Esperi Hoivakoti Tapion uudet tilat tarjoavat mahdollisuuden parempaan läsnäoloon

21.11.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Hoivakoti Tapion uudet tilat tarjoavat mahdollisuuden parempaan läsnäoloon

Nokialle avautui lokakuussa 2023 täysin uusi Esperi Hoivakoti Tapio, johon Hoivakoti Villa Niemen asukkaat muuttivat. Tapio on enemmän kuin pelkkä hoivakoti – se on lämminhenkinen koti, jossa panostetaan asukaslähtöisyyteen ja tiimityöhön.

Hoivakoti Tapion yksikönjohtaja Ninni Vatula-Heikkinen sekä tiimivastaavat Katja Häkkinen ja Elisa Nurmi kuvaavat muuttoa uusiin tiloihin pitkään odotetuksi, ihastuttavaksi asiaksi. Kodin uudet tilat tarjoavat mahdollisuuden olla enemmän läsnä asukkaille ja nauttia yhdessäolosta. Uusi sisustus on myös luonut levollisen tunnelman niin asukkaille kuin henkilökunnalle.

”Muutto uusiin tiloihin on ollut aivan ihanaa! Vaikka vanhoissa tiloissamme Villa Niemessä olikin oma viehätyksensä, eivät ne soveltuneet ideaalisti ikäihmisten huolenpitoon. Yksi asukas toki sanoi, että hänen sydämensä jäi edelliseen paikkaan, mutta totesi, että uusissa tiloissa on syntynyt hyvä tunnelma”, Ninni kertoo.

”Tämä on minulle kuudes kerta, kun olen ollut avaamassa uutta hoivakotia, ja mielestäni tämä muutto on sujunut todella hyvin – vaikka ei tietenkään pieniltä säädöiltä voi välttyä”, Katja hymyilee.

”Katja on meille kuin timanttilöytö hänen kokemuksensa ansiota! Häneltä on tullut erinomaisia kehittämisideoita muuton myötä”, Ninni kertoo.

”Elisan vankan osaamisen kautta olemme puolestaan saaneet pysyvyyden tuntua Tapioon, ja jatkaneet sitä kaikkea hyvää työtä, jota Villa Niemessä olimme saaneet aikaan. Yhdessä tiiminä olemme päivittäneet toimintamallejamme”, Ninni jatkaa.

Tiimin ainutlaatuinen dynamiikka voimavarana

Tapion tiimin vahvuutena on avoin ja keskusteleva ilmapiiri, joka tekee yhteistyön helpoksi. Tiimi edistää yhteisöllisyyttä tarjoamalla apua ja tukea toisilleen, eikä ketään jätetä yksin. Yhteiset tauot mahdollistavat muidenkin kuin työhön liittyvien asioiden jakamisen.

”Olemme kuin yhtä perhettä ja haluamme edistää toimintaamme – yhdessä”, Elisa toteaa.

”Tämä näkyy myös asukaslähtöisyyden edistämisessä, ja esimerkiksi yksikönjohtaja Ninni osallistuu lounasjärjestelyihin ja näyttää esimerkkiä omalla toiminnallaan”, Katja jatkaa.

”Elisa ja Katja ovat molemmat tiimivastaavina rauhallisia, kuuntelevia – ja ennen kaikkea rohkeita. On ollut ilo seurata heidän rohkeuttaan tarttua haasteisiin, ja kohdata ne ratkaisukeskeisesti”, Ninni iloitsee.

Monikulttuurisuus ja erilaiset taustat kunniaan

Hoivakoti Tapiossa kohtaavat erilaiset kulttuurit, ja se nähdään rikkautena.

”Näen monikulttuurisen työyhteisömme rikkautena. Ulkomaalaiset työntekijämme ovat täydentäneet hyvin porukkaamme. Heillä on vahva kunnioitus ikäihmisiä kohtaan, ja hoivaavat asukkaitamme kuin he olisivat heidän omia isovanhempiaan”, Ninni hymyilee.

”Pidän siitä, kuinka tiimissämme on myös monenlaista osaamista, ja on hienoa, kun meillä on sekä alan konkareita että uusia tulokkaita. Vaikka meillä on erilaiset taustat, ovat positiivisuus ja iloisuus työhön suhtautumisessa yhtäläisiä piirteitä tiimissämme”, Katja jatkaa.

Asukkaiden tyytyväisyys on toiminnan keskiössä

Asukkaiden tyytyväisyyden edistämiseksi Tapion henkilökunta tarjoaa laadukasta hoitoa ja panostaa työntekijöiden perehdytykseen.

”Jokaisella hoitajalla on omat vastuunsa tietyistä asukkaista, mikä korostaa omahoitajuutta ja henkilökohtaista lähestymistapaa. Tiimissä toimivat virikeohjaaja ja fysioterapeutti tuovat myös monipuolisuutta asukkaiden päiviin ja edistävät heidän hyvinvointiaan”, Elisa sanoo.

”Virikeohjaajamme on tuonut aivan uutta eloa taloon ja säännöllisesti meillä käyvä fysioterapeutti saa asukkaat hyvin mukaan yhteisiin tuokioihin ja hymyn huulille. Voin ilolla seurata kaikkien ammattilaistemme työtä”, Ninni toteaa hymyillen.

Miltä Hoivakoti Tapion uudet tilat näyttävät? Tutustu kodin tiloihin virtuaaliesittelyn kautta ja kysy lisää vapaista asukaspaikoista ottamalla yhteyttä.
 

Hoivakoti Tapio on turvallinen ja lämminhenkinen koti 34 asukkaalle Nokialla. Tapio tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmiselle ja muistisairaalle. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu myös lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman ajaksi.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä