Esperi Hoitokoti Kasperi, Rovaniemi

Niittyleinikki 5-7, 96190 Rovaniemi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Rovaniemi > Esperi Hoitokoti Kasperi, Rovaniemi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Kasperi tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kodinomaisessa ympäristössä lapsille ja nuorille kehitysvammaisille. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan myös tilapäishoitoa esimerkiksi omaishoidon vapaiden tai asumisharjoittelun ajaksi. Kasperin asukkailla on erityistuen tarpeita psyykkisellä, fyysisellä tai sosiaalisella alueella, kuten autismin kirjoon kuuluvia sairauksia, aistihäiriöitä tai kehitys- ja monivammaisuutta. Asukkaita tuetaan mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen arkeen asukkaan yksilöllinen tuen tarve huomioiden.

Toiminnallinen arki

Kasperi  on vuonna 2008 perustettu yksikkö, jolle valmistui uudet tilat 2011 Vennivaaraan. Koti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista 14 kehitysvammaiselle.  Kasperin asukkaina on lapsia sekä nuoria, jotka asuvat omissa pienryhmäkodeissa.  Vakituisen asumispalvelun lisäksi Kasperi tarjoaa myös tilapäishoitoa lapsille ja nuorille.  

Koti tarjoaa asukkailleen turvallisen ja virikkeellisen ympäristön kasvaa ja kehittyä.  Kommunikaation tukeminen, omatoimisuuden edistäminen, suunnitelmallinen vapaa-aika sekä sujuva koulunkäynti ovat kodin tärkeimpiä tavoitteita. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että kaikilla on arjessaan riittävästi mieluisia aktiviteetteja niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin. Kasperissa tehdään tiivistä yhteistyötä läheisten, koulun, sosiaalitoimen ja terapeuttien kanssa, jotta asukkaille voidaan tarjota mahdollisimman tasapainoinen, virikkeellinen ja laadukas arki.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisella asukkaalla on käytössä oma huone sekä viihtyisät yhteistilat ja turvallinen piha-alue harrastamista ja viriketoimintaa varten.  Koti sijaitsee  Rovaniemen Vennivaarassa, jossa on hyvät ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Kasperi  on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi toukokuussa 2016.

Huomaan-palvelu                        

Huomaan-palvelu on keskeinen osa Kasperin toimintaa. Huomaan-palvelu tarjoaa inhimillistä asumispalvelua, jossa on sydän paikallaan. Se tarkoittaa kodinomaista asumista ja itsenäistä elämää yksilön ehdoilla. Palvelu takaa tasa-arvoisen kohtelun, jossa huomioidaan hienovaraisesti yksilön sekä perheen tarpeet, elämäntilanteet ja tunteet. Huomaan-palvelun periaatteiden mukaisesti Kasperi  tarjoaa lämminhenkisen, yhteisöllisen ja turvallisen kodin.

Palvelun inhimillinen hoivaote perustuu henkilön tuntemiseen ja asukkaiden sekä perheiden aitoon kuuntelemiseen. Suhde ohjaajien ja asukkaiden välillä rakentuu luottamukseen ja välittömyyteen. Henkilökunnan ammattitaito perustuu kykyyn antaa asukkaalle omaa tilaa ja aikaa kasvaa sekä kehittyä.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Jennina Moisio
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 476 9423
jennina.moisio@esperi.fi

Lasten ryhmäkoti

045 137 3335

Nuorten ryhmäkoti

040 177 9247

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Anniina Ronkainen
050 522 7397
anniina.ronkainen@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä