Esperi avaa Kruunupyyhyn laitoskuntoutuspaikan riippuvaisuuksista kärsiville

17.12.2019
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi avaa Kruunupyyhyn laitoskuntoutuspaikan riippuvaisuuksista kärsiville

​Esperi avaa vuodenvaihteessa Kruunupyyn Sokojantielle 16-paikkaisen laitoskuntoutusyksikön riippuvaisuuksista kärsiville, joille vieroitushoito tai avokuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä.

Esperi avaa vuodenvaihteessa Kruunupyyn Sokojantielle 16-paikkaisen laitoskuntoutusyksikön riippuvaisuuksista kärsiville, joille vieroitushoito tai avokuntoutuksen palvelut eivät ole riittäviä.

Yksikössä tarjotaan lyhytaikaisia kognitiivisia hoitojaksoja erilaisista riippuvuuksista irtipääsyksi. Tällaisia riippuvuuksia ovat esimerkiksi alkoholi- tai muu päihderiippuvuus, mutta myös yhä useammin mm. peliriippuvuus. Lisäksi yksikössä tarjotaan myös perheterapiaa.

Ventusrannan laitoskuntoutus perustuu verkostotyöhön, yhteisöhoitoon ja ryhmissä käytettävään kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Tavoitteenamme on asiakkaan kokonaisvaltainen tukeminen muutoksessa kohti päihde- ja peliriippuvuuksista vapaata elämäntapaa”, kertoo Esperi Caren aluejohtaja Kimmo Karvonen.

Toiminta on päihdevapaata eli päihteiden käyttö ei ole yksikössä sallittua. Yksikössä on ohjaajat paikalla ympäri vuorokauden tukemassa kuntoutuksen edistymistä. Kuntoutusjaksot ovat tyypillisesti noin neljän viikon pituisia.

Uudella kiinteistöllä korvataan Kokkolassa sijaitsevan laitoskuntoutusyksikkö Ventusrannan tilat. Nykyinen yksikkö toimii Soite –kuntayhtymän omistamissa tiloissa ja niiden vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Soite on ilmoittanut tarvitsevansa tilat oman toiminnan käyttöön. Rakennustyöt alkoivat heinäkuun alussa, kiinteistö valmistuu jouluun mennessä ja vuodenvaihteessa on tarkoitus siirtää toiminta uuteen kiinteistöön. Rakennuttajana toimii Lehto Oy. 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä