Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun ympärivuoro­kautisen toiminnan lopettamista

09.10.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun ympärivuoro­kautisen toiminnan lopettamista

Esperi käynnistää muutosneuvottelut mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Esperi Koti Omenapuussa, Meri-Porissa. Ympärivuorokautisen toiminnan lopettamista harkitaan, sillä se on raskaasti tappiollista.

Muutosneuvottelu koskee ainoastaan ympärivuorokautista asumista. Mielenterveyskuntoutujien yhteisöllinen ja tuettu asuminen jatkuvat edelleen.

Esperi Koti Omenapuu on 44-paikkainen koti mielenterveyskuntoutujille. Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä ympärivuorokautisen toiminnan jatkamiselle, työnantaja harkitsee sen lopettamista. Mahdollinen lopettaminen johtuu siitä, että hyvinvointialue ei ole tehnyt kotiin sijoituksia. 

Muutosneuvotteluiden toimenpiteiden arvioidaan kohdistuvan koko henkilökuntaan, mutta arviolta korkeintaan kuuteen työntekijään, joille pyritään tarjoamaan työtä Esperin muista yksiköistä. Muutosneuvottelut päättyvät arviolta lokakuun lopussa. Kodin henkilöstö ja asukkaat ovat tietoisia tilanteesta.

”Olemme joutuneet harkitsemaan aikaisemminkin Omenapuun toiminnan supistamista, ja valitettavasti olemme jälleen samassa pisteessä. Olemme tilanteesta pahoillamme, ja yritämme neuvotteluissa löytää sille vaihtoehtoja yhteistyössä henkilöstön ja hyvinvointialueen kanssa”, toteaa Kimmo Nurmi, Esperin aluepäällikkö. 

Jos ympärivuorokautisen toiminnan lopettamiseen päädytään, hyvinvointialueen palveluohjaajat tulevat rauhassa kartoittamaan uusia asumispalvelupaikkoja yhdessä asukkaiden kanssa.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä