Esperi Care myy terveyspalveluliiketoimintansa Mehiläiselle

04.07.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Care myy terveyspalveluliiketoimintansa Mehiläiselle

Esperi Care ja Mehiläinen ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Esperin terveydenhuollon henkilöstöpalveluiden liiketoiminta siirtyy Mehiläiselle 4.7.2023 alkaen.

Mehiläinen ostaa osakekaupalla Esperi Terveyspalvelut Oy:n ja Esperi Lääkäripalvelut Oy:n koko osakekannan. Ostettava liiketoiminta käsittää hoitaja- ja lääkärityövoiman vuokrausta, vastuulääkäripalvelut ikääntyneille sekä anestesia- ja leikkausalipalveluja. Liiketoiminnan vuosittainen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja se työllistää tänä vuonna yhteensä yli 350 sote-alan ammattilaista.

Kaupan myötä Esperi keskittyy vahvemmin ydinliiketoimintaansa eli asumispalveluiden tuottamiseen ikääntyneille, kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.  

”Terveydenhuollon henkilöstöpalvelut ovat olleet osa Esperiä vuosia, mutta koimme että uuden omistajan myötä yksikkö kykenee kehittymään paremmin”, kertoo Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Mehiläinen on johtava toimija hoitaja- ja lääkärivuokrauksen saralla. Myös Mehiläisen ikääntyneiden vastuulääkäripalvelut ovat voimakkaassa kasvussa. Kaupan myötä Mehiläisestä tulee markkinajohtaja julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille tarjottavissa anestesia- ja leikkaussalipalveluissa.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme Esperin osaavan terveyspalvelutiimin osaksi Mehiläisen toimintaa. Kaupan myötä Mehiläinen pystyy palvelemaan hyvinvointialueita ja yhteistyökumppaneitamme entistäkin laadukkaammin ja kokonaisvaltaisemmin. Tavoitteenamme on kehittää siirtyvää liiketoimintaa pitkäjänteisesti, palveluiden laatu ja vaikuttavuus edellä”, sanoo Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva.

Henkilöstö siirtyy Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä. Kauppasumma ei ole julkinen.

Lisätietoja:

Mehiläinen, julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva
Yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta: laura.martinsuo@mehilainen.fi, p. 040 1962 892

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä