Esperi Hoitokoti Kevätportti, Rovaniemi

Kevätportti 4a, Rovaniemi
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Vammaispalvelut > Rovaniemi > Esperi Hoitokoti Kevätportti, Rovaniemi
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Kevätportti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kodikkaassa ympäristössä 15 kehitysvammaiselle sekä erityistä tukea tarvitsevalle. Kodin asukkaan tulee olla vähintään 16-vuotias. Vakituisen asumisen ohella tarjotaan myös tilapäishoitoa omaishoidon vapaiden tai asumisharjoittelun ajaksi.

Kevätportin asukkailla voi olla erityistuen tarpeita esimerkiksi psyykkisellä, fyysisellä tai sosiaalisella alueella. Asukkaat saavat ohjausta, tukea ja apua oman toimintakykynsä mukaisesti ja yksilölliset tarpeen huomioiden.

Toiminnallinen arki

Koti Kevätportti tarjoaa asukkailleen turvallisen ja aktiivisen ympäristön. Asukkaan aktiivinen ja mielekäs omannäköinen elämä ja arki ovat toiminnan lähtökohtana. Asukkaita tuetaan omiin harrastuksiin ja osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin myös kodin ulkopuolella. Arkipäivisin suuri osa asukkaista käy koulua tai osallistuu päivä- tai työtoimintaan. Kommunikaation tukeminen, omatoimisuuden edistäminen, suunnitelmallinen vapaa-aika sekä sujuva arki ovat tärkeimpiä tavoitteitamme. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen asumisen toteuttamissuunnitelma tavoitteellisen hoitotyön tueksi.

Asukkaan itsemääräämisoikeus on etusijalla ja määrittää Kevätportin toimintaa vahvasti. Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja heitä rohkaistaan osallistumaan omaa elämäänsä koskevaan päätöksentekoon. Viikoittaisessa asukaspalaverissa asukkaat ideoivat viikko-ohjelmaa ja suunnittelevat menoja yhdessä ohjaajien kanssa.

Viihtyisä ympäristö

Kevätportti on yksikerroksinen rivitalo, jossa jokaisella asukkaalla on käytössään oma esteetön huone ja wc-/kylpyhuone, viihtyisät yhteistilat sekä yhteiset kodinhoitohuone ja saunatilat. Asukkaat voivat itse sisustaa omat huoneensa mieleisekseen. Pihamaalta löytyy katettu terassi ja aidattu piha grillipaikkoineen.  

Koti sijaitsee rauhallisella asuinalueella Rovaniemen Vennivaarassa. Läheltä löytyvät lähipalvelut, toimiva joukkoliikenneyhteys sekä hyvät ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Koti on toiminut vuodesta 2015 lähtien.

Pääset kätevästi tutustumaan Kevätportin tiloihin virtuaaliesittelyn muodossa.

Huomaan-palvelu                        

Huomaan-palvelu on keskeinen osa kodin toimintaa. Huomaan-palvelu tarjoaa inhimillistä asumispalvelua, jossa on sydän paikallaan. Se tarkoittaa kodinomaista asumista ja itsenäistä elämää yksilön ehdoilla. Palvelu takaa tasa-arvoisen kohtelun, jossa huomioidaan hienovaraisesti yksilön sekä perheen tarpeet, elämäntilanteet ja tunteet. Huomaan-palvelun periaatteiden mukaisesti Kevätportti tarjoaa lämminhenkisen, yhteisöllisen ja turvallisen kodin.

Palvelun inhimillinen hoivaote perustuu henkilön tuntemiseen ja asukkaiden sekä perheiden aitoon kuuntelemiseen. Suhde henkilökohtaisen ohjaajan ja asukkaan välillä rakentuu luottamukseen ja välittömyyteen. Henkilökunnan ammattitaito perustuu kykyyn antaa asukkaalle omaa tilaa ja aikaa kasvaa sekä kehittyä.

Yksikönjohtaja

Yksikönpäällikkö

Marika Laitinen
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 408 2087
marika.laitinen@esperi.fi

Ohjaajat

050 525 0598

Sairaanhoitaja

Salla Tuomainen
050 536 4345
salla.tuomainen@esperi.fi

Tiimivastaava

Veera Mikander
050 463 3572
veera.mikander@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä