Esperi lisää asukkaiden mahdollisuuksia tavata läheisiään turvallisesti

12.05.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi lisää asukkaiden mahdollisuuksia tavata läheisiään turvallisesti

Treffibussin ja treffikonttien pilotit käynnistyvät tällä viikolla. Treffi-ikkunat kaikissa Saga-palvelutaloissa vihittiin käyttöön jo äitienpäiväksi.

Esperin Juttutupa -treffibussi ensimmäiseksi käyttöön Pirkanmaalla

Esperin Juttutuvaksi ristityssä bussissa tapaamisia voidaan järjestää pian ympäri Suomen.  Ensimmäisenä Juttutupaa pääsevät kuitenkin testaamaan Palvelukeskus Kielon asukkaat ja heidän läheisensä Tampereella tällä viikolla. Asukas tuodaan treffibussiin takaovesta ja läheinen sivuovesta. Tila on erotettu läpinäkyvällä väliseinällä, jotta tapaaminen voidaan järjestää ilman suojaimia. Tartuntariskin minimoimiseksi bussin ilmanvaihto on suunniteltu huolellisesti.

Yksityiskohdat treffibussin ajoreitistä ja tapaamisten varaamisesta vahvistuvat pilotoinnin jälkeen.

Pysyvät treffikontit tulossa Saga-palvelutalojen pihalle

Saga-palvelutalojen pihalle suunnitellaan treffikontteja. Kokeilu käynnistyy kahdella kontilla, joista toinen sijaitsee Helsingin Munkkinimessä ja toinen Turussa. Konttien pilotointi käynnistyy tällä viikolla, minkä jälkeen uudesta mahdollisuudesta tavata läheisiä turvallisesti kerrotaan enemmän omaisille. Pilotoinnin jälkeen Esperi selvittää pysyvän treffipaikan toimivuutta myös muiden yksiköittensä osalta.

Treffi-ikkunat avautuivat Saga-palvelutaloihin  

Treffi-ikkuna mahdollistaa tapaamisen asukkaan kanssa turvallisesti lasin takaa. Saga-palvelutaloissa treffi-ikkunat otettiin käyttöön jo äitienpäiväksi. Talojen treffi-ikkunat sijaitsevat niin, että asukas voi olla tapaamisessa kodin sisätiloissa. Puhe ikkunan toiselle puolelle ulos kulkee puhelimen kautta. Treffi-ikkunoita rakennetaan mahdollisuuksien mukaan kaikkiin Esperin koteihin.

“Koronaepidemia pitkittyy ja tarve uusille tapaamismuodoille on omaisten keskuudessa suuri. Tavoitteenamme on uusien, turvallisten tapaamismuotojen avulla lisätä asukkaittemme viihtyvyyttä ja varmistaa, että asukkaittemme arki säilyy mahdollisimman hyvänä poikkeusoloista huolimatta. Tapaamiset järjestetään yhdelle asukkaalle kerrallaan ja hänen läheisilleen. Kaikki treffipaikat desinfioidaan jokaisen tapaamisen jälkeen“, kertoo varatoimitusjohtaja Heini Pirttijärvi.

 

Lisätiedot: puh 010 408 7000 tai media@esperi.fi

Esperin Juttutupa kuva 1
Esperin Juttutupa kuva 2

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä