päivätoiminnassa Lapuan Jukantuvan toimintakeskuksessa tai avotyössä paikallisessa yrityksessä esimerkiksi. Lapualla Kirpputorin Sakura tarjoaa työtä yhdelle asukkaalle. Lisäksi Helmen henkilökunnan ohjauksessa työskentelee keittiön aputöissä 2-3 asukasta ja yksi kodin asukkaista toimii Helmen päivätoiminnassa apuohjaajana.

Päivätoiminta

Helmessä järjestetään monipuolista ja toiminnallista päivätoimintaa arkisin 3-4 kertaa viikossa. Päivätoiminnan tavoitteena on asiakkaan sosiaalisten taitojen vahvistaminen, arkielämän taitojen harjaannuttaminen sekä kaikenlaisen luovan harrastetoiminnan harjoittaminen. Toiminta toteutetaan erillisissä päivätoiminnan tiloissa.  

Asukkaat saavat halutessaan osallistua pihan hoitoon esimerkiksi puutarhatöissä sekä erilaisiin remonttitöihin muun muassa maalaamaan tai huoltamaan kalusteita ja rakennuksia. Helmen pihaan on muun muassa rakennettu yhdessä asukkaiden kanssa kaksi ulkovarastoa.  

Kiinnostuitko? Tule tutustumaan varaamalla oma esittelyaika soittamalla tai laittamalla sähköpostia.
Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Piia Kaukola
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 479 6623
piia.kaukola@esperi.fi

Tiimivastaava

Krista Rantamäki
050 414 2972
krista.rantamaki@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä