Esperi harkitsee Hoivakoti Mäntykodin sulkemista

23.08.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi harkitsee Hoivakoti Mäntykodin sulkemista

Hoivakodin taloudellinen toiminta ei ole ollut kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita turvataksemme toiminnan jatkuvuus.

 

Esperi Hoivakoti Mäntykoti on 44-asukaspaikkainen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmiselle. Asukkaita kodissa on 18.

Myöskään tulevaisuudessa ei ole odotettavissa riittäviä edellytyksiä toiminnan ja asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle. Alueellisessa henkilöstön saatavuudessa on myös haasteensa.

Esperi käynnistää Mäntykodissa työskenteleville työntekijöille muutosneuvottelut. Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä Hoivakoti Mäntykodin toiminnan jatkamiselle, se suljetaan. Kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä Esperin muista yksiköistä sekä kannustinmalli siirtymiseen.

”Tilanne on hyvin valitettava niin työntekijöillemme kuin kodissa asuville asukkaille”, toteaa ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

”Toivomme Mäntykodin työntekijöiden pysyvän edelleen esperiläisinä ja teemme kaikkemme löytääksemme heille osaamista ja ammattitaitoa vastaavaa työtä konsernin piiristä.”

Muutosneuvottelut päättyvät arviolta lokakuun puolivälissä. Jos Mäntykodin sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on 6 kuukauden irtisanomisaika. Asukkaille tarjotaan uusi korvaava koti toisesta asumispalveluyksiköstä. Varsinais-Suomen hyvinvointialue ja Esperi kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä. Uusiin hoivakoteihin on luonnollisesti mahdollista käydä myös tutustumassa.

”Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Jos muutosneuvotteluissa päädytään Hoivakoti Mäntykodin sulkemiseen, tulemme tekemään kaikkemme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa. Tärkeintä on varmistaa, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan”, aluepäällikkö Patrik Ekström sanoo.

”Autamme asukkaita ja heidän läheisiään kaikin tavoin kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Teemme tiivistä yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa”, Ekström toteaa.

 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä