Esperi alkaa kouluttaa vammaispalveluiden ohjaajia yhteistyössä Autismiliiton kanssa

27.12.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi alkaa kouluttaa vammaispalveluiden ohjaajia yhteistyössä Autismiliiton kanssa

Esperi tulee tarjoamaan kevään 2024 aikana useita koulutuksia Vammaispalveluissa työskenteleville ohjaajille autismikirjoon liittyen. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Autismiliiton kanssa.

​Hyvä ymmärrys autismista ja autismikirjon henkilön yksilöllinen kohtaaminen nähdään tärkeinä voimavaroina yksikön arjen sujumisen kannalta. Koulutusten tavoitteena on lisätä henkilöstömme ymmärrystä autismikirjon ihmisten kanssa toimimisesta ja antaa konkreettisia vinkkejä ja keinoja siihen, miten kohtaamisista voidaan tehdä entistä parempia. 

"Tarve koulutuksiin on tullut kodeiltamme, ja olen iloinen siitä, että voimme tarjota niitä yhteistyössä juuri Autismiliiton kanssa, jossa on Suomen paras osaaminen asiaan liittyen", sanoo palveluasiantuntija Heidi Hieta-aho. Hän työskentelee myös yksikönpäällikkönä Esperi Toimintakeskus Oivapajassa Sastamalassa.  

"Autismiliiton koulutusten kautta Esperi voi varmistaa, että kaikilla ohjaajilla on yhtenäinen näkemys autismista ja sen ydinpiirteistä. Kun autismin kirjon asukkaiden kanssa toimiva henkilöstö  ymmärtää heitä paremmin, he pystyvät myös tukemaan heitä", toteaa kouluttaja Marko Lahti Autismiliitosta. "Autismiliiton tehtävä on mahdollistaa hyvä elämä autismikirjon ihmisille ja heidän läheisilleen. Autismiliitto tukee alan toimijoita koulutusten kautta, joten olimme iloisia, että Esperi pyysi meiltä koulutusta vuodelle 2024."

Markon mielestä koulutuksesta hyötyvät kaikki. Luonnollisesti työnantaja arvostaa sitä, että henkilöstöllä on aito halu kehittyä ja menestyä työssään. Eniten koulutuksista hyötyvät lopulta kuitenkin asukkaat. Yhteistyö asukkaan ja hänen läheistensä kanssa sujuu paremmin, kun ymmärtää, mitä autismi on ja miten se vaikuttaa ihmiseen ja hänen elämäänsä.

"Autismikirjon ihmisillä ajattelu, vuorovaikutus ja aistitoiminnot ovat erilaisia. Kun heitä pystytään tukemaan yksilöllisemmin, heidän elämänlaatunsa paranee. Tämä on ydinajatus myös yksilökeskeisessä elämänsuunnittelussa, joka on johtava toimintafilosofia Esperin Vammaispalveluissa", sanoo Heidi Hieta-aho.

Marko toivoo, että koulutukseen osallistuvilla on aito kiinnostus ymmärtää autismikirjon ihmisiä. Koulutus antaa raamit ja eväät asukkaiden tukitoimiin, joita kukin voi soveltaa käytäntöön omassa työssään. Koulutus antaa lisää varmuutta vammaispalvelun työntekijälle toimia työssään.

"Esperi haluaa investoida henkilöstönsä kehittymiseen. Nyt tarjoamamme täydennyskoulutus on työntekijälle pääomaa ja tuo lisäarvoa olemassa olevan ammattitaidon lisäksi", sanoo Heidi Hieta-aho. 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä