Esperi Koti Sarka tekee somea yhdessä asukkaiden kanssa

14.10.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi Koti Sarka tekee somea yhdessä asukkaiden kanssa

Jo yli sata Esperin kotia on mukana sosiaalisessa mediassa. Yleensä kodin omat somevastaavat pitävät huolen kodin somekanavien päivityksistä. Esperi Koti Sarkassa on kuitenkin päätetty tehdä toisin. Siellä myös kodin asukkaat, mielenterveyskuntoutujat, on otettu osaksi julkaisujen tekoa.

Monet Sarkan Instagramin kuvat ovat asukkaiden käsialaa  

“Suurin osa kodin asukkaistamme ovat nuoria aikuisia ja monelle heistä on tärkeää olla mukana kodin sometekemisessä. Olemme sopineet, että asukkaat saavat räpsiä kuvia kodin arjesta ja lähettää niitä meidän ohjaajien yhteiseen työpuhelimeen. Minä puolestaan somevastaavana kokoan asukkaiden otoksista julkaisut ja jaan ne Sarkan Instagramiin“, kertoo Sarkan tiimivastaava Paula Tikkinen. 

“Kaikki asukkaamme ovat alle 40-vuotiaita ja pidän siitä, että arki heidän kanssaan on aktiivista. Suunnittelemme yhdessä viikko-ohjelmaa, käymme kuntosalilla kolme kertaa viikossa ja vierailemme yhdessä erilaisissa tapahtumissa ja paikoissa jne. Puuhaamme kaikkea ihan kaikkea arkista tekemistä, mitä meistä jokainen tavanomaisesti tykkää tehdä viikoittain“, Paula toteaa hymyillen. 

Kodissa panostetaan monipuoliseen kuntouttavaan toimintaan  

“On hienoa nähdä, kuinka toiminnallisen ohjaamisen kautta asukkaiden kuntoutuminen etenee, oireet helpottuvat ja avun tarve vähenee. Meillä kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite täällä – tarjota asukkaalle kuntoutumisprosessi, jossa porrasteisesti hän pääsee kohti itsenäisempää arkea, eri asumismuotojen tuella. Tämä vaatii toki pitkäjänteistä yhteistyötä myös asukkaiden läheisten sekä laitos- ja avohoidon kanssa“, Paula toteaa.  

Paula valmistuu ensi keväänä sairaanhoitajaksi ja valmistumisensa jälkeen hän siirtyy lähihoitaja-tiimivastaavan roolista enemmän yksikönpäällikön avuksi auttamaan erilaisissa hallinnollisissa työtehtävissä. 

“Olen ollut osa Sarkan tarinaa siitä lähtien, kun toiminta täällä aloitettiin vuonna 2016. Pidän siitä, että olen päässyt kehittämään kodin toimintaa ihan alusta lähtien. Nyt kuitenkin vuorotyöstä on tullut minulle melko rutiininomaista eli olen innoissaan uusista hallinnollisista vastuistani, esimerkiksi työvuorojen teko on minun mieleeni“, Paula sanoo.   

Paulan on pystynyt toteuttamaan suurimman osan harjoitteluistaan Sarkassa ja edessä oleva opinnäytetyö hoituu kätevästi myös työn ohella. “Toteutan asukkaille toiminnallisen tuokion MIELI-toipumisorientaatiosta, jossa käydään läpi mitä se oikeasti meinaa ja avaan asian asukkaille erilaisten ajatuskarttojen kautta. Emme halua, että toipumisorientaatio on vain yksi termi asukkaiden kuntoutussuunnitelmassa, vaan haluamme asukkaiden oikeasti tiedostavan miten se vaikuttaa heidän arkeensa“, Paula kertoo opinnäytetyönsä tavoitteesta. 

Hektisen arjen keskellä Paula saa onnistumisen iloa asukkaiden onnistumisista sekä työyhteisön tuesta. “Meillä on huikea tiimi ja käsittelemme epäkohdat aina avoimesti keskustelemalla. Olemme kaikki melko samanhenkisiä ja meidän huumorimme kohtaa – luulen, että usein mielenterveyspuolelle hakeutuu samanhenkiset henkilöt“, Paula naurahtaa. 

Ota Sarkan Instagram seurantaan täältä.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä