Äitienpäivä lähestyy

07.05.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Äitienpäivä lähestyy

Äitienpäivää vietetään sunnuntaina 10.5. ja päivä on erityisen tärkeä monissa yksiköissämme niin omaisille kuin asukkaille. Tänä vuonna äitienpäivää varjostaa koronavirus ja siitä johtuen tietyt rajoitetoimet ovat edelleen ajankohtaisia.

Virtuaalitapaamiset turvallisimpia

Vierailuja suositellaan edelleen pidettävän etänä. Skype-tapaamiset ja puhelinsoitot lämmittävät mieltä, vaikka ne eivät toki korvaakaan fyysistä läheisyyttä. Monissa yksiköissä myös ikkunan takaa tervehtiminen on osoittautunut toimivaksi tavaksi vierailla oman läheisen luona. Oman läheisen tapaaminen ulkoilun yhteydessä saattaa olla mahdollista joissakin yksiköissä, mutta tapaamiset tulee sopia ennakkoon henkilökunnan kanssa ja niiden aikana tulee noudattaa Esperin ohjeistuksen mukaisia turvatoimia. Tapaamiseen osallistuvilla tulee olla riittävä suojavarustus (vierailijoilla itse hankittu suu-nenäsuojain/kankainen maski), etäisyyksistä tulee pitää kiinni (>4m turvavälit) ja omainen ei voi valitettavasti avustaa liikkumisessa. Näillä toimilla varmistetaan sekä asukkaiden, henkilökunnan että omaisten turvallisuus.

Kirjeet, kukat ja muut tervehdykset

Mikäli äitiä haluaa muistaa kukkien ja lahjojen kera, nämä pienet muistamiset ovat edelleen mahdollisia ja jopa toivottuja. Lähetyksen voi jättää hoivakodin ulko-ovelle, mistä henkilökunta huolehtii terveiset merkkihenkilölle. Kirjeet ja kortit ovat myös hyvä tapa piristää läheistä. Postin kautta kortit eivät enää ehdi perille äitienpäiväksi, mutta ovelle toimitettuna ne löytävät varmasti oikeaan osoitteeseen.

Raskasta aikaa

Äitienpäivä herättää niin asukkaissa kuin läheisissä paljon erilaisia tunteita ja muistoja. Suru siitä, että toista ei pääse koskettamaan tuntuu raskaalta ja vaikealta hyväksyä, mutta toivomme voimia kaikille tänä vaikeana aikana ja olemme pahoillamme tilanteesta. Rajoituksien tarkoituksena on suojata niin asukkaita, henkilökuntaa kuin vierailulla käyviä omaisia. Henkilökuntamme tekee parhaansa mahdollistaakseen äitienpäivän juhlallisuudet myös näin poikkeusoloissa. 

Hyvää tulevaa äitienpäivää!

Arne Köhler
Liiketoimintajohtaja

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä