Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun sulkemista Porissa

12.01.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun sulkemista Porissa

Esperi Koti Omenapuu on mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Meri-Porissa. Viimeiseen kahteen vuoteen Omenapuussa ei ole ollut riittävästi asukkaita, jotta yhtiö voisi jatkaa vastuullista toimintaansa.

Esperi Koti Omenapuu on 44-paikkainen koti ympärivuorokautista huolenpitoa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille. Asukkaita kodissa on tällä hetkellä vain 26, mikä ei riitä kodin kannattavaan toimintaan laadukkaasti.

”Tilanne on jatkunut kriittisenä jo pitkään. Valitettavasti emme nykymuodossaan näe tulevaisuudessakaan riittäviä edellytyksiä asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle”, sanoo liiketoimintajohtaja Pia Panhelainen.

Tästä syystä Esperi on käynnistänyt keskustelut hyvinvointialueen kanssa ratkaisujen löytämiseksi. Myös henkilöstölle on kerrottu tilanteesta. Jos edellytykset toiminnalle eivät pikaisesti parane, Esperi joutuu sulkemaan Omenapuun. 

”Luonnollisesti halumme auttaa työntekijöitämme löytämään sopivan uuden työpaikan ja asukkaitamme korvaavan uuden kodin,” toteaa mielenterveyspalveluista vastaava aluepäällikkö Kimmo Nurmi. ”Toivomme, että kaikki asukkaat pysyisivät asukkaina Esperin kodeissa ja että kaikki työntekijämme pysyvät esperiläisinä”.

Hyvinvointialueen palveluohjaajat kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä. Koteihin on luonnollisesti mahdollista käydä myös tutustumassa.

”Ymmärrämme, että tilanne huolestuttaa sekä Omenapuun asukkaita että henkilöstöä. Omenapuun toiminnan jatkaminen vastuullisesti ei kuitenkaan nykyisellään ole mahdollista”, jatkaa Kimmo Nurmi. ”Toimimme tiiviissä yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa kaikkien kannalta parhaiden tulevaisuuden ratkaisujen löytämiseksi. Pahoittelemme tilannetta”.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä