Esperi harkitsee Hoivakoti Ilolan sulkemista

23.11.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi harkitsee Hoivakoti Ilolan sulkemista

Esperi aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Esperi Hoivakoti Ilolassa Kauvatsassa Kokemäellä. Hoivakodin taloudellinen toiminta ei ole ollut pitkään kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita turvataksemme toiminnan jatkuvuus. Myöskään tulevaisuudessa ei ole odotettavissa riittäviä edellytyksiä toiminnan ja asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle.

Esperi Hoivakoti Ilola on 35-asukaspaikkainen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmiselle. Asukkaita kodissa on 17.

Esperi on käynnistänyt Ilolassa työskenteleville työntekijöille yhteistoimintaneuvottelut. Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä Hoivakoti Ilolan toiminnan jatkamiselle, se suljetaan. Kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä Esperin muista yksiköistä sekä kannustinmalli siirtymiseen.

”Toivomme kaikkien työntekijöiden pysyvän esperiläisinä. Teemme kaikkemme löytääksemme heille korvaavan, mahdollisimman sopivan työpaikan. Tilanne on hyvin valitettava niin työntekijöillemme kuin kodissa asuville asukkaille”, toteaa ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyvät arviolta vuodenvaihteessa. Jos Ilolan sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on 6 kuukauden irtisanomisaika. Asukkaille tarjotaan uusi korvaava koti toisesta asumispalveluyksiköstä. Kuntien palveluohjaajat kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä. Uusiin hoivakoteihin on luonnollisesti mahdollista käydä myös tutustumassa.

Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Jos yhteistoimintaneuvotteluissa päädytään Hoivakoti Ilolan sulkemiseen, tulemme tekemään kaikkemme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa. Tärkeintä on varmistaa, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan”, aluepäällikkö Patrik Ekström sanoo.

”Autamme asukkaita ja heidän läheisiään kaikin tavoin kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Teemme tiivistä yhteistyötä sijoittajakuntien kanssa”, Ekström toteaa.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä