Ensimmäiset hoiva-avustajat valmistuivat Esperin rekrytoivasta koulutuksesta

20.05.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Ensimmäiset hoiva-avustajat valmistuivat Esperin rekrytoivasta koulutuksesta

Rekrytoiva koulutus auttaa työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia henkilöitä uuteen ammattiin ja työhön hoiva-alalle.

Esperi on tarjonnut yhteistyössä Pirkanmaan TE-keskuksen ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) kanssa mahdollisuutta hakeutua sosiaali- ja terveysalalle rekrytoivan koulutuksen kautta. Koulutuksen myötä on ollut mahdollista suorittaa hoiva-avustajan koulutus tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Pirkanmaan alueella. Hoiva-avustajien työtehtävissä pääsee osallistumaan hoivakodin arkeen avustavassa roolissa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon läpikäyneet puolestaan valmistuvat lähihoitajiksi. Koulutus tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet työllistyä hyvin erilaisiin työtehtäviin hoiva-alalla esimerkiksi hoivakoteihin, kotihoitoon tai asumispalveluyksiköihin. 

Rekrytoiva koulutus on suunnattu ensisijaisesti hakijoille, jotka ovat työttömiä tai työttömyysuhan alla ja ovat kiinnostuneet hoiva-alan opinnoista. Koulutuksen tavoitteena on paitsi kouluttaa osaavaa hoitohenkilökuntaa tulevaisuuden tekijöiksi, myös varmistaa ammattitaitoisen henkilöstön saatavuus Pirkanmaan alueella. Esperi on sitoutunut työllistämään kaikki menestyksekkäästi koulutuksen suorittaneet opiskelijat. 

Hoiva-avustajaksi valmistuneet tyytyväisiä koulutukseen

“Olo on tällä hetkellä onnellinen ja tyytyväinen. Lisäksi on hienoa, että työpaikka on järjestynyt“, kertoo koulutukseen osallistunut Laura Heinonen. “Yhteistyö Esperin ja koulun välillä on toiminut todella hyvin ja opiskeluryhmä on ollut ihana“, Laura lisää. Laura jatkaa työskentelyään kesän ajan Pirkanmaalla sijaitsevassa Hoivakoti Pikonlinnassa hoiva-avustajana ja suosittelee koulutusta kaikille hoiva-alasta kiinnostuneille.

“Opinnot ovat menneet todella hyvin ja koulutus on ollut huippuluokkaa“, lisää Sanna Kasap. Sanna on työskennellyt hoiva-avustajana Hoivakoti Ratinassa ja Daaliassa koulutuksen aikana. Kummatkin valmistuneet kiittelevät hyvää ryhmähenkeä ja koulutuksen laatua. Laura antaa erityistä kiitosta ohjaajalleen, jolla oli hyvä ymmärrys hoiva-avustajan työnkuvasta ja jolta Laura sai tukea läpi koulutuksen. 

Seuraava rekrytoiva koulutus suunnitteilla

Rekrytoiva koulutus jatkuu vielä lähihoitajatutkintoon tähtäävien osalta ja koulutus päättyy tammikuussa 2021. 

“Rekrytoivan koulutuksen pilotti on onnistunut hienosti ja yhteistyö TAKK:n kanssa on alusta asti ollut toimivaa. On ollut ilo nähdä uusien osaajien työllistyvän yksiköihimme ja tulokset rohkaisevat laajentamaan tätä koulutusmuotoa myös tulevaisuudessa. Ajankohta ja alue ovat vielä suunnitteluvaiheessa.“, HR Business Partner Johanna Nykänen Esperiltä toteaa.

Lisätiedot tulevaan rekrytoivaan koulutukseen hakeutumisesta tullaan julkaisemaan Esperin verkko- ja urasivuilla (ura.esperi.fi). 
 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä