Esperi Hoitokoti Kotipesä, Pieksämäki

Kontiopuisto 26, 76120 Pieksämäki
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Vammaispalvelut > Pieksämäki > Esperi Hoitokoti Kotipesä, Pieksämäki
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Kotipesä tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista sekä kevyempää tukiasumista kehitysvammaisille Pieksämäellä. Ympärivuorokautinen autettu asuminen on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea, ohjausta ja hoitoa. Tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avuntarve on vähäinen. Tukiasumisen asukas tarvitsee vain vähän tukea päivittäisten askareiden hoitamisessa. Lähinnä asukas tarvitsee valmennusta itsenäistymisen taidoissaan.

Ympärivuorokautisen asumispalvelun (ent. autettu asuminen) paikkoja kodissa  on 15 ja tukiasuntoja 3. Kotipesä on toiminut vuodesta 1996 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2014.

Mielekäs arki

Kotipesässä tavoitteena on tukea asukkaiden toimintakykyä sekä oman, mielekkään, elämän toteutumista. Kotipesässä kunnioitetaan asukkaiden yksityisyyttä ja asukkaille halutaan tarjota mahdollisuus toimia tasavertaisina yhteisön jäseninä. Toimintaperiaatteena on kodinomaisuus, asukkaiden itsemääräämisoikeuden toteutuminen sekä oman toimintakulttuurin ylläpitäminen ja kehittäminen. Henkilöstöllä on osaamista ikääntyneiden kehitysvammaisten palvelutarpeista.  

Tavoitteena on tuottaa edellytykset sille, että asukas selviytyy asumisesta ohjaajan tuella, omia taitojaan ja osaamistaan hyödyntäen. Arjessa ylläpidetään olemassa olevia taitoja ja harjoitellaan uusia. Asumisessa keskeistä on asukkaan kuntoutumista tukeva ja edistävä työote.  Kotipesässä työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökunnalla on monipuolista erityisosaamista kehitysvamma-alalta.

Suurin osa asukkaista käy arkisin ulkopuolisissa päivätoiminnoissa, mikä rytmittää mukavasti arkea. Säännöllisiä, jo perinteeksi muodostuneita tapahtumia Kotipesässä on useita. Tapahtumista suosikkeja ovat muun muassa musapiiri, disko ja bändin esiintyminen.  

Kodissa  nautitaan päivittäin maukasta kotiruokaa. Yhdessä osallistutaan ruokalistojen suunnitteluun ja välillä myöskin ruuan valmistamiseen ja leipomiseen.  

Viihtyisä koti

Jokaisella asukkaalla on omalla kylpyhuoneella varustettu huone, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen. Asukkaiden yhteiskäytössä on lisäksi viihtyisästi sisustetut yhteistilat:  keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat, pyykinhuoltotilat sekä sauna. Kotipesässä on huomioitu asukkaiden esteetön sekä turvallinen liikkuminen.

Esperi Kotipesä sijaitsee Kontiopuiston kaupunginosassa. Kotipesän naapurissa on Esperi Hoivakoti Kontiola ja etäisyyttä kotien välillä alle sata metriä. Kotipesän takapihalta löytyvät terassi, ulkokalusteet ja grilli yhteisiä hetkiä varten. Lähialueella on urheilukenttä, joka on erinomainen paikka viriketoiminnalle. Pieksämäen keskustan palvelut ovat noin 2 km päässä. Keskustan läheisyydessä on Pieksänjärvi, jonka äärellä on mahtavat ulkoilualueet, hiekkaranta ja makkaranpaistopaikkoja. Kukkarojärvi sekä Tahinlampi ovat mainioita ulkoilukohteita ja kodilta on matkaa 3 km näihin ulkoilukohteisiin.

Yksikönpäällikkö

Niina Saarnak
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 461 7452
niina.saarnak@esperi.fi

Ohjaajat

Alakerta 040 500 4001
Yläkerta 0400 730 908

Tiimivastaava

050 414 1550

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä