Äitiys opetti pysähtymään ja ihastumaan pieniin hetkiin

11.05.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Äitiys opetti pysähtymään ja ihastumaan pieniin hetkiin

Maassa voi olla pieni kimaltava kivi, ja se on reilu yksivuotiaan Tedin mielestä maailman ihmeellisin asia. Emmalle puolestaan Tedin ihmetyksen ja ihastelun seuraaminen on se hetki, mihin on hyvä yhdessä pysähtyä.

”Pienten juttujen arvostus on ollut paras opetus äitiydessä. Olen oppinut pysähtyminen pieniin hetkiin”, Emma Nylund kertoo. 

Emma työskentelee Esperillä rekrytointiasiantuntijana erityisryhmien palveluissa. Hän on pienen Ted-pojan äiti. 

Vuoden kestäneen vanhampainvapaan jälkeen Emma halusi palata töihin siten, että aikaa riittäisi myös enemmän Tedille. Hän sopi esihenkilönsä kanssa 70 prosentin työajasta. Emman esihenkilö halusi, että Emman lapsiarki toimii mahdollisimman hyvin, mutta myös työnteko on mahdollista.  

Ted on vieraillut toimistolla muutamia kertoja ja vastaanotto on ollut innostunut. Pieni tappi taapertamassa käytävällä on vienyt monien sydämet. 

Vanhempainvapaan aikana Emma huomaa rekrytoinnin muuttuneen tulipalojen sammuttelusta ja avoimien paikkojen ilmoittelusta entistä strategisempaan suuntaan. 

”On enemmän kehitystehtäviä ja voin keskittyä myös enemmän tiettyjen yksiköiden tukemiseen”, hän kertoo. Yksi isoista asioista, minkä eteen Emma tekee töitä, on ennakkoluulojen murtaminen työskentelystä kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien parissa. 

Vanhemmuus pakottaa priorisoimaan 

Vanhemmuus on vaikuttanut Emman suhtautumiseen työhön. 

”En ihan yhtä herkästi ota toisten stressiä ja työkuormaa itselle. Osaan priorisoida paljon paremmin, sillä sitä arki vaatii lapsen kanssa. Ajan käyttö on erilaista kuin ennen”, Emma kertoo. 

Emma on aamuvirkku ja tekee tunteja heti aamusta. Lasten hoidon vastuuta hän jakaa miehensä kanssa ja myös Emman äiti auttaa 2-3 kertaa viikossa. 

Suhde omaan äitiin on myös lähentynyt Tedin saamisen myötä. 

”Olemme aina olleet läheisiä, mutta nyt vielä entistä enemmän. Nyt ymmärrän joitain äitini päätöksiä ja valintoja paremmin sekä pystyn reflektoimaan lapsuuttani”, hän sanoo. ”Suurin kysymykseni äidilleni on ollut kuluneen vuoden aikana, miten hän on pystynyt kasvattamaan viisi lasta”, Emma nauraa. 

Emma haluaa toivottaa kaikille äideille omannäköistä äitienpäivää. Oli se sitten oma hetki rauhassa aamukahvin äärellä tai lasten tekemästä aamupalasta nauttien ja piirrustusta ihaillen. 

”Jokainen äiti on tärkeä ja meidän tulisi muistaa kuinka hienoa työtä teemme päivittäin. Älä unohda ja väheksy äidin roolia, olet lapsen yksi tärkeimmistä henkilöistä.” ​

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä