Ensimmäiset asiakkaat muuttivat uuteen mielenterveyskuntoutujien kotiin Nokialla

22.02.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Ensimmäiset asiakkaat muuttivat uuteen mielenterveyskuntoutujien kotiin Nokialla

​Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avasi eilen uuden, mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun kotinsa ovet. Ensimmäiset asiakkaat ovat jo muuttaneet sisään ja kevään aikana kotiin odotetaan lisää kuntoutujia. Toiminta tulee työllistämään noin 11 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaispalvelun asiakkaille tarjoava yritys Esperi Care avasi eilen uuden, mielenterveyskuntoutujille tarkoitetun kotinsa ovet.

Esperi Carella on Nokialla entuudestaan 30 asukkaan asumispalveluyksikkö Esperi Koti Harjuniitty. Nyt Viholan kaupunginosaan avautui nuorekkaan ilmapiirin omaava Esperi Koti Vihola, jossa on tilat 18:lle mielenterveyskuntoutujalle. Ensimmäiset asiakkaat ovat jo muuttaneet sisään ja kevään aikana kotiin odotetaan lisää kuntoutujia. Kodin ollessa täynnä, tulee toiminta työllistämään noin 11 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Palvelut on suunnattu mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea kuntoutumiseensa. Tarjolla on ympärivuorokautisen palveluasumisen lisäksi kevyemmän tuen palveluita. Asiakkuuden perusteena voi olla myös elämänhallintaan ja toimintakyvyn puutteisiin liittyvät ongelmat ilman psykiatrista diagnoosia. 

Toimintamme lähtökohtana on asiakkaan kuntoutuminen mahdollisimman itsenäiseen elämään. Yksittäisen asiakkaan kohdalla tämä voi tarkoittaa itsenäistä asumista ilman tukea ja toisen kohdalla esimerkiksi palveluasumista ilman yöaikaan annettavaa tukea”, kertoo Esperi Koti Viholan yksikönpäällikkö Sanna Mäkelä.

Kodissa järjestetään säännöllistä ja suunnitelmallista ryhmätoimintaa, päivittäin on tarjolla erilaisia toiminnallisia ja terapeuttisia kuntouttavia ryhmiä joihin asukkailla on mahdollisuus osallistua. Asiakkaita myös osallistetaan mukaan toiminnan suunnitteluun ja viikoittaisessa yhteisökokouksessa jokaisella on mahdollisuus ottaa kantaa, antaa palautetta ja vaikuttaa kodin toimintaan.

Esperi Carella on Suomessa noin 50 kotia mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä