Esperi kouluttaa 2000 hoivahenkilöä validaatioon vuoteen 2025 mennessä

13.04.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi kouluttaa 2000 hoivahenkilöä validaatioon vuoteen 2025 mennessä

Esperi kehittää ikäihmisten hoivaa laajalla henkilöstön koulutuksella. Seuraavan neljän vuoden aikana Esperi kouluttaa 2000 hoivahenkilöä validaatioon: ihmisen tarpeista lähtevän tunne-tason vuorovaikutuksen kehittämiseen. Menetelmää käyttämällä pystytään huomioimaan empaattisesti muistihäiriöisen, ikäihmisen käyttäytymistä. 

 ”Koulutuksen kautta pyrimme konkreettisesti parantamaan asukaslähtöisyyttä, joka on uuden strategiamme ytimessä. Koulutuksen tarjoaminen 2000 työntekijälle on Esperille iso taloudellinen ponnistus”, kertoo ikäihmisten palveluiden liiketoimintajohtaja Arne Köhler. 

 Elämänmakuista elämää

”Muistisairaan ihmisen elämänlaatu on parempaa, kun hänen tarpeistaan huolehditaan ja perusteetonta rajoittamista vältetään. Arvostava kohtaaminen vähentää levottomuutta ja ahdistuneisuutta. Validaation vuorovaikutusmenetelmänä on kokemukseni mukaan huomattavasti parempi ja tehokkaampi kuin esimerkiksi lääkkeelliset keinot tai toiminnan rajoittaminen”, kertoo validaatiokouluttaja, Esperi hoivakoti Omenapihan johtaja Tuula Allen-Järvinen. 

Validaatiokoulutus on konkreettinen esimerkki siitä, miten Esperin uusi strategia ja hoivamalli näkyvät niin asukkaiden kuin henkilöstönkin arjessa.  Validaatio on ollut käytössä Tampereella sijaitsevassa Omenapihassa vuodesta 2007. Vuonna 2010 koko Omenapihan henkilöstö koulutettiin validaatioon. Nyt uuden hoivamallin myötä käyttöönotto laajenee kaikkiin Esperin ikäkoteihin.

”Omenapihassa validaatio näkyy asukkaiden tyytyväisyytenä ja rauhallisuutena. Keskitymme myönteisiin asioihin, meillä ei käsketä eikä komenneta.  Työssä korostuu asukkaan ja hänen elämäntarinansa tunteminen. Muistisairaan kanssa keskustellaan, hänen mielipidettään kuunnellaan ja häntä arvostetaan. Hoitajat osaavat luoda rauhallisen ja turvallisen tunnelman. Muistisairaat asukkaat kohdataan tunnetasolla ja ollaan läsnä”, kertoo Tuula Allen-Järvinen. 

Validaatiokoulutus on lisännyt Omenapihassa hoitajien ymmärrystä muistisairaita kohtaan, tuonut työtyytyväisyyttä ja lisännyt työn mielekkyyttä. ”Hoitajat kokevat työssään onnistumisen tunnetta, kun he pystyvät keskustelun avulla auttamaan ahdistunutta ja levotonta muistisairaista”, Tuula Allen-Järvinen sanoo.  ”Omenapihan sairauspoissaolot ovat hyvin matalat.”

Hyvää kehitystä hoivan laadussa

Esperin hoivahenkilökuntaa on koulutettu tämän vuoden aikana myös saattohoitoon, jotta jokainen iäkäs hoivakodin asukas saa omannäköisensä ja toiveidensa mukaisen elämänsä ehtoopuolen. Lisäksi yhtiön hoivassa kehitetään toiminnan laatua ja sen mittaristoa, omahoitajuutta, asukkaiden aktiivista osallistamista toiminnan suunnitteluun sekä lääkkeenjakelun ja työvuorosuunnittelun automatisointia. Uudella työvuorojärjestelmällä varmistetaan, ettei alimitoitustilanteita pääse syntymään.

Lue lisää Esperin asiakaskyselyn tuloksista sekä uudesta visiosta ja strategiasta. 
 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä