Esperi ja Compass Group uudistavat hoivakodin asukkaiden ateriapäivää

25.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi ja Compass Group uudistavat hoivakodin asukkaiden ateriapäivää

Esperin Ikäihmisten palveluissa otetaan käyttöön yhtenäinen malli järjestää asukkaiden ateriapäivä ja tarjota asukkaille maukasta ruokasuositukset huomioivaa ruokaa. Uusi ateriakokonaisuus toteutetaan Esperin pitkäaikaisen ruokakumppanin Compass Group Suomen kanssa. 

Esperi Care ja Compass ovat yhdessä luoneet uuden toimintamallin hoivakodin asukkaiden maukkaan ateriapäivän varmistamiseksi. Kun malli on käytössä, kunkin hoivakodin asukkaan kaikki ateriapäivän ateriat toimitetaan koteihin kaksi kertaa viikossa ruokalistan mukaisesti.

”Tahtotilamme on, että ruokailu on Esperin asukkaalle elämys ja päivän kohokohta. Haluamme, että he viihtyvät ja nauttivat elämästä ja hyvästä ruoasta”, kertoo myyntijohtaja Mervi Mikkola Compassilta.

”Uusi malli takaa asukkaillemme laadukkaan, ravitsemussuositusten mukaisen, maukkaan ateriapäivän. Luotettava yhteistyökumppani ja yhteinen tapa toimia Ikäihmisten palveluissa on etu sekä asukkaillemme että henkilöstöllemme”, sanoo Ikäihmisten palveluiden liiketoimintajohtaja Arne Köhler Esperiltä.

Toimintamalli ruokapalvelun järjestämisessä on uusi

Compass on ollut Esperin kumppani jo useita vuosia. Uudella yhteistyössä luodulla konseptilla toimitaan jo nyt 60 Esperin Ikäihmisten palveluiden kodissa ja toiminnan on tarkoitus laajentua valtaosaan Esperin ikäyksiköistä vuoden 2024 loppuun mennessä. Kokemukset toiminnasta ovat olleet positiivisia.

Ikäihmisten tarpeet ja ravitsemussuositukset huomioiva ateriapäivän kokonaisuus kattaa kaikki asukkaan ateriapäivän elementit. Ruoka on vastuullisesti tuotettua kotimaista ruokaa, joka on Suomessa valmistettu, pääosin suomalaisista raaka-aineista ja lihan, maidon ja kanamunien osalta mm. 100 % kotimaisista raaka-aineista. Ruoan maku on avainasemassa, ja erityisruokavaliot huomioidaan.

Ikääntyneiden ja tukea tarvitsevien asiakkaiden moninaiset ravintotarpeet vaativat erityistä ravitsemuksellista tietotaitoa. Compass Groupin ravitsemusasiantuntijat suunnittelevat laadukkaat ja maittavat ateriat ja ruokalistat hoivakodin asukkaille. Myös henkilökunnalle tullaan tarjoamaan tietoa ja koulutusta ravitsemuksellisesta aterioinnista.

Turvallisuus ja toimitusvarmuus ovat nostettu tärkeimpien asioiden joukkoon yhteistyössä. Yhtenäinen laadunseuranta mahdollistaa toiminnan kehittämisen palautteiden perusteella.

”Kuuntelemme herkällä korvalla asukkaittemme palautteita ja olemme valmiita kehittämään toimintaa tarvittaessa entisestään”, lisää Arne Köhler Esperiltä Ikäihmisten palveluista.

“Tässä yhteistyössä käytetty keskitetty tuotantomalli mahdollistaa toimivan ruokapalvelun. Olemme myös investoimassa 2,3 miljoonaa euroa keskitetyn tuotannon kehittämiseen tässä yhteydessä. Tavoitteena on, että tuotantokeittiö on hiilineutraali vuonna 2030. Haluamme kasvaa ja kehittyä niin lasten kuin ikäihmisten ja hoivaa tarvitsevien kumppanina Suomessa ja näemme tämän myös yhteiskunnallisesti merkittävänä tehtävänä”, kertoo Mervi Mikkola Compassilta.

Lisätiedot

Esperi Care Oy, Mediadesk, puh. 010 408 7000, media@esperi.fi
Compass Group, median yhteydenotot Heini Laitinen, puh. 040 571 3591 heini.laitinen@compass-group.fi

Mikä on Esperi Care?

Esperi tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita asumispalveluita ikäihmisille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille ympäri Suomen. Tehtävämme on tarjota turvallinen koti ja auttaa asukkaita elämään onnellista elämää omilla ehdoillaan. Pyrimme ennakoimaan hoitoalan ja yhteiskunnan tarpeita ja kehittämään toimintaamme siten, että pystymme tarjoamaan asukkaillemme hyvän elämän ainekset myös tulevaisuudessa. Tavoitteenamme ovat Suomen onnellisimmat asukkaat, arvostetuimmat esihenkilöt ja parhaimmat työkaverit.

Mikä on Compass Group?

Compass Group Suomi tarjoaa vaikuttavan kattauksen laadukkaita ruoka- ja monipalveluita, joista asiakkaan on aina vaivatonta valita vastuullisesti. Suomessa meitä compassilaisia on noin 3 000 ammattilaista ympäri Suomen palvelemassa asiakkaitamme suurella sydämellä aina turvallisuus, terveys ja hyvinvointi etusijalla. Palvelubrändejämme Suomessa ovat muun muassa Amica, Food & Co, Tastory ja Unison. Compass Group on maailman johtava ruoka- ja monipalveluyhtiö.
Lue meistä lisää: www.compass-group.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä