Esperi harkitsee Esperi Hoivakoti Marjarannan sulkemista

13.03.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi harkitsee Esperi Hoivakoti Marjarannan sulkemista

Esperi aloittaa yhteistoimintaneuvottelut hoivakoti Marjarannassa Karstulassa. Asukkaiden määrä on ollut liian vähäinen turvataksemme toiminnan jatkuvuus ja taloudellinen toiminta ei ole ollut kestävällä pohjalla. Kiinteistöstä johtuvat kulut ovat myös suuret. Voimassa oleva vuokrasopimus on tulossa tiensä päähän ja mikäli toimintaa haluttaisiin jatkaa Marjarannan tiloissa, Esperin tulisi sitoutua monen vuoden jatkosopimukseen. Nähtävissä ei ole riittäviä edellytyksiä toiminnan ja asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle tulevaisuudessa.   

Esperi käynnistää yhteistoimintaneuvottelut 17.3.2023, joissa käsitellään hoivakoti Marjarannan toimintaa koskevia suunnitelmia ja vaihtoehtoja. Neuvottelujen piirissä on koko hoivakodin henkilöstö. Neuvottelujen arvioidaan päättyvän huhtikuun loppupuolella. 
 
Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä hoivakoti Marjarannan toiminnan jatkamiselle, se suljetaan. Kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä muista Esperin yksiköistä, erityisesti hoivakoti Paavosta, joka sijaitsee Saarijärvellä, noin 30 minuutin ajomatkan päästä Marjarannasta. 

”Tilanne on hyvin valitettava niin kodissa asuville asukkaille kuin kodin työntekijöille”, toteaa aluepäällikkö Johanna Wiik-Anttila

Jos Marjarannan sulkemiseen päädytään, asukkaiden vuokrasopimuksella on huonevuokralain mukaan 6 kuukauden irtisanomisaika. Kartoitamme yhdessä asukkaiden kanssa heille korvaavaa asumisvaihtoehtoa ja autamme asukkaita sekä heidän läheisiään kaikin tavoin kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. 

”Olemme pahoillamme tilanteesta ja teemme parhaamme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa, jos yhteistoimintaneuvotteluissa päädytään hoivakoti Marjarannan sulkemiseen. Tärkeintä on, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan”, Johanna Wiik-Anttila sanoo. 

Hoivakoti Marjaranta on 34-asukaspaikkainen koti tuettua asumista tarvitseville ikäihmiselle. Asukkaita kodissa on 18. 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä