“ELLI-hankkeen ansiosta me kaikki olemme osaltamme vahvempia ja parempia hoitajia“

30.11.2022
Etusivu > Ajankohtaista > “ELLI-hankkeen ansiosta me kaikki olemme osaltamme vahvempia ja parempia hoitajia“

“Aluksi henkilökunnan suhtautuminen oli hiukan nihkeää, kun hankkeesta käytiin keskustelua. Pian se kääntyi kuitenkin positiiviseksi ja odottavaksi asioiden edetessä“, kertoo Jämsässä sijaitsevan Hoivakoti Jaatilanrannan yksikönjohtaja Anne Alaharju. Mitä Jaatilanrannassa ja muissa pilottiyksiköissä saatiin aikaan?

Annen mukaan on ollut palkitsevaa nähdä, kun henkilökunta on alkanut oivaltamaan asioita aivan eri lailla. Lisäksi henkilöstön väliset keskustelut ovat nyt monipuolisempia, idearikkaampia ja asioita osataan katsoa nykyään eri kulmista.

“ELLI-hankkeesta on ollut Jaatilanrannassa valtavasti hyötyä! Kun henkilökunta joutui itse miettimään mikä tai kuka vaikuttaa kodissamme tapahtuviin asioihin, tuli aikaan iso muutos! Työntekijät oivalsivat, että ´menestyksen avaimet€™ ovatkin suurelta osin juuri heidän käsissään. Oivalluksen kautta he ymmärsivät paremmin, että heillä itsellään on oikeus vaikuttaa mm. omiin työtehtäviin, asukkaiden saamaan palveluun, keskinäiseen kommunikaatioon sekä yhteistyöhön. ELLI-hankkeen ansiota me kaikki olemme osaltamme vahvempia ja parempia hoitajia“, Anne hymyilee.

Esperi Hoivakoti Kivipuisto.
Esperi Hoivakoti Kivipuisto on yksi ELLI-hankkeen pilottikodeista.

Samanlaisia onnistumisten kokemuksia ja oivalluksia on ollut havaittavissa myös Järvenpäässä Palvelukoti Kivipuistossa.

“ELLI-hankkeen ansiota olemme huomanneet mitkä kohdat päivässä ovat ns. “tyhjäkäytöllä“ ja sitä kautta olemme oivaltaneet niitä asioita ja tapoja, joita pitäisi hyödyntää paremmin työssämme“, kertoo Kivipuiston yksikönjohtaja Mervi Luukkonen.

“Hankkeeseen on suhtauduttu myönteisesti meillä Kivipuistossa, mutta matkan varrella suunnitellut muutokset ja uudet työtavat ovat herättäneet jonkin verran ahdistusta, jonka takia suuntaamme on päivitetty matkan varrella. Mielestäni on tärkeää, että olemme saaneet vaikuttaa asiaan, sillä työntekijöiden oman vaikuttamisen merkitys on tärkeintä, jotta suunnitelmat etenevät teoiksi. ELLI-kehittäjätiimin ansiota henkilökuntamme on kuitenkin ollut motivoitunut ja innostunut alusta lähtien – ja tämähän on tärkeintä. Toivon kovasti, että jokaiselle meistä jää halu oman työn ja työryhmän toiminnan kehittämiseen jatkossakin“, Mervi sanoo. 

Toiveena on saada lisää koteja mukaan hankkeeseen

“Toivon ehdottomasti jatkoa tällaiselle yhteiselle tekemiselle ja toinen toisiltamme oppimiselle. Toimintatavat eivät synny yhdessä yössä, eikä niitä myöskään muuteta yhdessä yössä. Laastarikorjaukset auttavat hetken, mutta me haluamme pysyvämpiä parannuksia. Näen, että ELLI-hankkeen kautta saamme tarvittavat työkalut onnistuneeseen muutokseen“, laatupäällikkö Paula Niittymäki toteaa.

“Toivottavasti yhä useampi yksikkö innostuu mukaan, jotta kehitystyötä saadaan jatkettua laajemmin konsernissamme. Uskon, että ELLI-hankkeen myötä meillä olisi tulevaisuudessa Suomen onnellisimmat asukkaat ja työntekijät“, työsuojeluvaltuutettu Mikko Weckström sanoo hymyillen.

Lue myös: Pilottikodeissa ELLI-hanke on sujuvoittanut työtapoja ja saanut aikaan uusia oivalluksia

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä