Esperi Caren oikaisu YLEn 1.10. verkkojulkaisuun koskien Hoivapalvelukeskus Tilkkaa: hoitajia on riittävästi, eikä viranomaisia harhauteta

01.10.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Caren oikaisu YLEn 1.10. verkkojulkaisuun koskien Hoivapalvelukeskus Tilkkaa: hoitajia on riittävästi, eikä viranomaisia harhauteta

Yle julkaisi tänään 1.10.2020 verkkosivuillaan Hoivapalvelukeskus Tilkkaa käsittelevät jutut, joiden sisältöä koskevia kohtia Esperi Care haluaa oikaista.

Tilkan hoivakodeissa on riittävä määrä hoitajia. Esperi Care laskee mitoituksen THL:n virallisen mitoitusohjeen* sekä Helsingin kaupungin 23.4.2020 antaman ohjeistuksen* mukaisesti toteutuneiden hoivatuntien perusteella. Mitoitukseen ei lasketa tukityö- tai avustavaa työtä (1.10. alkaen välillistä työtä), eikä sairaslomilla tai lomilla olevia.

Esperi Care ei manipuloi työvuorolistoja tai harhauta viranomaisia. Helsingin kaupunki on Tilkan henkilöstötilanteesta tietoinen ja saanut asiasta viikoittaisia raportteja sekä tehnyt tarkastuksia vuoden 2020 aikana. Toimintaa kehitetään Helsingin kaupungin kanssa hyvässä yhteistyössä ja kehityskohteet liittyvät vakituisen henkilöstön määrään, osaamisen kehittämisen tarpeisiin ja johtamiseen.

Hoivapalvelukeskus Tilkassa on erilaisia toimintayksiköitä ja Tilkantaiassa on erityistarpeisia asukkaita, joiden sairauden oireisiin liittyvät haastavat käytöstilanteet. Asukkaat tai henkilöstö eivät ole Tilkassa vaarassa, eikä Helsingin kaupunki ole vuoden 2020 tarkastuksissaan Esperi Carea tällaisesta myöskään huomauttanut. Kaupungin viimeisissä raporteissa on huomioitu erikseen Tilkan tilojen siisteys ja raikkaus.  

Hoivapalvelukeskus Tilkan toimintaa on kehitetty merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Viimeisimmässä asiakastyytyväisyystutkimuksessa (tammikuu 2020) Tilkan asiakastyytyväisyys oli 3,8 asteikolla 1-5 ja henkilöstön saama palaute läheisiltä on ollut suurimmalta osin kiittävää ja kannustavaa.

Esperi Care aloitti puolitoista vuotta sitten mittavat kehitystyöt parantaakseen toimintansa laatua sekä henkilöstönsä hyvinvointia ja osaamista sekä johtamistaan. Kyseessä on myös kulttuurinmuutos, joka vie aikaa ja parannettavaa on osin edelleen.

 

*Liitteet:

Helsingin kaupunki, Sosiaali –ja terveystoimiala 24.3.2020: Ohje vanhusten tehostetun palveluasumisen palveluntuottajille koskien ehdotonta hoitohenkilökunnan mitoitusta hoivakodeissa koronavirusepidemian aikana

THL mitoitusohje

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä