Esperi Koti Niittykarissa on tilaa rakkaudelle

18.07.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Koti Niittykarissa on tilaa rakkaudelle

”Tuo nainen kuuluu minulle”, Mika Kukkohovi ajatteli nähdessään Nina Melleniuksen ensimmäisen kerran. Ninalla oli samansuuntaiset ajatukset – ja nyt pariskunta juhliikin jo 24-vuotista aviotaivaltaan.

Mika ja Nina asuvat Esperi Koti Niittykarissa Limingassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Molemmilla on omat huoneistonsa, mutta heidän yhteisen kodin toiveensa haluttiin huomioida Niittykarissa. Pariskuntaa varten huoneistoja muutettiin siten, että avioparin kotien välille rakennettiin yhdistävä väliovi.

Nina tykkää nukkua pitkään – ja Mika saa taas puuhailla omalla puolellaan aamun virkkuna. Asumismuoto antaa yhteistä aikaa ja omaa tilaa, silloin kun sitä toinen toivoo.

Pariskunta tapasi aikanaan Oulussa Tahkokankaalla. ”Ninalla oli siniset farkut ja nahkatakki”, Mika muistaa vieläkin. Rakkautta ensimmäisellä silmäyksellä, sitä se oli. Hääjuhlaa vietettiin Kempeleen vanhassa kirkossa, kuninkaallisin menoin – vieraitakin oli huikeat 240.

Pitkän avioliiton salaisuus on toisen arvostaminen. Nina tuumii, että Mikassa parasta on miehen huumorintaju. Mika taas ihannoi Ninan silmiä: ne kertovat kohtalon.

Kesäkuussa pariskunta juhlisti hääpäiväänsä: Mika vei Ninan Kempeleen Zeppeliiniin kreikkalaiseen ravintolaan ja osti vaimolleen kukkia.

Tuetussa asumisessa apu on lähellä

Kuluneena keväänä pariskunta muutti Kempeleestä vasta rakennettuihin tuetun asumisen asuntoihin Esperi Koti Niittykariin. Pariskunta viihtyy uudessa, entistä tilavammassa kodissa – ja pitävät Niittykarin ohjaajista, joilta saa tarvittaessa apua arjen asioihin.

”Tämä on kuin kotikulmille saapuisi”, Lumijoelta lähtöisin oleva Mika tuumii. Mika on käsistään kätevä ja pitää talonmiehen hommista. Niittykarin pienen puutarhan istutuslaatikotkin hän kokosi käden käänteessä. Pariskunta paljastaakin, että molemmat ovat opiskelleet puusepiksi.

Heittäytymiskykyä myös heiltä löytyy: Mika ja Nina ovat esiintyneet Oulussa ilmakitaransoiton MM-kisojen avajaisissa yli 2000 hengen yleisölle. Lordin Hard Rock Hallelujah -kappaleesta pääsivät myös Niittykarin kesävieraat nauttimaan kodin avajaisjuhlissa kesäkuussa.

Eino Leinon päivänä Mika oli kodin juhlissa estradilla runoja lausumassa. Jouluna pariskunta miettii heittävänsä totutusti joulupukkikeikan.

”Tämä on minulle paras koti”, Mika summaa.

Tutustu Esperi Kotii Niittykariin täältä. Esperi Koti Niittykarissa asuu 17 kehitysvammaista ympärivuorokautisessa asumispalvelussa. Pihapiirissa on lisäksi 5 tuetun asumisen asuntoa, joista yksi on vielä vapaana.

Katso video Esperin kehitysvammapalvelujen yksilökeskeisestä elämänsuunnittelusta.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä