Aivoviikolla vaalitaan aivoja

09.03.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Aivoviikolla vaalitaan aivoja

Viikolla 11 (12. – 18.3.2018) vietetään kansainvälistä Aivoviikkoa, jonka aikana muistutetaan aivoterveyden vaalimisen merkityksestä. Vuoden 2018 Aivoviikon teemana on Vaali aivojasi.

Aivoviikolla on kansainväliset juurensa: The Dana Foundation edistää aivotutkimuksen tietoisuutta ja sen etuja. Suomessa Aivoviikkoa viettävät mm. Neurologiset vammaisjärjestöt ja Muistiliitto, jotka muistuttavat Aivoviikon tapahtumissa aivoterveydestä huolehtimisen tärkeydestä.  

Aivojen terveyttä vaalimalla pienenee riski sairastua moniin neurologisiin sairauksiin. Aivojen suojaaminen myös vähentää riskiä saada vammoja, joiden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia tai pysyviä. Aivoista huolehtiminen tukee toimintakykyä ja voi hidastaa sen heikkenemistä myös heillä, joilla on neurologinen sairaus tai vamma. Neurologiset vammaisjärjestöt järjestävät Aivoviikolla monenlaisia tapahtumia, kuten Aivohoitoloita. 

Aivoviikon tapahtumia järjestetään ympäri Suomen

Varaslähtö Aivoviikkoon ja vinkkejä aivojen hyvinvointiin saa jo tänään, 9.3. klo 8:30 – 10:50
Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, sisäänkäynti Mannerheimintien puolelta) järjestetään maksuton tilaisuus kaikille aivoterveydestä kiinnostuneille. Järjestäjinä eduskunnan muistikerho ja  Neurologiset vammaisjärjestöt.

Kannattaa katsoa kaikki Aivoviikon tapahtumat.

Neurologiset sairaus- ja vammaryhmät koskettavat suoraan yli 1 500 000 henkilöä Suomessa. Neurologiset sairaudet ja vammat ovat arkipäivää myös sairaiden ja vammautuneiden läheisille ja monien eri alojen ammattihenkilöille, eli lähes jokaiselle suomalaiselle. 

Lähde: Neurologiset vammaisjärjestöt ja Muistiliitto

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä