Esperi Hoivakoti Marjarannan toiminta siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle

03.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Hoivakoti Marjarannan toiminta siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen ja Esperi Care Oy Marjarannan välisen liiketoimintakauppakirjan tiistaina.

Keski-Suomen hyvinvointialue jatkaa ikääntyneiden ympärivuorokautista palveluasumista ja hoivaa tuottavan Marjarannan toimintaa Karstulassa.

Toiminnasta Marjarannassa vetäytyvä Esperi on päättänyt asukkaiden vuokrasopimukset päivämäärään 4.11.2023. Palvelut siirtyvät hyvinvointialueen omaksi tuotannoksi 1.11.2023 alkaen. Asumispalveluihin ei siten tule katkoa, ja liiketoimintakaupan osapuolet varmistavat hyvässä yhteistyössä turvallisen siirtymän.

Liiketoimintakaupan välittömänä tavoitteena on varmistaa ikääntyneiden asumispalvelujen katkeamattomuus Marjarannassa ja tulevaisuudessa turvata ikääntyneiden asumispalvelujen riittävyys pohjoisessa Keski-Suomessa. Karstulassa on laskennallisesti väestötietoon perustuen tarve noin 45–50 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikalle. Viime kesänä valmistuneessa Villa Tolppilassa, joka on hyvinvointialueen omaa toimintaa, paikkoja on 30.

Aluehallituksen päätöksen jälkeen käydään läpi henkilöstöön, tukipalveluihin ja asiakassuhteisiin liittyvät seikat. Liiketoimintakaupassa henkilöstö siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelukseen, joten asukkaille palvelun tuottajan vaihtumisen toivotaan näkyvän mahdollisimman vähäisinä muutoksina. Hyvinvointialue on kutsunut asukkaat, heidän läheisensä ja henkilöstön keskustelemaan ja kysymään muutoksesta keskiviikkona 4.10.2023.

Hoivakoti Marjaranta toimii Korpijärventiellä Karstulassa vuokratiloissa. Tilat on remontoitu kolmeksi ikääntyneiden ympärivuorokautiseen asumiseen soveltuvaksi ryhmäkodiksi. Talossa on kaikkiaan 34 asukashuonetta.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää ikääntyneiden asumispalveluja omana tuotantona, ostopalveluna ja palvelusetelituotantona. Yksityinen palvelutuotanto vastaa lähes puolesta hyvinvointialueen ympärivuorokautisen asumisen paikoista: omia asumispaikkoja hyvinvointialueella on tarjota noin 1400 ja ostopalveluna noin 1000 ikäihmiselle.

Lisätiedot:

Keski-Suomen hyvinvointialue:

Vastuualuejohtaja Tuija Koivisto, tuija.koivisto(at)hyvaks.fi, p. 040 513 5821 tai palvelujohtaja Saara Kuusela, saara.kuusela(at)hyvaks.fi, p.  040 579 4573

Esperi Care:

Aluepäällikkö, Ikäihmisten palvelut, Johanna Wiik-Anttila, Johanna.Wiik-Anttila(at)esperi.fi, p. 050 343 2088

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä