Eläkkeellä töissä Esperillä

29.03.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Eläkkeellä töissä Esperillä

Esperi haluaa tarjota työmahdollisuuksia joustavasti erilaisissa elämäntilanteissa – myös silloin, kun on saavuttanut jo eläkeiän, mutta halua ja kuntoa hoivatyöhön riittää.

“Panostamme tällä hetkellä henkilöstömme osaamisen kehittämiseen, rekrytoinnin kehittämiseen ja henkilöstön työhyvinvointiin, jotta varmistamme kotiemme hoitohenkilöstön riittävyyden“, sanoo Esperin HRD-päällikkö Ella Aho-Mantila. 

Vuonna 2020 Esperillä työskenteli reilut 30 yli 68-vuotiasta hoivatyöntekijää. Vuoden 2022 lopussa heitä oli jo 153. Motivaatio työntekoon eläkkeellä löytyy auttamisen halusta, tarpeesta lisätienisteihin tai pelkästä halusta pysyä kunnossa työn avulla.     

“Työ on mitä parhain tapa pysyä kunnossa. Pakko ei ole työtä tehdä, jos ei halua, mutta minä haluan“, sanoo Helena, joka työskentelee Hoivakoti Kontiolassa Pieksämäellä. Hän kutsuu itseään onnelliseksi eläkeläiseksi.  

Esperi haluaa tarjota yhä useammalle eläkeikäiselle mahdollisuuden työskennellä osa-aikaisesti tutun, merkityksellisen työn parissa. Eläkeläisenä työtä voi tehdä keikkalaisena silloin kun haluaa ja kokee jaksavansa. Hoivatyössä mahdollistuvat arvokkaat kohtaamiset asukkaiden kanssa ja suhteet työkavereihin vahvistavat sosiaalista verkostoa. 

Marja-Liisa jäi eläkkeelle 63-vuotiaana Toivakan kunnalta. Nyt hän on 70-vuotias, mutta tekee edelleen vuoroja keikkalaisena Esperi Hoivakoti Soivakassa. Hyvä johtaminen on yksi kantava syy, joka on saanut Marja-Liisan pysymään työelämässä. Marja-Liisa on hyvin aktiivinen: hän harrastaa kahvakuulaa, keppijumppaa, kuntosalia, käy lenkillä ja venyttelee. Töissä ollessaan hän soittaa usein pianoa asukkaille tai vetää jumppahetkiä. Marja-Liisan mielestä keikkatyö on hienosti soviteltavissa arkeen ja omiin menoihin.    

“Joka päivä on tehtävä jotain, että pysyy kunnossa“, hän toteaa.  

Kiinnostuitko? 

Esperi käynnistää avoimen haun eläkkeellä olevien osaajien tavoittamiseksi 3.4.2023. Mikäli siis olet eläkkeellä oleva sosiaali- ja terveysalan osaaja, tutustu eläkeläisille luotuun sivustoon Esperin urasivuilla ja lukaise Esperillä työskentelevien eläkeläisten uratarinoita, joita päivitämme sivulle kevään aikana.  

Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä rekrytointi@esperi.fi.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä