Esperi Koti Elina on onnistuja: ”Tulijoita kesätöihin oli enemmän kuin pystyimme palkkaamaan.”

08.09.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Koti Elina on onnistuja: ”Tulijoita kesätöihin oli enemmän kuin pystyimme palkkaamaan.”

Mistä tietää, että kodissa asiat ovat hyvin? Ainakin siitä, että kotiin on tarjolla enemmän kesätyöntekijöitä, kun kodissa on täytettäviä paikkoja. Juankoskella sijaitseva Esperi Koti Elinan kehitys palkittiin onnistuja-palkinnolla yli 200 kodin joukossa viime kesäkuussa.

Missä piilee Elinan salaisuus?

Kysyttäessä Elinan vahvuuksista, aluepäällikkö Kirsi Hynninen ei kauaa mieti vastausta: ”Elinan vahvuus on yhteisöllisyys. Asukkaat ja henkilöstö tekevät päivittäin asioita yhdessä ja heillä on hauskaa. Ei ihme, että tulijoita oli kesätöihin enemmän kuin pystyimme palkkaamaan”, hän sanoo. ”Yhteisöllisyyden ja kodin hyvän hengen aistii heti ovesta sisään astuessaan”.

Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi saapui Juankoskelle Elinan henkilöstöä ja asukkaita tapaamaan mukanaan kukkakimppu ja onnistujan kunniakirja. Käsipuolessa hänellä oli aluepäällikkö Kirsi Hynninen, joka myös oli saanut kutsun onnistujan ”paremmille pullakahveille”. Heitä vastassa olivat sekä asukkaat että henkilöstö ja kodin oleskelutilaan oli katettu kahvipöytä.

Esperi Koti Elinalle kesäkuussa myönnetty onnistuja-palkinto on koko kodille yhteinen tunnistus hyvästä työstä. ”Haluan kiittää tiimiäni hyvästä työstä. Kuukauden onnistuja -tunnustus on koko tiimin ansiota. Meillä on osaava ja innostunut tiimi. Ja huumorintajuinen. Sitä ei tästä porukasta puhuessa sovi koskaan unohtaa. Aito välittäminen ja halu tehdä tätä työtä asukkaiden hyvinvoinnin ja hyvän arjen eteen näkyy ja tuntuu. Olen teistä ylpeä”, kuului yksikönpäällikkö Liisa Raatikaisen viesti tiimille.

Kodin hyvän tunnelman aistii

Juhlahetki Elinassa kului nopeasti. Palkintokahville tarkoitettu kinkkupiirakka oli tehty yhdessä, ja se myös syötiin yhdessä. Kahvit kruunasi läheisestä leipomosta haettu mustikkakakku. Kun asukkailta kysyttiin, miksi he viihtyvät Elinassa, he kertoivat sen tuntuvan kodilta. Huoneet olivat käytännölliset mutta viihtyisät,  ja kodissa oli aina paljon yhteistä, mukavaa tekemistä. ”Täällä saa olla oma itsensä”, tuli yhden asukkaan suusta.

Vastaus miellytti Kirsiä Hynnistä, joka edelleen mielellään tarkastelee kodin toimintaa hoitajan silmin asukkaiden näkökulmasta. ”Usein muistutan siitä, että kun tulemme asukasyksikköön, me oikeasti tulemme asukkaittemme kotiin. Siellä huoneissa on asukkaiden omia tärkeitä tavaroita ja heille merkityksellisiä esineitä. On tärkeää, että asukkaat itse saavat tehdä kodista sellaisen, kun he haluavat”.

Stefan Wentjärvi kiitti henkilöstöä yhteisestä iltapäivästä. ”Valitettavasti aika harvoin enää nykyisin pääsen käymään yksikössä, jonne henkilöstöä on helppo rekrytoida. ”On aina ilo kohdata ja käydä aistimassa sellaisen kodin ilmapiiriä, jossa halutaan kehittyä. Tulisin useimminkin, jos Elina olisi vähän omaa kotiani lähempänä”, hän tuumaa.

 

Kodin kuulumisissa verkkosivuillamme kerromme lisää kodin toiminnasta. 

Lue myös aikaisempi artikkeli Elinasta: Markkinahulinaa Juankoskella: “Olen löytänyt unelmatyön“ 

 

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä